• 9.376.921 stemmen

Dokter Deen - Seizoen 4 (2018)

Show titel: Dokter Deen

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Edwin de Vries en ONE

Met: Leopold Witte, Monique van de Ven en Pleuni Touw

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 1 maart 2018

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Aflevering 1 - vrijdag om 20:30 uur op RTL Lounge

Plot Dokter Deen

Dokter Deen speelt zich af op het waddeneiland Vlieland. Huisarts Maria Deen, die naast haar werkzaamheden als arts, betekent nog veel meer voor de inwoners van het eiland. Het leven op het eiland is een unieke wereld, totaal anders dan het leven op het vasteland. Maria Deen is de rots in de branding voor de eilandbewoners. Naast all-round arts fungeert ze ook als maatschappelijk werkster, psycholoog en soms zelfs als dierenarts en tandarts voor deze kleine gemeenschap.

Afleveringen Seizoen 4 (2018)

1. 1. Onzeker

1 maart 2018 (48 minuten)

Vier jaar later hebben Maria’s zoon Robbert en zijn vriendin Pip de huisartspraktijk overgenomen. Maria’s dochter Isa en haar man Freek, de dominee, hebben hun intrek genomen in het huis van Dokter Deen. Daar zorgen ze voor Femke, het kind van Maria’s derde kind Wendy, en voor Moeder Deen. Het is onduidelijk hoe het met Maria is en of ze nog leeft. Moeder Deen vraagt er voortdurend naar, maar iedereen geeft haar een ander antwoord. Moeder Deen is ervan overtuigd dat ze dood is. De geestestoestand van Moeder Deen gaat hard achteruit. Isa wil haar het liefst naar een verzorgingshuis sturen, maar Moeder Deen wil daar niets van weten.

2. 2. Strijdbaar

8 maart 2018 (48 minuten)

Klaartje wordt ervaringsdeskundige op het gebied van misstanden in de ouderenzorg. Daarnaast krijgt Jan Barendtsz slecht nieuws te horen waardoor hij het roer wil omgooien. Pip en Robbert delen de praktijk, maar privé begint het te rommelen.

3. 3. Troost

15 maart 2018 (48 minuten)

Isa wordt 30, maar haar feestje loopt niet zoals ze had gehoopt. Ze zoekt troost in het maken van vlogs. De eerste ontmoeting van Wendy met de populaire zanger Otis Monk gaat niet zonder kleerscheuren. Tot slot zorgt Oscar voor Moeder Deen, maar dat valt tegen.

4. 4. Crisis

22 maart 2018 (48 minuten)

Moeder Deen komt terecht op de wachtlijst van een verzorgingstehuis, maar de verbouwing van de instelling baart haar familie zorgen. Robbert komt er door een incident achter wat er aan de hand is met Pip.

5. 5. Onverwacht Bezoek

5 april 2018 (55 minuten)

Robbert en Pip hebben problemen, maar of Robbert daar de juiste oplossing voor vindt? Freek, de dominee, vloekt in een vlog van Isa. Moeder Deen mag naar het verzorgingshuis, maar het afscheid valt haar zwaar. Daarnaast komt Sven onverwachts op bezoek met een wel heel bijzondere kapitein aan zijn zijde. Tot slot neemt Oscar een drastische beslissing.

6. 6. Een Moeilijke Beslissing

12 april 2018 (55 minuten)

Oscar blijft in Dokter Deen worstelen met ALS. Hij gaat steeds verder achteruit en neemt een dramatische beslissing. Vooral Maria heeft het er moeilijk mee. De ziekte van Oscar loopt als een rode draad door dit seizoen. Hierdoor is zijn vertolker Leopold Witte veel over de ziekte te weten gekomen. Hij heeft besloten mee te doen aan de Tour du ALS, een evenement waarin sportievelingen de steile Mont Ventoux beklimmen. Hij vertelt op Als.nl: "Zelf ben ik gelukkig gezond maar ik zal hard moeten trainen om de top van die berg te halen. Ik hoop dat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren aan noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek. En hopelijk kan ik nog veel meer mensen enthousiasmeren om met mij de Mont Ventoux te beklimmen."

7. 7. Vlieland is Verdrietig

19 april 2018 (55 minuten)

De stemming is verdrietig op Vlieland na de dramatische gebeurtenissen van vorige week. Het hele eiland is in rouw en met name Pip is van de kaart. Zij voelt zich schuldig over wat ze heeft gedaan. Uiteraard is ook Maria diep bedroefd.

8. 8. Ademnood

26 april 2018 (55 minuten)

Maria heeft verbouwingsplannen voor het verzorgingshuis en gaat de strijd aan met de huidige eigenaar. Otis Monk komt in opspraak maar Wendy gelooft niet dat hij schuldig is. Pip vermoedt dat er iets is met Robbert, maar hij ontkent. Daarnaast heeft Klaartje een geheim, waar het hele dorp al van op de hoogte is. En wat haalt Maria zich nu weer op de hals?

9. 9. Vlielandse Lucht

3 mei 2018 (55 minuten)

Maria worstelt met haar deadline en Robbert heeft wat op te biechten aan zijn partner. Verder moet de zieke Freek met een helikopter naar het ziekenhuis in Utrecht. Krijgt hij daar eindelijk zijn donorlongen?

10. 10. Na Regen Komt...

17 mei 2018 (55 minuten)

Freek ligt niet meer in zijn ziekenhuiskamer, dus Isa gaat uit van het ergste. Ook krijgen Robbert en Pip verschrikkelijke ruzie. Moeder Deen heeft haar grote liefde gevonden, maar hij is getrouwd. Wendy wil niets meer van Otis weten, totdat hij een liedje voor haar zingt. Maria voert strijd in de gemeenteraad, het ziet er niet naar uit dat ze gaat winnen. Komt alles nog wel goed?

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.