• 9.378.259 stemmen

Salamander - Seizoen 1 (2012-2013)

Show titel: Salamander

Afleveringen: 12

Speelduur: 9 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Ward Hulselmans

Met: Filip Peeters, Koen De Bouw en Mike Verdrengh

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 30 december 2012

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Salamander

In de kleine private familiebank Jonkhere in Brussel worden 66 strategische kluizen leeggeroofd, kluizen waarvan de eigenaars tot de grootste machthebbers van het land behoren. De daders laten geen enkel spoor achter. Om geen paniek te zaaien besluiten de gedupeerden de zaak te verzwijgen. Zowel de bank als justitie beslissen uit eigenbelang de zaak in de doofpot te stoppen. De donkere crisistijden van vroeger mogen niet terugkeren en de mensen mogen het vertrouwen in de banken niet verliezen.

Afleveringen Seizoen 1 (2012-2013)

1. Aflevering 1

30 december 2012 (47 minuten)

Wanneer in een kleine private familiebank kluizen worden gekraakt, is er paniek bij de slachtoffers. Want enkel een klein groepje machtshebbers is getroffen. In wiens opdracht werkten de daders?

2. Aflevering 2

6 januari 2013 (47 minuten)

Nu zijn tipgever van de kraak bij Bank Jonkhere en zijn vriend zijn vermoord, beseft Paul Gerardi dat hij in een gevaarlijk wespennest zit.

3. Aflevering 3

13 januari 2013 (47 minuten)

Paul Gerardi vindt een schuilplaats in het klooster, waar zijn vroegere commissaris Martin Colla om mysterieuze redenen is binnengetreden. Maar die weigert halsstarrig om Paul te helpen.

4. Aflevering 4

20 januari 2013 (47 minuten)

Nu Paul door het verraad van zijn vriend en vroegere commissaris Carl ontdekt is in het klooster, sluit het net zich rondom hem.

5. Aflevering 5

27 januari 2013 (47 minuten)

Nu de procureur-generaal Paul Gerardi te pakken heeft, kan hij hem overtuigen voor hem te werken en in het diepste geheim achter de krakers van de bank Jonkhere aan te gaan.

6. Aflevering 6

3 februari 2013 (47 minuten)

Met de hulp van Karin Rasenberg ontdekt Paul dat Salamander een lid van de koninklijke familie heeft gered van een smerig schandaal.

7. Aflevering 7

10 februari 2013 (47 minuten)

Nu zijn vrouw Sarah is vermoord, gooit Paul zich roekeloos in de jacht op Salamander. Sofie wordt ondergebracht in een internaat.

8. Aflevering 8

17 februari 2013 (47 minuten)

Paul Gerardi brengt zijn dochter naar een internaat. Daar ontmoet Sofie de kleindochter van miljonair Wolfs, die er als onhandelbaar kind is ondergebracht.

9. Aflevering 9

24 februari 2013 (47 minuten)

Het Koninklijk Paleis ziet de crisis uit de hand lopen en wil een voorbeeld stellen. De minister van Justitie steunt procureur-generaal Persigal niet meer. Paul moet nu zonder bescherming verder.

10. Aflevering 10

3 maart 2013 (47 minuten)

Nu de strijd openlijk en wreed wordt, schuift Salamander haar meest verbeten pion vooruit: Vincent Noël, die is doorgedrongen tot het kabinet van de premier.

11. Aflevering 11

10 maart 2013 (47 minuten)

Nietsvermoedend vindt Paul onderdak bij de man die de kraak bij bank Jonkhere organiseerde: miljonair Wolfs.

12. Aflevering 12

17 maart 2013 (47 minuten)

Nu zowel opdrachtgever Wolfs als Klaus, de kraker van de Bank Jonkhere, de echte identiteit van Paul Gerardi kennen, vrezen ze het ergste.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Sinds zaterdag wordt seizoen 1 terug uitgezonden op één. Volgend jaar komt seizoen 2 eraan. Salamander | één.be - een.be

avatar van Esteban

Esteban

Het eerste seizoen had een énorm teleurstellende finale, de laatste episodes werden steeds minder interessant. Benieuwd of ze dat kunnen recht trekken.

avatar van AOVV

AOVV

Toen de serie net uitkwam, heb ik dit helemaal gemist, maar een tijdje geleden werd ze herhaald, op NPO2 als ik me niet vergis, en dan ben ik er toch maar 'ns lekker voor gaan zitten. De reeks begint erg goed, naar mijn mening, met een knappe, razend spannende openingsscène. Heel wat goeie acteurs ook, dus ik verhoopte uiteraard het beste.

Die verwachtingen werden echter slechts ten dele ingelost. Salamander is zeker geen slechte serie en beschikt over een goeie plot, maar wat de finale betreft, moet ik Spacejet volgen; die was niet bepaald fantastisch.

Seizoen 2 komt er dit najaar of ergens volgend jaar aan. Ik twijfel nog of ik ga kijken, maar wellicht zal dat het geval zijn.

avatar van Luc & Hanny

Luc & Hanny

Salamander gezien op Videoland......beviel me goed.......3,5

avatar van 7 stars

7 stars

Ik vind dit een dijk van een serie, spannend vanaf de eerste aflevering. goed geacteerd en goed geschreven. die belgen flikken 't weer. Vette aanrader!

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Ik ben nu bij aflevering 7..maar wat een prachtige serie is dit zeg.....,en die Filip Peeters speelt echt grandioos!!!

trouwens iedereen speelt goed,maar Peeters komt er met kop en schouders boven uit!!

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Nu de eerste serie afgekeken,een mooie serie,die Belgen kunnen er wat van!!!!

wel goed als er ondertiteling is.

avatar van hkoster16

hkoster16

wat een makkelijk script.

avatar van Erwinianus

Erwinianus

Als je een flashback uit april 1944 vertoont mag er geen bier Omer op tafel staan want die is pas eerst gebrouwen in 2008.

avatar van Movsin

Movsin

Beslist een goede serie.

Doorgaans boeiend als een personage opbokst tegen, machtshebbers die werkelijk niets of niemand uit de weg gaan om hun corrupte, misdadige positie te kunnen behouden..

Filip Peeters zeker sterk in zijn rol