• 154.292 films
 • 9.121 series
 • 27.236 seizoenen
 • 602.643 acteurs
 • 339.527 gebruikers
 • 8.711.987 stemmen
Avatar
 
banner banner

Dokter Deen - Seizoen 1 (2012)

3,10 15 stemmen

Show titel: Dokter Deen

IMDb beoordeling: 6,1 (172)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Edwin de Vries en ONE

Met: Markoesa Hamer, Monique van de Ven en Pleuni Touw

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 30 januari 2012

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dokter Deen

Dokter Deen speelt zich af op het waddeneiland Vlieland. Huisarts Maria Deen, die naast haar werkzaamheden als arts, betekent nog veel meer voor de inwoners van het eiland. Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland. Maria Deen is de rots in de branding voor de eilandbewoners. Naast all-round arts fungeert ze ook als maatschappelijk werkster, psycholoog en soms zelfs als dierenarts en tandarts voor deze kleine gemeenschap.

Afleveringen Seizoen 1 (2012)

 1. 1. Storm

  30 januari 2012 (50 minuten)

  Tijdens een stormachtige nacht zijn er rond Vlieland veel schepen in nood geraakt. De helikopters van de SAR hebben het er druk mee. Een schip verliest zijn lading tropisch hardhout, die op het strand van Vlieland aanspoelt. Dat wakkert de Vlielandse koorts aan: Het jutten. Zelfs de kerkdienst wordt ervoor onderbroken. Wanneer er dan een noodlottig ongeval plaats vindt in de duinen, is er geen helikopter meer beschikbaar om het slachtoffer naar het vasteland te vervoeren.

 2. 2. Afscheid

  6 februari 2012 (50 minuten)

  Mevrouw Nools, een van de oudste gasten van het eiland en goede vriendin van dokter Deen, brengt een onverwacht bezoek aan Vlieland. Mevrouw Nools is de vrouw die Maria Deen aan haar adoptieouders heeft geholpen. Nu keert ze terug met een verzoek, dat Maria in grote verlegenheid brengt. Aan de ene kant wil zij haar weldoenster helpen, aan de andere kant worstelt ze met haar geweten als arts.

 3. 3. Jan Barendtz

  13 februari 2012 (50 minuten)

  Een dronken dorpsgenoot zorgt voor problemen met een mogelijk fatale afloop. Maria Deen weet wat de oorzaak is van zijn drankzucht. Isa kampt met het onbegrijpelijke gedrag van haar nieuwe vriend Paul. Robbert leert Wendy kitesurfen, en komt daarbij in een hachelijke situatie terecht. Ondertussen kan Maria maar geen goede afspraak maken met Oscar.

 4. 4. De Weddenschap

  20 februari 2012 (50 minuten)

  Maria wordt het slachtoffer van een actie die eigenlijk tegen Oscar is gericht. De actie brengt Maria in een gevaarlijke situatie. Robbert gaat weddenschap na weddenschap aan met kleine Teun om zijn financiële noden te lenigen, maar raakt van de regen in de drup.

 5. 5. Over de Rug van Dokter Deen

  27 februari 2012 (50 minuten)

  In het dorp wordt een braderie gehouden, het wordt een braderie die menigeen zal heugen. Maria loopt een blessure op, die haar tijdelijk uitschakelt. Haar assistent Fedde heeft een overvolle wachtkamer maar moet alles in zijn eentje opknappen.

 6. 6. Familie

  5 maart 2012 (50 minuten)

  Maria en Oscar zijn uit elkaar en dat zorgt voor lastige situaties op het eiland. Isa heeft na een optreden een onverwacht leuke ontmoeting met een bekende. Haar vriend Paul is daar niet zo blij mee. Wendy doet een schrikbarende ontdekking maar kan daar moeilijk over praten.

 7. 7. Elle de Vlee

  12 maart 2012 (50 minuten)

  De ontdekking van een vervelende aandoening veroorzaakt grote onrust onder een deel van de mannelijke bevolking van het eiland. De mannen komen één voor één bij Maria langs in de praktijk. Wendy heeft een probleem, dat Maria kopzorgen bezorgt en haar relatie met Oscar verstoort.

 8. 8. Maybe Baby

  19 maart 2012 (50 minuten)

  Mama Deen kan niet meer alleen wonen, maar naar een verzorgingshuis wil ze ook niet. Uit nieuwsgierigheid besluit ze toch het verzorgingshuis te bezoeken. Maria wil dat Heleen zich in het ziekenhuis laat onderzoeken, maar Heleen durft niet. Isa weet niet meer op wie ze nou echt verliefd is, hoewel ze diep in haar hart het antwoord al weet.

 9. 9. Naar de Haaien

  26 maart 2012 (50 minuten)

  Robbert ontdekt een zeldzame vis in het water bij Vlieland. De huisarts van Terschelling raakt daardoor ernstig gewond. Oscar en Robbert krijgen de vis echter niet te pakken. Isa geeft toe aan haar gevoelens voor Fedde, maar vist achter het net.

 10. 10. Zwerver

  2 april 2012 (50 minuten)

  Joey vindt een zwerver op het strand. Robbert wil hem wegsturen, en raakt met hem in gevecht. Kleine Teun blijkt toch niet zo'n hypochonder als gedacht. Isa is in een pesthumeur en heeft liefdesverdriet maar haar hart valt niet te lijmen.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.