• 9.378.724 stemmen

De Kemping - Seizoen 2 (2022)

Show titel: De Kemping

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 17 minuten

Met: Tijs Vanneste

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 1 maart 2022

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Kemping

Juli 2020, ergens in De Kempen. Negen jongeren stappen een weide op. Zij gaan hier samen met Tijs Vanneste vanuit het niets een camping bouwen en uitbaten. Hiervoor zetten de jongeren zich twee maanden lang in en trotseren ze hittegolven, stortbuien én COVID-19. Het gaat om jongeren die moeilijk aan werk raken of dat werk moeilijk kunnen behouden. De oorzaken en persoonlijke verhalen zijn divers: schooluitval, gedragsstoornis, medische beperking, verslavingsproblematiek, migratie-achtergrond, armoede of bijzondere jeugdzorg.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. 1. Een Nieuwe Groep Bouwt de Camping Weer Vanaf Nul Op

1 maart 2022 (44 minuten)

In de eerste aflevering maken we kennis met het team van Tijs, zien we hoe het lege terrein stilaan een camping wordt, en gaan we dieper in op de toekomstverwachtingen van Carina (52), Daniel (22) en Daphne (26).

2. 2. Een Week voor de Opening Wordt de Kemping Getroffen door Noodweer

8 maart 2022 (43 minuten)

Een week voor de opening van de Kemping wordt het team van Tijs zwaar op de proef gesteld: op 2 dagen tijd valt er meer regen uit de lucht dan normaal tijdens een hele zomer, en het noodweer zet het hele terrein onder water. In deze tweede aflevering vertelt Evelyne over de moeilijke zoektocht naar werk, door haar migratieachtergrond en lichamelijke aandoening. En voor Soeki is De Kemping dan weer de kans om haar angsten te overwinnen, na een traumatische jeugd en een problematische gezinssituatie.

3. 3. De Naderende Opening Zorgt voor Onrust in het Team

15 maart 2022 (44 minuten)

De laatste opbouwweek gaat in, en de nakende opening zorgt voor onrust. Zo komt Shanti niet opdagen, en moet Sam zijn angst overwinnen om contact aan te gaan met vreemden, na een jarenlange periode van thuiszitten. Ondertussen blikt Carina terug op haar leven als dakloze moeder. En dan opent De Kemping eindelijk de deuren. Voor Daniël is de aanpassing groot, want door zijn autisme blokkeert hij af en toe tijdens de omgang met kampeergasten. Maar tijdens de karaokeavond geven hij en de andere Kempeerders het beste van zichzelf.

4. 4. De Ploeg Zet Alles op Alles om de Kampeerders de Tijd van Hun Leven te Bezorgen

22 maart 2022 (46 minuten)

Tijdens de openingsweek van De Kemping zet de ploeg alles op alles om de kampeerders de tijd van hun leven te bezorgen. Zo regelen Daphne en Daniël een verrassingsontbijt voor een van de kampeerders, terwijl Carina De Kemping laat opleven tijdens een grote bingoshow. Maar er duiken ook problemen op. Mike voelt zich vaak buitengesloten door pesterijen uit zijn verleden en hij zondert zich af van de groep. Bovendien halen onderlinge strubbelingen de groepssfeer naar beneden, en Tijs moet de troepen bij elkaar roepen om de conflicten te ontmijnen.

5. 5. Sam Beleeft Zijn Hoogtepunt op het Muziekpodium

29 maart 2022 (46 minuten)

6. 6. De Spanningen van Vorige Week Zijn Nog Niet Verwerkt

5 april 2022 (49 minuten)

7. 7. Zes Maanden na Hun Kemping-avontuur Komt de Groep Terug Samen

12 april 2022 (45 minuten)

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.