• 9.253.495 stemmen

After Life - Seizoen 3 (2022)

Show titel: After Life

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Ricky Gervais en Ricky Gervais

Met: Ricky Gervais, Ashley Jensen en Tom Basden

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 14 januari 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot After Life

After Life volgt Tony, die een perfect leven leidde voordat zijn vrouw plotseling overleed. Nadat hij zelfmoord overwogen heeft, besluit hij om door te gaan met zijn leven en te doen waar hij zelf zin in heeft. Tony beschouwt zijn nieuwe manier van denken als een soort superkracht, maar dit loopt anders wanneer iedereen in zijn buurt hem weer op het rechte pad probeert te krijgen.

Afleveringen Seizoen 3 (2022)

1. Aflevering 1

14 januari 2022 (26 minuten)

Tony houdt de boot nog af met Emma en accepteert met tegenzin Matts uitnodiging om iets te komen drinken. Brian komt een oude bekende tegen.

2. Aflevering 2

14 januari 2022 (28 minuten)

De Tambury Gazette krijgt een sombere nieuwe medewerkster. Kath gaat naar een helderziende en James maakt plannen voor de toekomst.

3. Aflevering 3

14 januari 2022 (28 minuten)

Tony maakt samen met Matt een reis ter nagedachtenis aan zijn vader. James twijfelt over zijn nieuwe leven. Tony helpt Kath aan een date.

4. Aflevering 4

14 januari 2022 (27 minuten)

Matt zoekt een sport waarin hij Tony kan verslaan, Lenny vraagt Tony om zijn getuige te zijn en Kath gaat uit eten met een zelfingenomen leraar.

5. Aflevering 5

14 januari 2022 (27 minuten)

Anne moedigt Tony aan om door te zetten, Emma komt een oude bekende tegen, Matt kampt met zijn gezondheid en James bijt van zich af.

6. Aflevering 6

14 januari 2022 (35 minuten)

Tony heeft het moeilijk na een interview met een ziek kind. Later neemt hij een besluit rond Lisa's verzekeringsgeld en gaat net als zijn vrienden naar de kermis.

avatar van Royalere

Royalere

in 1 ruk uitgekeken, heerlijke humor maar ook best veel ´zware´ momenten. Het einde hakte er ook wel in. gewoon een topserie.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2035 berichten

De eerste 2 seizoenen bevatten een perfecte combinatie van humor en drama, maar dat miste ik hier. Natuurlijk is Tony nog in de rouw, maar het begint zeurderig aan te doen. Dit seizoen voegt eigenlijk niets toe aan de eerdere seizoenen. Natuurlijk heb ik af en toe wel flink moeten lachen, maar ik miste de balans die voorheen zo sterk was. Jammer.

avatar van eldorado

eldorado

Nog een derde seizoen maakt het langdradig en doet het geheel geen goed. Nog wel wat grappige momenten maar toch wel een tegenvaller.

avatar van cdman19800

cdman19800

Seizoen 1 was het best. Goeie balans tussen humor en drama, maar bij seizoen 3 denk ik; stop met het zelfmedelijden en life goes on.

avatar van The Oceanic Six

Sterke serie, ook dit derde seizoen is gevoelig, grappig en scherp. De laatste afleveringen zorgen er voor dat ik er een halfje bij doe en dit als het beste seizoen zie. Tony zijn band met zijn zwager, de vrouw op het kerkhof en het confronterende moment op de afdeling met kinderkanker. Ook diverse bijrollen hebben leuke rollen of prima verhalen. Ricky Gervais is echt een geweldige acteur, hopelijk maakt hij hierna weer wat nieuws voor Netflix.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Oppassen , hier volgt een unpopular opinion : Wat een ongelofelijke overschatte en makkelijke serie .

Ricky Gervais staat bij mij hoog in het vaandel , maar wat hij heeft gecreëerd is gewoon zeer middelmatig .

Ja natuurlijk lieten sommige scene's mij ook niet onberoerd , maar Man ! Kom op , zo'n psychiater , dat verzin je toch niet, het mag er best een beetje dik op liggen maar er zijn grenzen . Met die vrienden van hem .

Dus wij moeten geloven dat iemand jaren lang medicijnen heeft gestudeerd , dan heb je ze aardig op een rijtje zou je zeggen , en daarop nog jaren voor psychiatrisch arts , en dat blijkt dan deze halve gare te zijn .

En de zogenaamde bullies in de serie , een karikatuur waar ze zich bij revenge of the nerds nog uit hun kop zouden schamen . Dit soort gemakzucht , totaal geen karakter diepte , het is zo fucking zwart wit , nergens is het realistisch betreffende de bullies .

Dan het einde van de serie : Het blijkt dat tony flink wat geld heeft geërfd wat onze goedzak tony natuuuuuuurlijk niet wil hebben , nou dan denk je kan ik inkomen , even naar een goed doel , maar dan moeten er nog een aantal afleveringen komen , en dan wat blijkt hij geeft het aan een aantal bekende die het wat harder nodig hebben , nou tjonge jonge bel de krant .

nergens is het schurend als the office , met al zijn ongemak , daar gebeurde wat , of is het echt grof zoals in Derek daar zat ook in beide voorbeelden mensen met het hart op de juiste plek , en trieste figuren , maar ik heb echt gelachen .

En dan heb ik het nog niet eens over de de Ricky Gervais Golden Globes presentatie , de man kan zo scherp en vilein.

Kijk je kan zeggen : ach het is toch symphatiek ,zo"n rouwende man met zijn hond , en dat klopt , maar gezien dat de man zo scherp en treffend kan zijn is hem deze gemakzucht niet vergeven .

Kom er op neer dat ik als kijker totaal niet serieus word genomen , en de rest ook niet .En dat deze serie zwaar overgewaardeerd is ! PUNT .

avatar van Nielojram

Nielojram

Wellicht maakt dat hem als acteur zo mooi(veelzijdig), dat hij in zo'n wederom absurde serie als deze, ook een andere kant kan laten zien.

En niet zozeer als wat hij in de andere series/films/shows laat zien.

Ik vond overigens dit laatste seizoen iets met ' de rek eruit'. Maar evengoed genoten van het gedegen vakmanschap.

avatar van The Oceanic Six

john mcclane 2 schreef:

Waarom precies zou je deze serie beoordelen als een rip off van The Office of Derek? Er is toch nooit gezegd dat dit op elkaar zou lijken?

Het is een mooie, rake serie die geregeld de vinger op de gevoelige snaar legt, maar dit wel degelijk doet met ongemakkelijke classic Gervais dialogen en opmerkingen.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

The Oceanic Six schreef:

Ik heb het woord rip off nooit gebruikt .

Het ging er om dat ik die karakters geloofde als zowaar echt . In de genoemde voorbeelden .

En dat de sommige karakters in after life een karikatuur zijn , en dan met name de psychiater en de bullies .

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1983 berichten

After Life seizoen 3 gaat verder op dezelfde voet als seizoen 1 en 2 - en wederom snap ik de grote lof toch niet echt. Het is soms grappig, het is aardig gemaakt en kijkt heerlijk weg, maar echt grappig of schrijnend wordt het toch nergens? Regelmatig is het zelfs erg sentimenteel, zeker tegen het einde van dit seizoen, en ik blij toch het idee houden dat de Gervais van Extras, The Office of sommige stand-upvoorstellingen zijn hoofd zou hebben geschud als hij dit zou zien.

avatar van eppo349

eppo349

Zeker niet met tegenzin gekeken, maar als Gervais het bij 1 seizoen had gelaten was het voor mij 1 van de beste series ooit geweest.

avatar van lang pee

lang pee

Het derde seizoen vond ik persoonlijk het minste en het tweede seizoen het beste. Ik vond het een mooie serie, maar het had bij twee mogen blijven. Het beste van Ricky Gervais was natuurlijk ook The Office, maar waar ik het meest heb van genoten was zijn speach op de golden globes in 2020, heerlijk hoe hij al die wereldvreemde acteurs die denken dat de wereld alleen om hen draait, terug op aarde bracht. De meeste konden er niet met lachen zoals Hanks, Pacino, zegt veel over hen......zeker eens bekijken op youtube....

avatar van rustugan

rustugan

Seizoen 3 zet de downfall wel flink in. Het emo-gedeelte in de serie viert te veel hoogtij. Verder mis ik Paul Kaye.

avatar van james_cameron

Derde, laatste en helaas ook wel minste seizoen van dit komische drama. Een aantal belangrijke personages hebben het veld moeten ruimen en er is meer ruimte ingebouwd voor de enigszins geforceerde, ongemakkelijke harde grappen die we van Ricky Gervais gewend zijn. Jammer, want de zorgvuldig getroffen balans tussen zwarte humor en rake emotionele momenten was nu juist het sterkste punt van de serie. Nu is de balans een beetje zoek. Gelukkig zijn de charmante personages nog steeds de moeite waard en heeft Gervais een prachtige laatste scene voor de kijker in petto.