• 9.369.455 stemmen

The Unlikely Murderer (2021)

Drama / Misdaad | Miniserie

Ontwikkeld door: Charlotte Brändström, Pontus Edgren en Joshua Mehr

Met: Robert Gustafsson, Peter Andersson en Mikael Persbrandt

Oorsprong: Zweden

Datum van release: vrijdag 5 november 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Unlikely Murderer

Stig Engström is de grafisch ontwerper die beschouwd wordt als de vermoedelijke moordenaar van de Zweedse premier Olof Palme. Door een combinatie van durf, geluk en een verbijsterde politiemacht slaagde hij erin gerechtigheid tot aan zijn dood te ontlopen. Wat weten we over Stig Engström? Hoe kon de politie hem laten ontsnappen, ondanks dat ze hem op het spoor waren? De moord was niet goed gepland, Engström deed vanaf het begin alles verkeerd en bijna niemand geloofde zijn leugens over wat hij werkelijk deed tijdens die noodlottige nacht in 1986 in Stockholm.

Afleveringen

1. Aflevering 1

5 november 2021 (52 minuten)

Kort na de moord op Palme begint Engström aandacht te vragen als getuige van de misdaad. Het onderzoek wordt verstoord door onenigheid binnen de politie.

2. Aflevering 2

5 november 2021 (47 minuten)

Irvell realiseert zich dat Engströms verhaal niet klopt en zet hem onder druk. Jaren na de moord heropent een journalist het onderzoek naar de moord.

3. Aflevering 3

5 november 2021 (46 minuten)

Dankzij Irvells zorgvuldige onderzoek komt er meer bewijs tegen Engström aan het licht, maar door de tunnelvisie van Holmér belanden de onderzoekers op een dood spoor.

4. Aflevering 4

5 november 2021 (46 minuten)

De politie heeft een nieuwe verdachte. Engström wil de aandacht niet kwijt en geeft een getuigenis. Thomas probeert een verband tussen Engström en het wapen te vinden.

5. Aflevering 5

5 november 2021 (44 minuten)

Engström worstelt met zijn mentale gezondheid en zijn leven stort in. Jaren later wordt de zaak heropend door een aanklager. Hij doet een belangrijke mededeling.

avatar van Sippen

Sippen

Zeer geloofwaardig én realistisch neergezet. Er wordt goed geacteerd, vooral de hoofdpersoon Stig springt eruit als stumper tegen wil en dank. Kijken dus is mijn oproep aan allen!

avatar van lang pee

lang pee

Goede serie over de moord op Palme, fantastisch neergezet door Gustafsson, mocht zelfs iets langer duren...

avatar van AniSter

AniSter

Ik draai al een tijdje mee en kan me dit nieuws nog goed herinneren. In deze miniserie worden enkele van de vele theorieën achter de moord op de Zweedse premier Palme verteld, waarbij de theorie uit het boek, waarnaar deze serie genoemd is, als de enige ware door justitie werd aangenomen. Uitstekende miniserie die dit verhaal laat zien, neergezet door een cast waar je u tegen zegt; zo'n beetje alle bekende Zweedse acteurs en actrices hebben een rol hierin.