• 9.378.933 stemmen

NOS4A2 - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titel: Nosferatu

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Jami O'Brien

Met: Ashleigh Cummings, Zachary Quinto en Andresito Germosen De La Cruz

Datum van release: zondag 2 juni 2019

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot NOS4A2

Een jonge Victoria "Vic" McQueen ontdekt dat ze de mogelijkheid heeft om 'portals' te ontgrendelen die haar helpen verloren voorwerpen te vinden. Terwijl ze zich verder in dit verborgen universum begeeft, ontmoet ze vele andere 'inscape reizigers' - sommige welwillend, en sommigen die gecorrumpeerd zijn door hun macht. Wanneer Vic Charlie Manx ontmoet, een onsterfelijke die dat blijft door zich te voeden met de zielen van kinderen, maakt ze een gezworen vijand.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. The Shorter Way

2 juni 2019 (55 minuten)

De sinistere Charlie Manx lokt een kind in zijn auto met beloften over een plek waar Kerstmis nooit eindigt. De tiener Vic rijdt op haar crossmotor en stuit op een vreemde brug.

2. 2. The Graveyard of What Might Be

2 juni 2019 (47 minuten)

Vic worstelt met haar gebroken gezinsleven en test haar nieuwe bovennatuurlijke krachten. Manx stelt Bing, de conciërge van de middelbare school, aan als assistent.

3. 3. The Gas Mask Man

2 juni 2019 (45 minuten)

Manx volgt een meisje met dezelfde krachten als hij naar Haverhill. Het medium Maggie voorziet een gevaarlijke gebeurtenis en haast zich om Vic te waarschuwen.

4. 4. The House of Sleep

2 juni 2019 (45 minuten)

Als het meisje waar Vic op past vermist raakt, gebruikt ze een vreemde brug die verbonden is met haar krachten om Manx te zoeken, maar de reis roept alleen maar meer vragen op.

5. 5. The Wraith

2 juni 2019 (46 minuten)

Vic heeft moeite om haar verhaal over haar betrokkenheid bij de zaak van Haley consistent te houden. Manx wil dat Bing tegen de politie liegt, zodat ze hen niet op het spoor komen.

6. 6. The Dark Tunnels

2 juni 2019 (44 minuten)

Tijdens haar intensieve therapie ontmoet Vic een andere krachtige creatieveling, Jolene, die haar een glimp laat zien van Manx' duistere verleden.

7. 7. Scissors for the Drifter

2 juni 2019 (44 minuten)

Vics moeder verkoopt de crossmotor. Vic smeekt Maggie om deze terug te vinden met haar paranormale gaven. Een verzwakte Manx probeert de Wraith te repareren die hem in leven houdt.

8. 8. Parnassus

2 juni 2019 (46 minuten)

Maggies verloren tas met letters keert op mysterieuze wijze terug, met niets dan slecht nieuws. Vic krijgt ruzie met haar moeder over een beurs voor een verafgelegen kunstacademie.

9. 9. Sleigh House

2 juni 2019 (39 minuten)

Bing ruilt een waardevolle gijzelaar voor een kans om Kerstland te bezoeken. Vic negeert Maggies waarschuwing en probeert haar gewonde beste vriend te redden.

10. 10. Gunbarrel

2 juni 2019 (45 minuten)

Vic ontsnapt ternauwernood aan een dodelijke val en moet een vreselijke keuze maken om te voorkomen dat Manx met een nieuw slachtoffer terugkeert naar Kerstland.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

1 van de beste series die ik dit jaar gezien heb. Origineel verhaal, goed acteerwerk en best spannend. Als Joe Hill dit soort verhalen blijft schrijven, wordt hij een waardige opvolger van zijn vader Stephen King.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Klinkt goed Tomtommer! Wist helemaal niet dat Joe Hill de zoon van Stephen King is. Maar als ik zijn foto's zo zie is het inderdaad een zoon van.

Ben nu wel nieuwsgierig geworden naar deze serie, dus binnenkort maar mee beginnen.

avatar van tattoobob_mm

tattoobob_mm

Hoppa....ik zal deze eens snel kijken.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Grappig. Het verhaal deed me inderdaad aan SK denken,..

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Oké staat blijkbaar op prime video, is checken se.

avatar van Walter S.

Walter S.

renzoroy_mm schreef:

Geweldig boek, net als Hoorns en Zwart hart, maar zijn boeken worden vreemd genoeg niet meer in Nederlandse vertaling uitgegeven.

Ik ben nu aan de serie begonnen en ben halverwege s1, het verhaal is wel wat anders dan in het boek, maar tot nu toe is het wel een prima serie.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Prima eerste seizoen. Een ietwat bizarre serie die vrij prettig wegkijkt

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Deze serie recent gestart, nu halverwege eerste seizoen en is toch wel mijn ding, hou enorm vd 'King' sfeer en tzit in de familie dat valt duidelijk op. Ook enkele heerlijke karakters, die top neergezet worden. Films en series die dik of dunnetjes zijn gebaseerd op Dracula en Nosferatu en vampieren boeien me vaak ook enorm. Ja heerlijke serie.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Een goed doordacht script , erg goede cast, wat horror, bovennatuurlijke misterie en je hebt me.

En deze serie blijft spannend , je wil weten wat Vic en Maggie kunnen doen tegen Manx en dan Kerstland.... gewoon geniaal.

Kan ook geen serie bedenken die hier op lijkt en ben bij aflevering 6.

Manx is een gestoorde genie en zelfs de kinderen spelen op hoog niveau.

Maar een goede acteur is zo goed als het script en sterke dialogen en dit houdt me zeker geïntrigeerd en honger naar meer. Dikke 4 sterren.