• 9.378.987 stemmen

Verdoofd - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Verdoofd

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 44 minuten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 26 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Verdoofd

Vier verslaafde mensen, Boaz, Daphni, Maarten en Mulu, worden gevolgd in hun strijd met hun 'grootste liefde': drugs en drank. Dit levert vier persoonlijke verhalen op, die op indringende wijze de kijker een beeld geven van de complexe wereld van drank- en drugsverslaving, die leidt tot vele vicieuze cirkels in het leven van de verslaafde. We volgen deze mensen van hun drang om de realiteit te verdoven tot hun innerlijke strijd, wat confronterende momenten oplevert. Lukt het deze mensen om te breken uit hun impasse?

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. De Chemische Bubbel

26 oktober 2020 (41 minuten)

We leren de verslaafde Boaz, Daphni, Maarten en Mulu kennen. We stappen zonder grenzen in hun chemische wereld: Daphni gebruikt GHB en twijfelt of haar verslaving wel een probleem is, Boaz is vier dagen per week wakker op een nieuwe designerdrug, Maarten gebruikt speed en woont op een met drugs overgoten gedoogde vrijstaat genaamd 't Landje en Mulu is bang dat hij het niet overleeft als hij niet binnen een week naar een afkickkliniek kan.

2. 2. De Innerlijke Strijd

2 november 2020 (41 minuten)

We zien van dichtbij welke innerlijke strijd verslaafde mensen op dagelijkse basis voeren. Maarten breekt om zijn overleden broer en verdooft zich met MDMA. Escortgirl Daphni heeft het gevoel dat ze een strijd voert met de veroordelende buitenwereld, maar is eenmaal onder invloed niet meer bezig met taboes. Mulu probeert op eigen kracht af te kicken van de alcohol, maar verdwijnt dan van de radar. Als hij gevonden wordt, blijkt hij op twee flessen sterke drank per dag te zitten. Tijdens een paniekaanval breekt hij open over zijn drankgebruik. Boaz besluit voor het eerst zijn vader in te lichten over zijn verslaving.

3. 3. Het Dieptepunt

9 november 2020 (41 minuten)

Alle hoofdpersonen worden in één klap geconfronteerd met de realiteit van hun destructieve levensstijl. Boaz neemt een overdosis drugs waardoor zijn huisgenoot 112 moet bellen. Mulu mag naar een afkickkliniek, maar het is nog maar de vraag of hij het redt om daar te komen na twee dagen non-stop drinken, snuiven en blowen. Maarten moet voor zijn gezondheid echt weg van 't Landje om af te kicken, maar hij voelt zich ook thuis in de van de samenleving losgezongen vrijstaat. Ondertussen viert Daphni vijf dagen onafgebroken haar verjaardag op GHB. Ze verstapt zich, haar knie schiet uit de kom en werken als escort gaat even niet, en dat betekent geen geld.

4. 4. Het Keuzemoment

16 november 2020 (41 minuten)

We krijgen meer inzicht in de redenen waarom Boaz, Daphni, Maarten en Mulu gebruiken, en het is nu de vraag voor welk pad ze kiezen: afkicken of blijven verdoven? Boaz gaat onder invloed eten bij zijn ouders, maar durft hij ze ook om hulp te vragen? Daphni geeft zich voor het eerst echt bloot en onthult iets uit haar jeugd. Mulu heeft het zwaar in de kliniek: alle pijn uit zijn jeugd komt nu echt binnen. Lukt het hem om clean te blijven? En Maarten gebruikt nog steeds, maar leeft op wanneer hij een technofeest organiseert op 't Landje. Kiest hij voor het eeuwige drugsfeest of voor zijn gezondheid?

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.