• 9.369.455 stemmen

Star Trek: Strange New Worlds - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Star Trek: Strange New Worlds

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Akiva Goldsman, Alex Kurtzman en Jenny Lumet

Met: Anson Mount, Ethan Peck en Rebecca Romijn

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

Plot Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds volgt Captain Pike, wetenschapsofficer Spock en Number One in het decennium voordat Captain Kirk aan boord ging van de U.S.S. Enterprise, terwijl ze nieuwe werelden rond de melkweg verkennen.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Strange New Worlds

2 juni 2022 (52 minuten)

6. 6. Lift Us Where Suffering Cannot Reach

9 juni 2022 (50 minuten)

7. 7. The Serene Squall

16 juni 2022 (50 minuten)

8. 8. The Elysian Kingdom

23 juni 2022 (53 minuten)

9. 9. All Those Who Wander

30 juni 2022 (53 minuten)

10. 10. A Quality of Mercy

7 juli 2022 (1 uur en 02 minuten)

avatar van teaser

teaser

I'm too old for this sh!t - is wat in mij op komt. Ik weet het niet zo goed meer met NuTrek.

In Discovery was Pike een top captain, en het hoogtepunt van heel Star Trek: Discovery.

4/6 afleveringen vond ik redelijk te doen. Het is allemaal wel erg braaf, en de schrijvers lijken veelal geïnspireerd door oudere Trek en andere sci-fi series en films.

Verhaaltechnisch niets nieuws onder de zon. Visueel is het wel heel gelikt.

avatar van jex

jex

Drie aflevering in seizoen 2 en ik vraag me af waar is Captain Pike?

avatar van belake

belake

Visueel ziet het er prima uit. Ben 2 maanden geleden begonnen met alle originele afleveringen van Star Trek. Deze nieuwe is wel een verademing. Ik was de “kussende Kirk” wel zat.

Ik moet zeggen dat ik prettig verrast ben.

avatar van horizons

horizons

Met afstand het beste eerste seizoen ooit van een Star Trek serie.

Heerlijk tof.

avatar van FlorisV

FlorisV

Star Trek leek morsdood toen de filmreeks van JJ Abrams twee matige vervolgen uitbracht na een leuke start. Star Trek Discovery en de eerste twee seizoenen van Picard waren nog meer teleurstellend. Ze voelden te weinig als Star Trek aan en zagen er niet goed uit. Discovery richtte zich te veel op 1 karakter en Picard liet Jean Luc Picard juist veel te weinig doen. Het uitstekende derde seizoen van Picard leek mij een uitzondering die de regel bevestigde. Maar toen wees iemand me op Strange New Worlds. Die heb ik een kans gegeven en dat gokje werd beloond.

De serie ziet er verbluffend uit. De sets zijn ongelooflijk mooi gemaakt. De minirokjes zijn wel afgeschaft. Waarschijnlijk vonden de makers dit teveel een jaren 60 ding.

Qua verhalen is het meestal simpel maar onderhoudend in het eerste seizoen. Het wordt niet al te gek gemaakt met technobabble. Dialogen zijn redelijk.

Captain Pike beviel me prima. De rest van de crew varieert in hoe goed ze geschreven zijn maar stoort zelden. Die meid met dat opgeschoren korte haar spreekt me niet zo aan. Maar de dokter wel en het toevoegen van de jonge Uhura en Spock was ook een goede zet. De casting van Ethan Peck als Spock was een slimme keuze. Ze hadden misschien best Zachary Quinto kunnen nemen maar Peck doet het heel goed. En eindelijk heeft hij een respectabele rol. In films zoals Tron Legacy speelde hij een sullig figuur. Rebecca Romijn (Mystique in de oude X Men films) had ik al een tijd niet meer gezien. Waarom ze tussen alle ander brunettes donker geverfd haar moet hebben snap ik dan weer niet, is toch ook niet divers, maar ja. Ze heeft wel een aardig achtergrond verhaal, wat bij sommige karakters nog wat mist.

Er zitten soms wat erg flauwe afleveringen tussen. Die met die koning was een grote verkleedpartij ik heb die niet eens afgekeken. Maar het merendeel is prima vermakelijk.

Dan de woke factor...dit valt dus echt super mee. Wie ernaar zoekt zal wel wat vinden. Je hebt bijvoorbeeld wat meer vrouwen in de crew dan mannen, maar in andere series had je weer meer mannen. Bij Starfleet gaat het ook niet om spierkracht maar de grijze cellen. Er wordt niet gepredikt. De toon is wellicht iets te luchtig juist en de Star Fleet regels lijken vooral te bestaan om de billen mee af te vegen. Ik begrijp dat fans wat vrees hebben na wat we bij de genoemde eerdere series voorgeschoteld kregen. Misschien holp het dat deze serie niet van Paramount was, maar van CBS.

Gewoon een leuke en mooie serie. Niet zo goed als Enterprise, maar toch zeker wel nivo Voyager. Star Trek fans kunnen ietwat opgelucht weer ademhalen. There's life, Jim.

avatar van FlorisV

FlorisV

teaser schreef:

In zijn eigen serie lijkt het haast of hij alleen maar manager is en de rest van de crew de dienst uitmaakt. Ik vond het sfeertje onderling erg amicaal. Ik begreep de gezagsverhoudingen niet helemaal. Was dit ook TOS?.

Lijkt een bewuste keuze. Minder formeel. De kapitein heeft nog wel de broek aan hoor en bij red alert krijg je geen vergaderingen bij elke beslissing. Maar het lijkt wel alsof elke Star Fleet regel in deze serie gemaakt is om te breken. TOS had meer hierarchie maar evengoed een zeer gelijkwaardige Spock/Kirk verhouding en McCoy had toch ook overal een mening over. Ik heb nooit het idee gehad dat iemand over Pike heenliep of hem passeerde. Maar Pike delegeert veel en richt zich meer op samenwerking dan autoriteit. Ik volg je wel denk ik het is allemaal iets te luchtig en amicaal, alsof het elke keer een gezellig excursietje is en dat doet af aan eventuele spanning. Het heeft anderzijds ook wel iets als men elkaar echt als hechte kameraden ziet om voor mekaar door het vuur te gaan. En vrienden, dat waren Spock en Kirk ook...hoewel die vriendschap natuurlijk pas na vele afleveringen en films geuit werd!

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Bevalt mij erg goed moet ik zeggen,

De Star Trek original serie vibe is weer een beetje terug, maar de eerste blijft wel bij verre mijn favoriete serie.

Pike vind ik wel sympathieker dan Kirk (William Shatner)

Anson Mount heeft het nodige charisma.

De nieuwe Spock (Ethan Peck) is mijn favoriet in de Strange New Worlds.

Wat een prachtige stem heeft die man ook.

Uhura is grappig, maar geen Nichelle Nichols.

"Nurse" Chapel vind ik te overdreven.

Afwachten hoe het zich verder zal ontwikkelen.

Voorlopig ben ik hier happy mee.