• 9.369.461 stemmen

Salamander - Seizoen 2 (2018)

Show titel: Salamander

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Ward Hulselmans

Met: Filip Peeters, Leah Thys en Wim Opbrouck

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 7 januari 2018

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Videoland Bekijk seizoen 2 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Salamander Seizoen 2 (2018)

Nadat Salamander werd ontmanteld en het onderzoek naar de organisatie bijna is afgerond, stoot inspecteur Gerardi op een samenzwering die draait rond het bezit van diamantmijnen in Kitangi, een Belgische ex-kolonie. Al snel blijkt dat Salamander toch niet zo dood is als iedereen denkt.

Afleveringen Seizoen 2 (2018)

1. Aflevering 1

7 januari 2018 (47 minuten)

Hoofdinspecteur Gerardi start een onderzoek naar de gruwelijke moord op politiek vluchteling Léon Tchité. Paul ontdekt dat de moordenaar lid is van Salamander.

2. Aflevering 2

14 januari 2018 (47 minuten)

De moord op de zwarte vluchteling Tchité, brengt onrust teweeg op het hoogste politieke niveau in Brussel. De premier vraagt zich af of Paul Gerardi niet van het onderzoek kan gehaald worden.

3. Aflevering 3

21 januari 2018 (47 minuten)

Na een ongeval door de schuld van Paul Gerardi wordt hij op non-actief gezet. Paul maakt een afspraak met de luxe-prostituee Jackie. Via haar krijgt hij bezwarend materiaal tegen generaal Bombé in handen.

4. Aflevering 4

28 januari 2018 (47 minuten)

Paul heeft nu een foto van de moord die generaal Bombé pleegde, maar de film blijft zoek. Martine heeft een plan om Paul te stoppen en de film te vinden.

5. Aflevering 5

4 februari 2018 (47 minuten)

Paul laat de diamant die hij van Jackie kreeg onderzoeken. De steen blijkt een bloeddiamant uit Kitangi. Jackie zelf is op de vlucht voor Salamander en tracht haar diamanten in Cannes te verkopen.

6. Aflevering 6

11 februari 2018 (47 minuten)

De diamant die Paul via zijn vriend advocaat Kroneborg liet onderzoeken, blijkt van glas. Jamie gaat met Nicola naar haar kluis en steelt de film waarop de moordende generaal Bombé is te zien.

7. Aflevering 7

18 februari 2018 (47 minuten)

Paul probeert Jackie te bereiken, maar ze heeft zogenaamd zelfmoord gepleegd, iets waarin Paul niet gelooft. Kroneborg krijgt last van zijn geweten en staat op het punt om heel de samenzwering te verraden.

8. Aflevering 8

25 februari 2018 (47 minuten)

Sofie en Jamie beleven heerlijke liefdesnachten aan de Noord-Franse kust. Intussen ontdekt Paul dat Jamie in opdracht werkt van Salamander. Hij denkt ten onrechte dat zijn dochter is ontvoerd.

9. Aflevering 9

4 maart 2018 (47 minuten)

Jamie beslist om in het reine te komen en alles te vertellen. Zijn liefde voor Sofie is oprecht. Hij denkt eraan om de film aan Paul overhandigen.

10. Aflevering 10

11 maart 2018 (47 minuten)

Martine en haar kompanen reizen af naar Kitangi om de deal rond de diamantmijnen af te ronden. Ondertussen licht Adams de premier in.

Esteban

Volgens IMDB heeft S2 maar 10 afleveringen ipv 12 zoals hier aangegeven.

avatar van brawljeff

brawljeff

Dan is IMDb nog niet helemaal bij Spacejet. Er zijn er 12 aangekondigd. Binnenkort kunnen we het met zekerheid zeggen.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik hoop op 10. Meer dan genoeg!

Esteban

Er is iets dat mij dwars zit in dit seizoen van Salamander: De tattoo van Jamie. De jongeman heeft deze uitgesneden, in eerste instantie dacht ik omdat hij echt afstand wil nemen van datgene waar het symbool voor staat. Maar dan blijkt dat de dochter van Gerardi niet wist dat daar een tattoo stond. Dat was dus de scenarionele reden van die scene. Vreemd. Jamie heeft namelijk heel de tijd in hun appartement doorgebracht, daar in z'n ondergoed rondgelopen en is bovenal met de stiefzus van Geraldi's dochter vaak in bed gedoken om doktertje te spelen. We zien dan ook dat hij geen kousen aan heeft. Maar geen van beide zag de Salamander? Terwijl ze het embleem maar al te goed kennen? Voelt toch wat als een kleine blunder.

avatar van brawljeff

brawljeff

Esteban

De voorlaatste aflevering van Salamander was, hoewel erg simplistisch en inhoudelijk niets meer dan een hoop rondrijdende auto's, verrassend spannend. Deze aanpak werkte.

Maar hoewel het genieten is van onder meer Filip Peeters in de hoofdrol, heb bij dit seizoen nét hetzelfde 'probleem' als bij het voorgaande. Dat grotere plaatje komt niet goed uit de verf. Er zijn telkens ontwikkelingen die zich beperken tot verschillende groepjes die een hoop onderonsjes hebben en soms, voornamelijk per toeval (heel veel toeval), kruisen die verhalen elkaar. Het blijft als kleine afzonderlijke deeltjes aanvoelen die er maar niet in slaan één meeslepend geheel te vormen. Met veel (heel veel) losse eindjes. Je ziet personages elkaar voor de voeten lopen, complotten smeren, ... Maar waarom? Nuja, ik begrijp waarom. Maar er ontbreekt een gevoel van hoogdringendheid.

Het helpt ook niet dat Gerardi altijd achter loopt op de kijker. En dat is volgens mij nefast voor het plot. Als kijker zie je constant alles bewegen op het schaakbord, je bent getuige van elke zet die men neemt. En vervolgens moet Gerardi daar ook achter komen, meestal door toeval. Je ontdekt het nooit door zijn ogen, je gaat niet mee met speurtocht mét hem, neen, je ziet hem constant achter de feiten aanhollen. Er zijn tal van zaken gaande, maar hij is steeds de onwetende. Dat is voor de kijker weinig interessant. De focus zit verkeerd. Homeland bijvoorbeeld, wat in zekere zin best nog vergelijkbaar is, gaat veel beter om met dit euvel en is (vaak) in staat de kijker te verrassen. Dat ontbreekt ook nu weer in Salamander.

En net nu ik het gevoel heb dat alles eindelijk uit de startblokken schiet, blijkt dat komende zondag de finale reeds aan de beurt is. Net als de vorige keer, vrees ik dat het snel afgerafeld zal worden, zonder veel impact. Wetende dat er geen derde seizoen komt, -Peeters gaf aan niet meer te willen acteren, enkel regisseren-, krab ik dan toch even in 't haar. En hoe kwalitatief deze productie ook is, daarover geen twijfel, het voelt mogelijk opnieuw aan als een gemiste kans.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik vond er ook niet veel aan. Peeters heeft een goeie kop, maar zijn personage was regelmatig flink irritant. Verder ook weinig noemenswaardige personages, met Jamie als meest vervelende. Het verhaal is tamelijk 13 in een dozijn (al was er potentie met de diamantwereldconnectie) en zoals Spacejet al aangaf niet erg spannend in elkaar gezet. De soundtrack was regelmatig wel lekker, het zag er allemaal netjes uit en Violet Braeckman was nog wel een lichtpuntje.

2,0*.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Ben het eens met ZAP!, vond dit erg matig. Jamie was de uitschieter, degoutante rol die dan ook nog slecht gespeeld wordt. Verder niks bijzonders, veel te weinig spanning, veel te eenzijdige personages, maken dan nog achterlijke keuzes ook, nope dit was em niet.

avatar van NRT

NRT

In vergelijking met seizoen 1 is dit een heel stuk minder. Bij seizoen 1 keek iedere week naar de volgende aflevering uit. Iedere aflevering onthulde weer iets nieuws. Rommelig verhaaltje.

avatar van Luc & Hanny

Luc & Hanny

Salamander gezien op Videoland........zelfde als deel 1.....best aardig.......3,5

Alleen boven op de parkeergarage..........lachertje.....

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Ik vind Salamander echt een top serie (deel 2 deed niet onder deel 1),zeer goed gespeeld door Filip Peeters,en dochter Sofie vond ik toch ook goed spelen,wat meestal in zo'n serie niet het geval is.

Meestal hebben de kinderen irritante rollen

Laat die 3e serie maar komen wat mij betreft !!!