• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.192 series
  • 29.837 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.272 gebruikers
  • 8.985.579 stemmen
Avatar
 
banner banner

World on Fire - Seizoen 1 (2019)

3,14 11 stemmen

Show titel: World on Fire

IMDb beoordeling: 7,4 (7.993)

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Peter Bowker

Met: Julia Brown, Blake Harrison en Yrsa Daley-Ward

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 29 september 2019

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot World on Fire

World on Fire vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog door de ogen van gewone mensen die onderdeel zijn van dit wereldwijde conflict. Harry Chase is een jonge man uit een rijke familie die verliefd is op het fabrieksmeisje van Manchester Lois Bennett. De Poolse Tomaszeski-familie wiens leven wordt verstoord door de Duitse invasie van hun land, en de in Berlijn gevestigde Amerikaanse journaliste Nancy Campbell, die probeert om de Europese onrust voor haar luisteraars op American Radio International te interpreteren.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

  1. Aflevering 1

    29 september 2019 (1 uur)

    Het is 1939. De dreiging van de nazi's is in heel Europa voelbaar. Terwijl in Engeland de fascistische zwarthemden aan populariteit winnen, werkt vertaler Harry op de Britse ambassade in Warschau. In Manchester wacht zijn meisje Lois op zijn brieven. De Amerikaanse radiojournaliste Nancy probeert vanuit Berlijn de ernst van de situatie te schetsen. Ze maakt zich zorgen over haar neef in Parijs.

  2. Aflevering 2

    6 oktober 2019 (58 minuten)

    Nancy maakt zich zorgen om haar neef Webster, die in Parijs zit en zich aangetrokken voelt tot saxofonist Albert. Harry's moeizame relatie met zijn moeder komt verder onder druk te staan wanneer hij bij thuiskomst in Manchester een onverwachte reisgenoot bij zich blijkt te hebben. Warschau wordt door de Duitsers gebombardeerd, en Kasia moet het vege lijf zien te redden.

  3. Aflevering 3

    13 oktober 2019 (59 minuten)

    Tom heeft zich aangemeld bij de marine en komt op de HMS Exeter te werken. De Britse kruiser maakt jacht op een van Hitlers meest gevreesde slagschepen, de Graf Spee. Harry is gelegerd in Frankrijk en heeft een onverwachte ontmoeting. Jan heeft het moeilijk, en Robina onderneemt toenaderingspogingen. In Berlijn doet Nancy een schokkende ontdekking die grote gevolgen voor de familie Rossler kan hebben.

  4. Aflevering 4

    20 oktober 2019 (59 minuten)

    In Leuven vechten Harry en zijn eenheid voor hun leven tegen de nazi's. Als ze onder de voet gelopen dreigen te worden, komt Harry tot een belangrijk inzicht. In Manchester ontdekt Douglas het geheim dat Lois met zich meedraagt. Om zijn dochter te beschermen, zoekt hij toenadering tot Robina. Nancy haalt zich de toorn van de nazi's op de hals, en brengt daarmee ongewild de familie Rossler in de problemen.

  5. Aflevering 5

    27 oktober 2019 (1 uur)

    Terwijl duizenden mensen het door nazi's bezette België ontvluchten, gaan Harry, Stan en de rest van hun eenheid op weg naar Duinkerken. In Warschau is Kasia van grote waarde voor het Poolse verzet. In Manchester verzorgen Lois en Connie een optreden, en volgt er een onverwachte ontmoeting. Elders in Manchester lijkt de band tussen Douglas, Jan en Robina steeds hechter te worden. In Berlijn loopt Hilda Rossler nog steeds gevaar.

  6. Aflevering 6

    3 november 2019 (59 minuten)

    Douglas is wanhopig als hij verneemt dat Tom vermist wordt. De nazi's dreigen Parijs in te nemen en voor Albert wordt de situatie steeds nijpender. Samen met Juliette neemt Webster een beslissing die hem in levensgevaarlijke situaties kan brengen. In Berlijn zit Uwe Rossler in de problemen en in zijn wanhoop zoekt hij contact met Nancy. Harry krijgt een geheimzinnige brief en gaat naar Londen om uit te zoeken wat erachter zit.

  7. Aflevering 7

    10 november 2019 (56 minuten)

    Harry wordt op een geheime missie naar Polen gestuurd om het verzet te helpen. In Warschau kijkt Kasia de dood recht in de ogen. Wanneer Harry hoort dat Lois is bevallen, krijgt hij een onverwacht verzoek van Robina. In Berlijn gaat Klaus Rossler door een hel, na de dood van zijn moeder en zusje. Nancy heeft Webster beloofd om Albert te helpen, maar komt daardoor in een lastig parket

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.