• 9.374.469 stemmen

You Don't Know Me - Seizoen 1 (2021)

Show titel: You Don't Know Me

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Kate Crowe, Tom Edge, Nawfal Faizullah, Ruth Kenley-Letts en Jenny Van Der Lande

Met: Sam Adewunmi, Sophie Wilde en Roger Jean Nsengiyumva

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 5 december 2021

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot You Don't Know Me

Hero is hoofdverdachte in een moordzaak, maar hij heeft geen vertrouwen meer in zijn eigen advocaat. Hij besluit hem te ontslaan en zelf een afsluitende redevoering in zijn zaak te houden. Hij vertelt de rechter en de juryleden dat hij onschuldig is en vertelt hen zijn versie van de gebeurtenissen. Het verhaal over de keurige autodealer die valselijk wordt beschuldigd van moord.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. Aflevering 1

5 december 2021 (55 minuten)

2. Aflevering 2

5 december 2021 (55 minuten)

3. Aflevering 3

5 december 2021 (58 minuten)

4. Aflevering 4

5 december 2021 (56 minuten)

avatar van lang pee

lang pee

Het idee achter deze serie vond ik best goed maar de uitwerking vond ik iets minder en het was best ongeloofwaardig soms. Zwaar vechten in een appartement, zelfs enkele schoten lossen, en er is niemand die ook maar komt kijken of de politie belt. Ook de vechtscenes waren zeer slecht, zo slecht heb ik ze zelden gezien, het was duidelijk dat er niemand geraakt werd. Ik zou zeggen, goed geprobeerd maar niet gelukt.....

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Kijkt lekker weg, blijft redelijk spannend (vooral de eerste twee afleveringen) en heb mijzelf tijden mijn vlucht van Malaga naar Amsterdam prima vermaakt!

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Wat een slechte serie: zonde van mijn tijd. Het wordt geen moment spannend of interessant en de sfeer van het stuk herkennen we inmiddels wel van Netflixseries: soapachtig, traag, vooral voor tieners.

avatar van flaphead

flaphead

Hmm. De aftrap is interessant, met zo'n slotpleidooi waarbij je voelt dat er iets gaat gebeuren dat anders gaat lopen dan verwacht. Echter, het tempo is wel erg traag en er blijkt ineens een romanceverhaal te ontrollen. Daar zat ik helemaal niet op te wachten. Het voelt ook ongeloofwaardig dat hij dat met zoveel detail in de rechtszaal staat te vertellen. Het is anderhalve aflevering lang behoorlijk doorbijten geblazen. Daarna komt er eindelijk wat spanning in en wordt het verhaal wat boeiender. Maar nog steeds dat trage tempo.

Gaandeweg bekruipt je ook wel het gevoel dat de reden dat dit zo breed uitgemeten moet worden is omdat het niet waar is wat hij zegt, hoe geloofwaardig hij het (zowel als acteur als karakter) ook overbrengt. En eigenlijk moet er ook wel een goede twist komen. Eigenlijk komt die er maar half, mede omdat je de verschillende waarheidscenario's al zit te bedenken.

Wat ik niet snap, is dat er meermaals gezegd werd dat alles wat hij vertelt niet als nieuw bewijs gezien moet worden. Dan kun je zeggen dat hij technisch gezien alleen de context van de bewijzen anders heeft belicht, maar het is toch klaar als een klontje dat hij dan dus gewoon schuldig bevonden zou worden. En zelfs in het scenario dat hij vrijgelaten zou worden; zou hij -met alles wat hij bekend heeft- sowieso gevolgd worden en is een prachtige zoetsappige toekomst met Kyra een onmogelijkheid. Dus ik snap de spanning daarin niet. Daarom is het einde niet zo best, waarin beide uitkomsten verbeeld worden om het vervolgens in het midden te laten, dat voelt als een zwaktebod in dit geval, en ik heb niks tegen open eindes.

Uiteindelijk komt deze hele mini-serie op één ding neer: the things you do for love. Dat thema wordt zo hard door je strot geduwd, dat je er beetje van moet kolhalzen. Ik hou van spanning, een goed verhaal, mysterie en misdaad. In feite zit dat hier allemaal in, maar de saus die eroverheen gegoten wordt is zo machtig, dat het overheerst en dus zeker niet ten goede. Wat mij betreft een gemiste kans. Als ik liefdesplots wil zien, zou ik wel andere films/series kijken (en die sla ik dus juist over).

Kortom: interessant uitgangspunt, mindere uitwerking, met name door het gekozen thema.

avatar van Toontje G

Toontje G

Saai en traag. Verloren tijd.