• 9.196.026 stemmen

3,30 15 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Simon de Waal, Inge Hardeman, Paula van der Oest en Lieneke van den Boezem

Met onder meer: Ariane Schluter, Lobke de Boer en Juda Goslinga

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: vrijdag 2 januari 2015

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Noord Zuid

Psychologe Dana van Randwyck is na haar scheiding van Wouter, met wie ze 19 jaar getrouwd is geweest, van Amsterdam-Zuid naar een volksbuurt in Amsterdam-Noord verhuisd. Als teamleider van het rechercheteam moet Dana verschillende misdaden oplossen en tegelijk samen met haar dochter Roos, een puber van 16, haar privéleven weer op de rit zien te krijgen.

logo tmdbimage

Meningen over Noord Zuid

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

dinsdag 5 januari 2016
Noord Zuid seizoen 1 Redelijk standaard politieserie, die precies past binnen wat je van het genre vandaag de dag kan verwachten. Jammer dat het niet helemaal de juiste balans weet te vinden tussen spannende nonsense en serieuze verhaallijnen. Nu lijkt het realisme na te willen streven terwijl het eigenlijk vol zit met vergezochte wendingen. Daarnaast is de centrale verhaallijn eigenlijk niet boeiend genoeg om het hele seizoen te dragen, dus dan wordt er maar wat geforceerd gezocht naar nieuwe wendingen die het mysterie gaande houden. Ik zal een tweede seizoen niet overslaan, maar ik hoop dat het script dan wat sterker wordt.
avatar van stinissen

stinissen

maandag 4 januari 2016
Noord Zuid seizoen 1 Ariane Schluter is geweldig als Dana van Randwyck in een prima serie die vele male beter is dan Flikken Maastricht.