• 9.382.597 stemmen

Hoogvliegers - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Hoogvliegers

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Errol Nayci

Met: Josha Stradowski, Soy Kroon en Sinem Kavus

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 11 januari 2020

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

Plot Hoogvliegers

Hoogvliegers vertelt het verhaal van Rutger, Guus en Laila. We volgen hen tijdens hun jarenlange zware training om gevechtspliloot te worden bij de Koninklijke Luchtmacht en we zijn erbij als ze eindelijk een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten uitvoeren. We staan ​​dicht bij deze vrienden in hun veelbewogen reis naar volwassenheid. We delen hun kameraadschap, hun verdriet, hun vreugde, liefde en angst in tijden van vrede en tijden van oorlog.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. Suicide Watch

11 januari 2020 (50 minuten)

Na de arrestatie van separatistenleider Branko Titov lopen de spanningen tussen Nederland en Rusland hoog op. Ondertussen meldt Rutger zich aan bij de Koninklijke Militaire Academie. Samen met Guus en Leyla doet hij er alles aan om zijn opleiding tot een succes te maken, maar gaat het hem lukken om zijn geheim uit het verleden verborgen te houden?

2. 2. Icarus

18 januari 2020 (50 minuten)

Rutger, Leyla en Guus ronden met succes de KMA af en vervolgen hun opleiding tot gevechtspiloot op Woensdrecht. Terwijl Rusland de paraatheid van de Nederlandse luchtmacht test, neemt Rutger een gevaarlijke beslissing. Journaliste Julia gaat graven in de achtergrond van Rutger, wat hem dieper in de problemen zou kunnen brengen.

3. 3. Speak Up

25 januari 2020 (50 minuten)

Nadat hij de Russen uit het luchtruim heeft verjaagd wordt Rutger beschouwd als een held. In Tucson, Arizona, krijgen de student-vliegers les van de legendarische Lucky en breekt onder de clear blue skies een schijnbaar onbezorgde tijd aan. Ondanks hun rivaliteit heeft Rutger medelijden met Dennis, die langzaam maar zeker zijn zelfvertrouwen verliest, met alle gevolgen van dien.

4. 4. The legend of Jeremiah Weed

1 februari 2020 (50 minuten)

In de woestijn van Arizona starten Rutger, Guus en Leyla de onmogelijke zoektocht naar Dennis en daar ontdekken ze een gigantisch kerkhof van afgedankte vliegtuigen. In een afgelegen bar vertelt een oude cafébaas over de legende van Jeremiah Weed. Journaliste Julia legt contact met de zus van Rutger en komt steeds meer te weten over zijn geheim.

5. 5. Panda Diplomacy

8 februari 2020 (50 minuten)

Na de begrafenis van Dennis wordt Rutger opgevangen door Guus’ vader, Commandant der Strijdkrachten Roderick Walema. Wanneer Rutgers duistere verleden door toedoen van journaliste Julia aan de oppervlakte komt lijkt Roderick precies te weten hoe hij Rutger moet helpen. Rutger, Guus en Leyla vertrekken naar Tucson, Arizona.

6. 6. Piano Burning

15 februari 2020 (50 minuten)

We maken kennis met de jonge Leyla en haar familie in Istanbul. Het verhaal over Rutgers verleden en zijn ongelukkige daad wordt onthuld door de media, en dat pakt verrassend voor Rutger uit. Net als Guus zal Rutger F-16 gaan vliegen: een droom die uitkomt. Leyla’s droom valt echter in stukken.

7. 7. Rien Ne Va Plus

22 februari 2020 (50 minuten)

Het conflict tussen Rusland en Nederland mondt uit in een koude oorlog onder een hete zon. Rutger en Guus gaan op missie naar Syrië, waar ze onder grote druk komen te staan. Guus redt Rutger door een briljante manoeuvre met zijn F-16 maar wordt zelf neergehaald. Zal hij het overleven?

8. 8. Heart attack

29 februari 2020 (50 minuten)

In Syrië wordt alles in het werk gesteld om Guus te vinden. Hij blijkt nog te leven en is gevangengenomen door een groep rebellen. In een bloedstollende apotheose komt alles samen. Rutger moet vanuit zijn cockpit uiteindelijk een beslissing nemen over leven of dood. Wat moet hij doen? Is hij, nu het er écht op aankomt, een held of een loser?

HALVE TAMME. (moderator series)

Bedankt voor de tip chris. Ik ga morgen de 1ste aflevering even terugkijken.

avatar van The Oceanic Six

Dit klinkt als de budgetversie in eigen moerstaal van Top Gun.

Trailer kwam zelfs in mijn bioscoop van de week voorbij.

Kijkers enorm verdeeld over nieuwe serie Hoogvliegers | Superguide

Er is al een lading kritiek op de serie zie ik.

Dit ziet er uit als het ergste wat je je kunt voorstellen. Te goedkope reli-militair gesponsorde meuk. Brrr..

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Na 1 aflevering gezien te hebben, deze tussentijdse bevindingen:

- slecht acteerwerk

- onverstaanbare dialogen

- ongeloofwaardig verhaal

- met ketsers, zoals het hotel in Parijs: is Hotel Des Indes te Den Haag....

HALVE TAMME. (moderator series)

Wederom bedankt chris Ik laat hem lekker links liggen.

avatar van The Oceanic Six

Ik vraag me altijd af of de mensen die trouw nog lineaire tv kijken wel weten van het bestaan van Netflix of HBO ofzoiets. Anders begrijp ik niet dat mensen hun tijd voldoen met kijken naar dit soort low budget flutproducties, terwijl er honderden kwaliteitsseries zijn. Dit soort mensen moeten wel 50-plussers zijn.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

The Oceanic Six schreef:

Dat van de 50 plus is natuurlijk gelul , ik geef alles een kans lineaire tv, Netflix Amazon, HBO, ARD, ZDF etc etc eigenlijk alles en op de lineaire tv zitten ook vaak pareltjes tussen waaronder veel documentaires en pas nog Hendrik Groen dat werkelijk geniaal was. Wat deze serie aangaat dit was inderdaad tenenkrommend slecht. Maar nooit geschoten is altijd mis deze serie is meer voor de pubers die ook Spangas kijken.

stinissen schreef:

Natuurlijk is het geen gelul. Jij bekijkt alles, maar de meeste 50 plussers die ik ken (familie enzo), die kijken nog gewoon netjes Radar, Opsporing Verzocht, Kassa en de andere NPO programma's. Gewoon omdat ze dat altijd hebben gedaan. Die kijken gewoon zo'n programma als Hoogvliegers. Of Flikken Maastricht. Omdat ze niet beter weten. De jongere generatie is daar wel klaar mee en kijkt lekker wat ze willen, wanneer ze willen.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

The Oceanic Six schreef:

Ha hahahah al die programma's kijk ik ook maar neem alles op en zo wie zo al het werk op de commerciële zenders om de reclames door te spoelen. Ook mijn vrienden doen dat allemaal 50 plus maar die kijken ook al die andere platforms.

Kassa en Radar is verder niks mis mee. Prima informatieve televisie.

Niet alleen voor 50 plus

kos schreef:

Kassa en Radar is verder niks mis mee. Prima informatieve televisie.

Niet alleen voor 50 plus

Bedoel ook niet dat het slechte tv is, maar wel van die typische lineaire programma's die al 100 jaar lopen en waar mensen als mijn ouders trouw naar kijken.

Je maakt me overigens niet wijs dat iemand van 20 nog voor zulke programma's gaat zitten. No way.

HALVE TAMME. (moderator series)

Discussie graag on-topic houden.

Als jullie over lineaire tv willen discussiëren, open dan een nieuw topic.

Bvd.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Tjonge jonge, de reclames van defensie zijn professioneler en beter uitgewerkt dan dit.

Ik vraag me af wie hier de doelgroep in vredesnaam is, ze laten het overkomen alsof iedere halve gare zomaar straaljager piloot kan worden. Serieus als het allemaal zo eenvoudig was was er niet zo'n personeelstekort (en waren we niet door bondgenoten gevraagd mee te doen aan missies).

De locaties zijn mooi en de onboard beelden ook, dat moet het redden want van het tenenkrommend acteerwerk moet deze serie het niet hebben.

avatar van Toontje G

Toontje G

Laagvliegers, zo kan je de (acteurs) noemen. Wat een brok ellende.

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Ik snap echt de lage score's niet. Ik heb echt genoten van deze serie.

Op locatie werd heel mooi gefilmd. En ook goed geacteerd, met een goed verhaal. Over politieke macht en dreiging, verraad, geloof en het mooiste vriendschap.

Echt te vergelijken met Topgun voor mij.

5 sterren zeker verdiend!

avatar van Suitehome

Suitehome

Ik snap echt de lage score's niet. Ik heb echt genoten van deze serie.

Echt te vergelijken met Topgun voor mij.

5 sterren zeker verdiend!

Vertel, je bent een van de acteurs uit de serie

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

Suitehome schreef:

Vertel, je bent een van de acteurs uit de serie

Nee, helaas niet. Ik vond het een serie die je greep van het begin tot het einde. Ook op locatie werd goed gefilmd, en de acteurs en verhaal deden het prima.

Een van de beste serie van de NPO vind ik.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Snap niets van deze super lage score. De serie zag er visueel goed uit, had spannende momenten en was ook origineel, zeker voor een NL product. Dat niet alles geloofwaardig is, dat kan je verwachten met een serie/film, maar ik heb me er erg goed mee vermaakt. Gekeken op videoland.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Een ietwat vreemde serie die vooral in het begin wat knullig aanvoelt maar uiteindelijk best goed wordt. Per aflevering wordt deze serie beter en beter. Uiteindelijk kan ik hem wel met een kleine 7 waarderen.