ad
 • 139.916 films
 • 6.666 series
 • 20.226 seizoenen
 • 435.043 acteurs
 • 281.834 gebruikers
 • 8.110.893 stemmen
Avatar
 
banner banner

Wallander - Seizoen 1 (2005-2006)

3,95 21 stemmen

Show titel: Wallander

IMDb beoordeling: 7,6 (5.267)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 13

Datum van release: vrijdag 14 januari 2005

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Wallander

Afleveringen Seizoen 1 (2005-2006)

 1. 1. Innan Frosten

  Twee zwanen worden verbrand. Een oude vrouw wordt vermoord op een manier die aan een religieus ritueel doet denken. Kurt Wallander moet de zaak oplossen voor er nog meer slachtoffers vallen. Linda, Wallanders dochter, is net afgestudeerd aan de politieacademie en wordt toegewezen aan Kurts departement. De spanning tussen vader en dochter is te snijden. Als een jeugdvriendin van Linda verdwijnt, gaat ze zelf op onderzoek uit, met het gevaar voor haar eigen leven.

 2. 2. Byfånen

  Een man verkleed als een Amerikaanse indiaan stapt met een bom een bank binnen. De bom rond zijn nek is echt. Zijn enige en bizarre eis wordt ingewilligd: een precieze som wordt overgeschreven op een rekening. Voor Kurt Wallander is het duidelijk dat iemand misbruik maakt van de minder begaafde man. Het wordt een lang en complex onderzoek voor Kurt en Linda, Wallanders dochter. Een beetje kennis van astrologie lijkt onmisbaar bij het oplossen van de zaak.

 3. 3. Bröderna

  Tijdens een militaire actie worden Olof en Carolina vermoord teruggevonden in hun huis. De vrouw werd gefolterd en verkracht en dit voor de ogen van haar man. Beide werden nadien vermoord. Wie en waarom? Kurt Wallander wordt onder druk gezet door zijn superieuren vanuit Stockholm. Hij krijgt hulp van zijn dochter Linda en inspecteur Stefan Lindmann die beide hun professionele bekwaamheid willen bewijzen.

 4. 4. Mörkret

  Een meisje pleegde zelfmoord. Meer meisjes op een school in Skåne willen haar volgen. Linda Wallander wil deze zaak - meer dan elke andere - oplossen, maar voelt zich erg slecht als ze ontdekt dat de meisjes op de school worden uitgebuit en misbruikt.

 5. 5. Afrikanen

  De verkiezingscampagne van de democraten in Ystad heeft één belangrijk agendapunt: een beleid tegen de racistische krachten in Scania. Dan rolt er een trein met een zwarte dode man aan boord bij het station van Gdansk in Polen binnen. De man is vermoord en vermits de trein oorspronkelijk uit Ystad komt, wordt dit een zaak voor Kurt Wallander. Alles wijst in de richting van een racistische moord. De zaak neemt een onverwachte wending als het moordwapen in verband gebracht wordt met een jeugdvriend van Kurt Wallander.

 6. 6. Mastermind

  Iemand infiltreerde het politiestation van Ystad. De schuldige is tegelijk overal en nergens. Het lijkt wel een virus: als je het opmerkt, is het te laat. Ondertussen probeert Kurt Wallander een verband te vinden tussen de verdwijning van de dochter van zijn collega Martison en een vrouw die zich heeft opgehangen. Waarom laat iemand een afgehakt poppenhoofd achter in een vijver? Welk ziekelijk brein zit achter deze gebeurtenissen? Ondertussen worden Wallander en Martison als wild opgejaagd.

 7. 7. Den Svaga Punkten

  Een boer werd doodgetrapt door zijn favoriete paard. De paardenfokker beweert dat dit onmogelijk is. Ook de autopsie levert nieuwe aanwijzingen omtrent de doodsoorzaak. De buren bevestigen dat de boer alleen woonde. Toch verbleef er een mysterieuze vrouw bij hem die hij leerde kennen via een advertentie. De zoektocht naar de vrouw levert niets op. Wanneer de politie ontdekt dat op de dag van de dood van de boer zijn bankrekening leeg werd gehaald, beseffen ze dat het zaakje stinkt. Kurt en Linda spelen kat en muis met de moordenaar wanneer ze zelf een advertentie plaatsen. De poging met het lokaas werkt maar Kurt raakt in grote moeilijkheden.

 8. 8. Fotografen

  Een Amerikaanse toeriste wordt dood aangetroffen. Haar man eist dat haar lichaam en al haar bezittingen terug naar Amerika worden gebracht. De vrouw had echter een wereldberoemde Zweedse fotograaf bezocht. Dit versterkt het vermoeden van de man dat zijn vrouw hem al lange tijd ontrouw was. Kurt Wallander interesseert zich sterk voor de bedrogen echtgenoot en zijn dode vrouw omdat hij gelooft dat er meer achter de fotograaf zit dan men zou denken. Hij komt te weten dat de vrouw werd vermoord en dat het motief voor haar dood ver buiten Zweden moet gezocht worden. En dan sterven er nog meer mensen.

 9. 9. Täckmanteln

  Linda onderzoekt een verlaten container in de bossen. Ze ontdekt negen lijken en een huilende baby. Wie was de truckchauffeur? Wie liet deze mensen stikken. Een nabij klooster lijkt betrokken te zijn. Dan wordt er opnieuw een lijk gevonden, deze keer in de zee. Wallander en zijn team stellen vast dat deze zaak veel groter is dan ze eerst dachten.

 10. 10. Luftslottet

  De oude Greger Stehn en zijn even impopulaire honden werden vergiftigd met botulinum. Hoewel Stein 20 miljoen van zijn bankrekening opnam, woonde hij in een krot tegenover een blok luxe appartementen. In die appartementen leven vrouwen die voortdurend bezig zijn met yoga, hun conditie en botox dat gemaakt wordt van botulinum. Het geld is verdwenen en de hoofdverdachte is Johan Haartman, een plastisch chirurg met zware schulden, die samen met Greger in de bank was toen die het geld ophaalde. Maar dan worden hij en zijn vrouw ook vergiftigd...

 11. 11. Blodsband

  Een dode vrouw wordt samen met een verdachte met een duidelijk motief aangetroffen. Linda, de dochter van Kurt Wallander, kent de verdachte en twijfelt aan zijn schuld. Stefan, Linda's vriendje en collega, is echter zeker van diens schuld en samen met de steun van Kurt onderzoekt hij nauwgezet de achtergrond van de man, met alle gevolgen van dien.

 12. 12. Jokern

  Het lijk van Hans Wiman wordt aangetroffen wanneer een huis afbrandt. Wanneer het onderzoek aantoont dat Wiman reeds voor de brand dood was, gaat de politie op zoek naar de moordenaar. Het onderzoek naar de dood van Wiman loopt zeer moeilijk. Kurt raakt betrokken bij de zaak wanneer hij een pakhuis vindt op de naam van Wiman, dat volgestouwd is met namaakschilderijen. Wanneer hij een beroep doet op de hulp van de plaatselijke kunstexperte Katrin, raken zowel het onderzoek als de hartslag van Kurt in een stroomversnelling. Hij krijgt gevoelens voor zijn nieuwe collega en weet hiermee geen raad. Kurt neemt het heft in eigen handen en begeeft zich op de grens van het toelaatbare wanneer hij tracht te bepalen wat er echt is en wat niet.

 13. 13. Hemligheten

  Het lijk van een jongen wordt aangetroffen in een verlaten schuur. Kurt, Linda en Stefan zijn gechoqueerd door de moord, maar de misdaad en de verdachten komen niet overeen. Wanneer ze in de wereld van kindermisbruik graven, worden de personages gedwongen hun eigen verleden in de ogen te kijken en te worstelen met hun demonen. Stefan kan deze strijd niet aan en ook Kurt en Linda hebben het moeilijk met hun verdriet en woede – en een duister geheim uit het verleden.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Uitstekend eerste seizoen van deze Wallander reeks met Krister Henrikson (vreemd dat zijn naam niet bij de hoofdrol spelers staat).

voor wie het niet wist, er bestaan 3 soorten Wallander series, de 1ste stamt uit de jaren 90 uit zweden met Rolf Larsggard (den verdomde) dan is er dus deze, eveneens uit zweden en dan is er natuurlijk de Britse versie met Kenneth Branagh wat weer een remake is van de serie uit de jaren 90.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2156 berichten
 • 520 stemmen

Die serie met Rolf Lassgård kende ik niet, ben ik wel benieuwd naar. De Branagh reeks is verder geen remake van de jaren '90 serie, maar alle series zijn gebaseerd op de boeken van Henning Mankell.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2156 berichten
 • 520 stemmen

Ik ga een halfje lager. Kurt blijft een intrigerend personage, maar veel zaken en ontwikkelingen komen wat geforceerd over.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2156 berichten
 • 520 stemmen

hilversum3 schreef:

...met Krister Henrikson (vreemd dat zijn naam niet bij de hoofdrol spelers staat)...

Correctie ingestuurd.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.