• 9.377.938 stemmen

From G's to Gents - Seizoen 1 (2008)

Show titel: From G's to Gents

Afleveringen: 11

Speelduur: 9 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Jamie Foxx

Met: Fonzworth Bentley, Andrew Kishino (stemrol) en C. Frederick Secrease

Datum van release: dinsdag 15 juli 2008

Eerst uitgezonden op: MTV (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot From G's to Gents

De serie draait om veertien "Gangsters" die hun leven willen veranderen en echte heren willen worden. Alle deelnemers worden door Fonzworth Bentley in één huis geplaatst waar ze in vrede met elkaar zullen moeten leven. Iedere aflevering krijgen de mannen de nodige levenslessen op het gebied van zelfontwikkeling en zullen verschillende proeven moeten worden afgelegd. Een vakjury bepaalt wie genoeg vooruitgang biedt en wie achterblijft. Aan het einde van elke aflevering wordt er een bijeenkomst gehouden waarbij alle nog overgebleven deelnemers stemmen wie naar huis moet gaan.

Afleveringen Seizoen 1 (2008)

1. 1. Gees Whiz

15 juli 2008 (50 minuten)

De Gs presenteren zichzelf aan Fonzworth Bentley. Zodra ze het huis betreden ontstaan er al allerlei onderlinge spanningen. Creepa en E6 komen recht tegenover elkaar te staan.

2. 2. From G to GQ

22 juli 2008 (50 minuten)

De Gs worden ingedeeld in drie teams. Een jury zal de mannen gaan beoordelen op hun kleding. Wanneer Kesan bedreigingen uit richting D-Boy, lopen de spanningen hoog op.

3. 3. Play or Be Played

29 juli 2008 (50 minuten)

De mannen krijgen les in cricket en leren alles over etiquette. Ze zullen moeten aantonen dat ze zich sportief kunnen gedragen tijdens het spel en daarmee tijdens het leven.

4. 4. Buckle down or Bottoms up

5 augustus 2008 (50 minuten)

De mannen krijgen de opdracht om binnen een uur hun CV op te stellen en Sean Yazbeck, winnaar van het programma 'The Apprentice', te overtuigen van hun kunnen. Dit verloopt niet vlekkeloos.

5. 5. Ladies Night at the Club

12 augustus 2008 (50 minuten)

De mannen moeten een fan-dag organiseren voor de meidengroep Danity Kane. Wat de Gs niet weten is dat de leden van Danity Kane als juryleden fungeren.

6. 6. Real Talk, Seriously Speaking

19 augustus 2008 (50 minuten)

De mannen krijgen les in welbespraaktheid. Ze moeten leren hoe ze een goed gesprek kunnen voeren in bijvoorbeeld een kunstgalerij. Cee wordt erop betrapt dat hij met een meid staat te kussen.

7. 7. It's Not Over Till the Fat Boy Sings

26 augustus 2008 (50 minuten)

De mannen krijgen geleerd hoe ze zich aan de eettafel dienen te gedragen. Mr. Bentley kondigt aan dat de mannen zich opnieuw in drie groepen moeten verdelen.

8. 8. Sick of Being a G

2 september 2008 (50 minuten)

De mannen krijgen les in het beheren van hun eigen financiën. De juryleden zijn onder de indruk van wat ze zien en het lijkt alsof de Gs langzaam in 'Gents' veranderen.

9. 9. G Therapy

9 september 2008 (50 minuten)

Er zijn nog vier Gs over en allen dragen zij zware bagage met zich mee uit hun verleden. De mannen krijgen de verassing van hun leven wanneer een aantal dierbaren uit hun leven aanwezig blijken te zijn.

10. 10. 100 G's for 1 Gentleman

16 september 2008 (50 minuten)

Het is de avond van de finale en vanavond zal bepaald worden welke G zich voor eens en altijd een 'Gent' mag noemen. De einduitdaging bestaat uit het houden van een speech.

11. Reunion (special)

23 september 2008 (50 minuten)

Mr. Bentley brengt nog éénmaal alle deelnemers van dit eerste seizoen bij elkaar. Sommige deelnemers zijn goed terechtgekomen en hebben een baan gevonden, met anderen gaat het beduidend minder goed.

avatar van Shaky

Shaky

Dit was tien jaar geleden wel een guilty pleasure hoor. Redelijk populair ook, wat ik me nog kan herinneren van anderen toentertijd. Het eerste seizoen vond ik best aardig. Eerste aflevering vond ik minder; daarna werd het aardig voor een reality-show.