• 9.219.021 stemmen

Transformers: War for Cybertron - Seizoen 1 (2020)

Alternatieve titel: Transformers: War for Cybertron Trilogy: Siege

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 27 minuten

Ontwikkeld door: Burnie Burns, F.J. DeSanto, Joerg Bachmaier, Ted Biaselli, Matt Hullum, Kohei Obara, Timothy Cubbison en Shuzo John Shiota

Met: Jake Foushee (stemrol), Jason Marnocha (stemrol) en Linsay Rousseau (stemrol)

Datum van release: donderdag 30 juli 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Transformers: War for Cybertron

De oorlog op Cybertron gaat verder. Megatron wil dat Optimus instemt met een verdrag. Optimus gaat niet akkoord met het verdrag waardoor beide partijen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Autobots zijn in de minderheid, en het lijkt een verloren zaak. Het enige wat de Autobots en het voortbestaan van Cybertron kan redden is de 'AllSpark'.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. Aflevering 1

30 juli 2020 (25 minuten)

Megatron wil dat Optimus Prime instemt met een ​​verdrag. Starscream twijfelt over het leiderschap van Jetfire. De Autobots proberen Bumblebee aan hun kant te krijgen.

2. Aflevering 2

30 juli 2020 (24 minuten)

Megatron krijgt onverwacht bezoek. Shockwave laat zien hoe het vinden van de mythische AllSpark kan helpen om de Autobots te verslaan. De Decepticons zetten een val.

3. Aflevering 3

30 juli 2020 (24 minuten)

Optimus heeft een plan, maar heeft Ratchets hulp nodig. Ultra Magnus wordt gemarteld om informatie te geven. Starscream houdt de onenigheid onder de Seekers in stand.

4. Aflevering 4

30 juli 2020 (25 minuten)

Elita twijfelt over het plan van Optimus om onder meer een ruimtebrug te repareren. Optimus vraagt de Guardians om hulp. Bumblebee krijgt een grote eer toebedeeld.

5. Aflevering 5

30 juli 2020 (25 minuten)

Jetfire biedt Optimus aan om te helpen de AllSpark terug te halen. Bumblebee, Cog en Arcee gaan eropuit om energon te vinden. Wheeljack probeert de Ark te laten vliegen.

6. Aflevering 6

30 juli 2020 (24 minuten)

Optimus heeft moeite om de AllSpark te bemachtigen. Megatron achterhaalt het plan van Optimus en geeft bevel om de Autobots aan te vallen, die onverwachte steun krijgen.

avatar van FlorisV

FlorisV

Gemiste kans!

Na vele matige vervolgen op de eerste (en nog best leuke) Transformer film leek het niet zo'n slecht idee: een computeranimatieserie met de reuzenrobots. Maar juist datgene wat deze keuze slim had gemaakt ontbreekt: overtuigende transformaties. En als we die al zien, gaan ze veel te snel (de Bay films kenden helaas hetzelfde euvel), met het bekende bloep-blap-bliep geluidje. De achtergronden zijn ook vrij saai. Ik kreeg toch het idee dat Netflix er weinig geld ingestopt heeft. De robots zijn wel goed getekend en de licht-effecten zijn verder prachtig.

De stemmen zijn redelijk maar je mist het charisma van de stem die Optimus Prime vertolkte in de films (ook de tekenfilm). Ook zijn aartsvijand Megatron wil maar niet tot leven komen. Bumblebee (die in de eerste film en daarnaast zijn eigen spin-off film veel meer tot leven kwam) is ook veel te vlak.

De fembots (of hoe moet ik ze noemen?) lijken een nieuw idee maar die zijn iig in de oudere (en veel kleurrijkere) tekenfilm Transformers The Movie ook al te zien. Het verhaal is verdienstelijk maar kan nooit echt boeien, het ontgint geen nieuw terrein. Het gaat weer eens om oude, opnieuw ontdekte technologie waarmee de macht verworven kan worden. Heel veel actie is er ook niet, er wordt meer gepraat.

Al met al best aardig als tussendoortje, met een krappe voldoende, maar zeer vergeetbaar.

avatar van horizons

horizons

Was inderdaad best oké allemaal.

Seizoen twee trailer ziet er ook weer interessant uit. 30 december zullen we het zien.

avatar van legian

legian

Erg simpele serie die prima vermaakt. De stijl vind ik wel wat hebben, hoewel het detail niveau wel erg wisselend is. Het detailniveau van de transformers is vrij groot, maar de omgevingen zijn vaak erg vlak. Ook de gezichten en bewegingen van de transformers komen niet overeen met het uiterlijk. Verhaaltechnisch gaan ze gelukkig wel iets verder dan alleen goed tegen kwaad, beide kanten bieden interessante personages en inzichten in de oorlog. Grootste irritatiepunt is echter de voice-acting. Het is absurd hoeveel pauzes er tussen de woorden zitten. Alsof ze tijdens het inspreken de tekst pas te zien kregen. Iets wat ook blijkt uit het gebrek aan pakkende stemmen, als je even niet oplet lijkt het allemaal dezelfde persoon te zijn die aan het woord is.

IK ben afgezien van de Bay films en een enkele aflevering van de oude serie niet bekend met de lore. Het is dan ook best prima te volgen hoewel ik wel het idee heb dat wat meer achtergrond kennis gewent is.

Ach ik heb me er prima mee vermaakt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2060 berichten
  • 1919 stemmen

Wil het graag heel tof vinden , uit nostalgische overwegingen, maar het is zo vreselijk plat en kaal...zowel cybertron als het plot als de karakters als de dialogen.

Wel benieuwd hoe het verder gaat maar daar is alles mee gezegd ook.

2,5* ..haalt het niet bij Transformers Prime!