• 9.377.427 stemmen

On the Buses - Seizoen 3 (1970)

Show titel: On the Buses

Afleveringen: 13

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Ronald Chesney en Ronald Wolfe

Met: Reg Varney, Bob Grant en Anna Karen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 2 januari 1970

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot On the Buses

Stan Butler is een buschauffeur voor de Luxton & District Bus Company. Hij leeft thuis bij zijn dominante moeder, zijn zus Olive en zijn luie zwager Arthur. Hij werkt met zijn beste vriend Jack. Stan en Jack praten vaak met het personeel van de kantine. De plaag van het leven van Stan is inspecteur Blakey Blake, die ze controleert en vaak bedreigt met ontslag voor vertraging en onverschilligheid.

Afleveringen Seizoen 3 (1970)

1. 1. First Aid

2 januari 1970 (25 minuten)

2. 2. The Cistern

9 januari 1970 (25 minuten)

3. 3. The Inspector's Niece

16 januari 1970 (25 minuten)

4. 4. Brew it Yourself

23 januari 1970 (25 minuten)

5. 5. Busmen's Perks

30 januari 1970 (25 minuten)

6. 6. The Snake

6 februari 1970 (25 minuten)

7. 7. Mum's Last Fling

13 februari 1970 (25 minuten)

8. 8. Radio Control

20 februari 1970 (25 minuten)

9. 9. Foggy Night

27 februari 1970 (25 minuten)

10. 10. The New Uniforms

6 maart 1970 (25 minuten)

11. 11. Going Steady

13 maart 1970 (25 minuten)

12. 12. The Squeeze

20 maart 1970 (25 minuten)

13. 13. On the Make

27 maart 1970 (25 minuten)

avatar van Dk2008

Dk2008

Seizoen 3 en 4 waren/zijn gemakkelijk te vinden op 2 dubbel dvd's/als box met 4 dvd's.

Eerste aflevering van dit derde seizoen is/blijft best leuk van deze destijds populaire serie, als Dubbeldekkers uitgezonden, eerst NOS later VARA. Inspecteur Blakey eigenlijk Blake, ook Hitler, Dracula... genoemd raakt gewond aan knie. Na het gestuntel van Stan en diens collega Jack (controleur) moeten ze verplicht EHBO examen doen. Zwager Arthur en zus Olive die net als Stan bij moeder wonen helpen hem hierbij. Grof, seksistisch en vrouwonvriendelijk maar ja dat wist ik al van de vorige keren. Ondanks dit toch (ouderwets) grappig. 4.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik vond het zo'n 10 à 15 jaar geleden nog wel leuk om te zien maar komt nu toch wat belegen over. Zowel de werksituatie, met de inspecteur als ook de gezinssituatie, Stan die nog bij zijn moeder woont die weduwe is en zijn zus die getrouwd is en hij (Arthur, de zwager van Stan) woont ook in het huis en doet de hele tijd onvriendelijk tegen haar dat is ook wel dat het wat tegenstaat want het is hoofdzakelijk, doorlopend rot opmerkingen naar elkaar toe. Dit is een serie van ITV (dus niet van de BBC). (Ik vermoed ook wel door de maatschappij die erg snel verandert, is veranderd waardoor je zaken ziet waarvan je denkt dat kan nu niet meer want dat heb ik bij diverse BBC-komedies van vroeger ook)