• 9.378.492 stemmen

The Planets - Seizoen 1 (2019)

Show titel: The Planets

Afleveringen: 5

Speelduur: 4 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Andrew Cohen

Met: Brian Cox (stemrol)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 28 mei 2019

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Planets

Ontdek het verhaal achter de acht planeten die samen ons zonnestelsel vormen. Volg het verhaal van ieder van hen vanaf de geboorte van onze moederster – de zon. En beleef de dramatisch momenten die ertoe hebben geleid dat de planeten geworden zijn zoals wij deze vandaag de dag kennen. De documentaire wordt begeleid door het commentaar van wetenschapper Brian Cox.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. A Moment in the Sun – The Terrestrial Planets

28 mei 2019 (58 minuten)

De twee binnenste planeten van ons zonnestelsel – Mercurius en Venus. Beide contrasteren in grote mate met de twee andere aardse planeten. Beleef de gewelddadige totstandkoming van Mercurius, de planeet de het dichtste bij de Zon staat.

2. 2. The Two Sisters – Earth & Mars

4 juni 2019 (58 minuten)

Twee planeten in de leefbare zone van ons zonnestelsel. Voor eeuwig aan elkaar verbonden. Maar waar de ene planeet haar magnetisch veld verloor, en daarmee al haar water, daar groeide de ander uit tot een blauwe parel en een oase van leven.

3. 3. The Godfather – Jupiter

11 juni 2019 (58 minuten)

De gasreus Jupiter is niet alleen de grootste, maar ook de oudste planeet in ons zonnestelsel. In haar jonge jaren doorkruiste deze planeet op een allesvernietigende tocht doorheen ons zonnestelsel, voorbij aan de Planetoïdengordel, en richting de zone waar nu Mars en de Aarde zich bevinden. Daarmee is de planeet voor en groot deel verantwoordelijk voor het zonnestelsel zoals wij dit nu kennen.

4. 4. Life Beyond the Sun – Saturn

18 juni 2019 (58 minuten)

De parel van ons zonnestelsel – Saturnus. Een stormachtige gasreus die wordt gekenmerkt door haar talloze ringen bestaande uit triljoenen ijsdeeltjes. De Cassini-Huygens missie heeft ons niet alleen de geheimen van Saturnus en haar ringen onthuld, maar eveneens dat van de vele manen van Saturnus.

5. 5. Into the Darkness – Ice Worlds

25 juni 2019 (58 minuten)

De buitenste regionen van ons zonnestelsel, waar de warmte van de Zon slechts een verre herinnering is, ontdekken we de ijsreuzen Uranus en Neptunus. We nemen tevens een kijkje naar wat daarbuiten ligt, en hoe een missie als New Horizons ons mee inzicht heeft verschaft in de dwergplaneet Pluto en de objecten in de Kuipergordel.

avatar van ZAP!

ZAP!

Afl. 2 toevallig meegepikt, heel interessant. En die Brian Cox (nee, niet die) kan het goed vertellen.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Vanaf zondag 8 september om 20.55 u. op Canvas.

avatar van AOVV

AOVV

Erg interessante docu-reeks. Overdonderende beelden, leerrijk en door Cox met een vreemd soort enthousiasme (maar het werkt wel) gebracht.

4sterren

avatar van Movsin

Movsin

Interessante en prachtig aanschouwelijke documentaire over de planeten van ons zonnestelsel.

Een enorm leerrijke les waar nu eens volop van te genieten valt.