• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.273 gebruikers
  • 8.985.673 stemmen
Avatar
 
banner banner

Noord Zuid - Seizoen 1 (2015)

3,29 14 stemmen

Show titel: Noord Zuid

IMDb beoordeling: 7,4 (153)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Simon de Waal, Inge Hardeman, Paula van der Oest en Lieneke van den Boezem

Met: Ariane Schluter, Lobke de Boer en Juda Goslinga

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 2 januari 2015

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Noord Zuid

Psychologe Dana van Randwyck is na haar scheiding van Wouter, met wie ze 19 jaar getrouwd is geweest, van Amsterdam-Zuid naar een volksbuurt in Amsterdam-Noord verhuisd. Als teamleider van het rechercheteam moet Dana verschillende misdaden oplossen en tegelijk samen met haar dochter Roos, een puber van 16, haar privéleven weer op de rit zien te krijgen.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

  1. 1. Elsie

    2 januari 2015 (45 minuten)

    Het lichaam van de achttienjarige Elsie uit Amsterdam-Noord wordt hangend aan een bouwkraan gevonden. Haar vriendje Goran kijkt vanuit de kraan uit op het lichaam. Hij heeft zichzelf door het hoofd geschoten en een briefje achtergelaten waarop staat dat het hem spijt. Het lijkt erop dat hij eerst Elsie heeft vermoord en daarna zelfmoord heeft gepleegd. Rechercheur Dana van Randwyck wordt met haar team ingezet om het onderzoek te leiden. Wanneer ze de ouders van het meisje op de hoogte brengt, is Elsies moeder in shock. Ze is ervan overtuigd dat Goran zoiets nooit zou doen. Dana denkt dat Elsies moeder gelijk heeft. Niet alleen op basis van jaar intuïtie, maar ook omdat er kleine dingen zijn die niet helemaal lijken te kloppen.

  2. 2. Poezenman

    9 januari 2015 (45 minuten)

    Dana's buren zijn ervan overtuigd dat meneer de Koning, een oudere alleenstaande man, pedofiel is. Wanneer de situatie uit de hand begint te lopen en bezittingen van meneer de Koning vernield worden, roept de buurtregisseur Dana's hulp in. Dana stuurt haar collega Günay er op uit om een kijkje te nemen bij meneer de Koning thuis.Er wordt verder gezocht in de zaak Elsie en Goran. Dana gaat praten op Elsie's school: een gymnasium in Amsterdam-Zuid waar niemand iets van haar lijkt te weten. Samen met Steven gaat Dana terug naar de werf waar Goran werkte. Een collega van Goran gedraagt zich verdacht. Als zijn vingerafdrukken worden gecheckt, blijkt hij een valse naam te hebben opgegeven.

  3. 3. Begrafenis

    16 januari 2015 (45 minuten)

    Dana wordt gebeld door de notaris van haar vader. Hij belt met het slechte nieuws dat haar vader overleden is. Daarnaast heeft hij een onaangename verrassing voor haar in petto, haar vader blijkt er jaren een tweede gezin op na te hebben gehouden. Op de begrafenis maakt Dana kennis met de nieuwe familie en haar halfbroer Marco, die hopeloos verdrietig is. Bij een huiszoeking in een flat vinden Dana en Steven de collega van Goran. Wanneer Steven hem te direct ondervraagt raakt Gorans collega in paniek, ervan overtuigd dat zijn verleden hem altijd zal blijven achtervolgen. De docente CKV van Elsie, Wendelien, meldt zich op het bureau. Ze is er van overtuigd dat het Rembrandt-project dat zij met de klas deed te maken heeft met de moord.

  4. 4. Waterland

    23 januari 2015 (45 minuten)

    De lerares van Elsie, Wendelien, is bang voor de kinderen in haar klas, en in het bijzonder voor Philip onder wiens leiding af en toe lessen in de praktijk worden gebracht. Elsie hangt precies zo aan de kraan als het meisje Elsje op het Galgenveld in een schets van Rembrandt. Dat kan geen toeval zijn. Dana en haar collega's laten Elsies klasgenoten naar het bureau komen voor verhoor. De steenrijke en verwende Philip weigert mee te werken. Monica, moeder van twee jonge kinderen, meldt zich op het bureau. Ze is ervan overtuigd dat haar ex-man Peter de kinderen wat aan gaat doen. Marco heeft zaken te doen in Amsterdam en vindt dat een goede gelegenheid om zijn zus te leren kennen. Roos, die haar moeder nog altijd verwijt dat ze in dat stomme Amsterdam-Noord zijn gaan wonen, heeft hem binnengelaten.

  5. 5. Saïd

    30 januari 2015 (45 minuten)

    Als Dana thuiskomt van een avondje uit met collega's, treft ze Roos aan die een blowtje rookt met Marco. Philip wordt 72 uur lang vastgehouden. Zolang hij niet van plan is te spreken over Elsie en het Rembrandtproject, geeft Dana hem zo min mogelijk aandacht. Saïds jeugdvriendin Maryam vraagt om hulp. Haar broer Abdel is getraumatiseerd teruggekomen uit Syrië en ze is bang dat hij een aanslag gaat plegen. Saïd roept de hulp van Dana in. Dennis en Günay houden Abdel in de gaten. Als Saïd bij Abdel op bezoek gaat en ze hen vervolgens samen het huis zien verlaten, voelt Dennis dat hij geen seconde langer kan wachten. Als hij in wil grijpen, moet hij een groot risico nemen.

  6. 6. Barbecue

    6 februari 2015 (45 minuten)

    Op het bureau is een melding van zelfmoord binnengekomen. De laatste weken hebben al twee mensen op dezelfde manier zelfmoord gepleegd; koolmonoxidevergiftiging met behulp van een BBQ. Wanneer Steven gaat posten bij het hotel, lukt het hem om de portier van het hotel te pakken te krijgen. Hij doet een bekentenis die een nieuw licht werpt op de zaak Elsie. Steven en Dana gaan opnieuw naar het huis van Elsies ouders en doorzoeken Elsies kamer grondig. Ze doen een opzienbarende vondst. Roos heeft met Jelle, haar geliefde, in een hotel afgesproken. Ze blijkt een kamer gereserveerd te hebben.

  7. 7. Marco

    13 februari 2015 (45 minuten)

    Plesman trekt één lijn met OVJ Veronique: de zaak Elsie en Goran wordt opgelegd. Dana gaat desondanks door met het onderzoek en ondervraagt Julia, de dochter van Eduard van Looy zakenadvocaat en partner van haar ex man Wouter. Dana onderzoekt ook het auto-ongeluk van Simone van Dongen. Haar auto blijkt te zijn gesaboteerd. Steven gaat naar het restaurant waar Amber met haar nieuwe vriend zit te eten en heeft zichzelf niet in de hand. Roos neemt Nanouk in vertrouwen over haar liefde voor haar lover Jelle. Marco wordt door zijn criminele baas Theo onder druk gezet om een ripdeal uit te voeren.

  8. 8. Vliegenbos

    20 februari 2015 (45 minuten)

    Dana en Steven bezoeken de parenclub en komen erachter dat Gladys Lemmens ook in de gesaboteerde auto had moeten zitten. Dana start een grootscheepse zoekactie naar de verdwenen wethouder. Dana bezoekt haar halfbroer Marco die in het ziekenhuis ligt en blijft in het ongewisse over de dader van de mishandeling. Het sluimerende conflict tussen Roos en Dana escaleert als Dana zegt dat ze Marco in huis wil nemen. Dana hoort de waarheid over Roos en Jelle. In het Vliegenbos is een serie-aanrander actief. Dana zet Günay in als lokvogel.

  9. 9. Zuid

    27 februari 2015 (45 minuten)

    Plesman houdt een persconferentie over de verdwenen wethouder Gladys Lemmens, maar de sabotage aan Simone's auto houdt hij onvermeld. Dana heeft het gevoel dat ze in deze zaak niet de onderste steen boven mag krijgen. Dana ontdekt wie er achter de mishandeling van Marco zit en ze roept de hulp in van ex-collega Jos. Misschien kan hij met Marco praten. Officier van Justitie Veronique roept Dana op als getuige tegen psychiater Alain Verbeke. Tijdens de rechtszaak weet ze de vriendin van Alain zover te krijgen tegen hem te getuigen. Errol vindt een beeld van Gladys op een bewakingscamera.

  10. 10. Noord

    6 maart 2015 (45 minuten)

    Dana ontmoet een aantrekkelijke nieuwe buurman, eindelijk iemand met wie het echt klikt. Maar haar werk gaat voor. Plesman dringt erop aan dat Dana Marco uit haar huis zet. Dana eist het vertrouwen van Plesman en bedingt dat Steven terugkomt, en wel meteen. Dana verhoort Gladys en knoopt alle eindjes uit haar onderzoek aan elkaar. Ze ontdekt wie de opdrachtgever is van de moord op Simone, Elsie en Goran, maar ze kan en wil de waarheid bijna niet geloven.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66762 stemmen

Ariane Schluter is geweldig als Dana van Randwyck in een prima serie die vele male beter is dan Flikken Maastricht.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Redelijk standaard politieserie, die precies past binnen wat je van het genre vandaag de dag kan verwachten. Jammer dat het niet helemaal de juiste balans weet te vinden tussen spannende nonsense en serieuze verhaallijnen. Nu lijkt het realisme na te willen streven terwijl het eigenlijk vol zit met vergezochte wendingen. Daarnaast is de centrale verhaallijn eigenlijk niet boeiend genoeg om het hele seizoen te dragen, dus dan wordt er maar wat geforceerd gezocht naar nieuwe wendingen die het mysterie gaande houden. Ik zal een tweede seizoen niet overslaan, maar ik hoop dat het script dan wat sterker wordt.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Minder enthousiast. Viel af en toe bijna in slaap.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.