• 9.376.964 stemmen

Daybreak - Seizoen 1 (2019)

Show titel: Daybreak

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Brad Peyton en Aron Eli Coleite

Met: Austin Crute, Alyvia Alyn Lind en Colin Ford

Datum van release: donderdag 24 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Daybreak

In een post-apocalyptisch Glendale, Californië is de 17-jarige outcast Josh op zoek naar zijn vermiste vriendin Sam. Samen met een groep buitenbeentjes, waaronder de 12-jarige pyromaan Angelica en Josh's voormalige middelbare school-pestkop Wesley, die nu een pacifistische samoerai is geworden, probeert Josh in leven te blijven. Ondertussen krijgen ze te maken met hordes gewelddadige bendes, zombie-achtige wezens genaamd Ghoulies, en al het andere dat deze dappere nieuwe wereld op hem afstuurt.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Josh vs. the Apocalypse: Part 1

24 oktober 2019 (45 minuten)

Los Angeles mag dan al een postapocalyptische woestenij zijn, niet alles is er slecht. Voor de overlevende luie scholier Josh Wheeler is het zelfs een grote vooruitgang.

2. 2. Schmuck Bait!

24 oktober 2019 (48 minuten)

Josh, Angelica en Wesley zoeken hun toevlucht in een veilig winkelcentrum, gaan een intellectuele strijd aan met de 'eigenaar' en komen een bekende heks tegen.

3. 3. The Slime Queenpin of Glendale, CA

24 oktober 2019 (45 minuten)

Wat maakt Angelica zo explosief? Het verkeerd begrepen sociopathische kind met een hart van goud legt het uit, terwijl ze naar antibiotica zoeken voor Josh.

4. 4. MMMMMMM-HMMMMMM

24 oktober 2019 (50 minuten)

Josh wordt voorgelogen over de dood van een geliefde en zweert wraak te nemen. Rector Burr geeft uitleg over een van zijn meer problematische leerlingen.

5. 5. Homecoming Redux or My So Called Stunt Double Life

24 oktober 2019 (48 minuten)

Wesley overdenkt zijn nalatenschap en organiseert een schoolfeest. Eli wil de meest geliefde student worden. Angelica zoekt een vriendin voor Josh. Voice-over door RZA.

6. 6. 5318008

24 oktober 2019 (45 minuten)

Terwijl Turbo en Mona Lisa de verrader van hun stam zoeken, trekken Josh en KJ de wildernis in en bereikt Angelica in haar eentje een mijlpaal.

7. 7. Canta Tu Vida

24 oktober 2019 (46 minuten)

Als Josh de waarheid over Sam hoort, zet hij Wesley, Eli en Angelica het winkelcentrum uit. Crumble zoekt ook naar waarheid -- en naar een hapje eten.

8. 8. Post Mates

24 oktober 2019 (38 minuten)

Nog voor het begin van de apocalyps besluiten Josh en Sam een dagje te spijbelen. Maar hun geplande romantische uitje verloopt niet zoals ze hadden verwacht.

9. 9. Josh vs. the Apocalypse: Part 2

24 oktober 2019 (49 minuten)

Terwijl Josh en Eli om zeer verschillende redenen terug naar school gaan, staat rector Burr op zijn strepen en vraagt hij de slimme leerlingen om hulp.

10. 10. FWASH-BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM!

24 oktober 2019 (49 minuten)

Zouden ze het kunnen winnen van rector Burr? Zijn Josh en Sam echt voor elkaar bestemd? En wat precies is Crumble eigenlijk? Tijd voor een epische afsluiting.

Esteban

Ook al ben ik de doelgroep niet, dit ziet er best nog amusant uit. 'The Last Kids on Earth' voor bijna-volwassenen. De saturation op die beelden, though ...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Typisch millennial gezeik. Eerste aflevering zit in ieder geval bomvol 'grappen/opmerkingen' omtrent gendernormen/identificatie, cultural appropriation... en de hele apocalypse is veroorzaakt door een 'dictator' die een nucleaire bom kan droppen via een tweet. Goh, over wie zouden ze het hebben. Ben geen fan van Trump, maar hou graag mijn entertainment en politiek gescheiden. Daybreak is echter te druk om zich super hip en edgy te profileren en ''zelfbewust'' rond te poken in moderne topics. Jammer, want het basisidee is best leuk. Twijfel of ik hem verder een kans ga geven.

avatar van horizons

horizons

Fun genoeg in eerste vier afleveringen.

avatar van horizons

horizons

Hele seizoen gekeken en vond het wel onzinnig grappig genoeg allemaal. Aflevering 8 is een heel erg opvallende in het gehele seizoen.

Wel zijn er weinig zombies. Maar daar ligt dan ook de focus niet op.

Eind moment zag je wel aankomen maar het was leuk genoeg uitgevoerd.

Esteban

Toch wel opvallend dat dit eigenlijk helemaal niet op het bronmateriaal lijkt. Volgens mij was het een veel betere keuze geweest dat wél te doen. Maar goed, het is wat het is. De eerste afleveringen zijn vermakelijk, zonder meer. Daybreakers is veel te nadrukkelijk zelfbewust, waardoor ze net niet zo hip en cool (ik besef dat ik gedateerde woorden gebruik) zijn als ze zelf denken. Gelukkig niet in die mate dat het begint te ergeren. Maar wel nogal on the nose. De humor is ook nogal ... Laten we stellen dat ik dit op mijn 14 wel gesmaakt zou kunnen hebben. Nu is het toch allemaal een tikkeltje kinderlijk en vrij flauw. Benieuwd of daar nog verandering in komt.

Esteban

Voor wie, net als mij, dacht aan opgeven bij de eerste afleveringen. Het einde van episode 3 en heel episode 4 hebben mij nieuwe hoop gegeven. Hopelijk weten ze dat vast te houden.

avatar van Corcicus

Corcicus

Origineel kan je deze serie niet noemen. De makers speelden schaamteloos leentjebuur bij Scott Pilgrim vs. the World, Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, Zombieland en Mad Max . Alleen is deze serie toch een pak minder goed dan alle voornoemde titels. Heel vervelend ook hoe de vierde muur constant gebroken wordt. Allicht behoor ik als dertiger ook niet tot de doelgroep.