• 9.369.461 stemmen

StartUp - Seizoen 1 (2016)

Show titel: StartUp

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Ben Ketai

Met: Adam Brody, Edi Gathegi en Martin Freeman

Datum van release: dinsdag 6 september 2016

Eerst uitgezonden op: Crackle (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot StartUp

Een wanhopige bankier moet gestolen geld verbergen, een Haïtiaans-Amerikaanse bendemeester wil legaal te werk gaan, en een Cubaans-Amerikaanse hacker heeft een idee dat de toekomst van het geld radicaal zal veranderen. Ze worden gedwongen om samen te werken, en creëren zo onbewust hun versie van de Amerikaanse droom.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. Seed Money

6 september 2016 (53 minuten)

Wanneer het technische wonderkind Izzy Morales niet genoeg geld kan inzamelen voor haar nieuwe cryptomunt GenCoin, gebruikt financier Nick Talman crimineel geld van zijn vader die geld verduistert. Ondertussen ontdekt Ronald Dacey dat zijn geld weg is, terwijl de cynische FBI-agent Phil Rask jacht maakt op Nicks vader.

2. 2. Ground Floor

6 september 2016 (44 minuten)

Nadat Ronald Nick en Izzy heeft bedreigd, proberen ze zijn geld cash terug te geven. Agent Rasks nieuwe partner Maddie arriveert net op tijd om de zoektocht naar Nicks vader, Andy Talman, kracht bij te zetten. Ronalds gezin heeft zwaar te lijden onder het bendegeweld in Little Haiti en hij heroverweegt Izzy's pitch over GenCoin.

3. 3. Proof of Concept

6 september 2016 (45 minuten)

Nick, Izzy en Ronald zamelen geld in, maar de inzameling komt traag op gang. Gelukkig ziet Ronald kansen bij een lokale vip. Rask en Maddie krijgen lucht van GenCoin wanneer Andy Nick de waarheid vertelt over Rask. Nick maakt kennis met een veelbelovende zakelijke connectie.

4. 4. Angel Investor

6 september 2016 (42 minuten)

Nick geeft de pitch van zijn leven en blaast zo GenCoin nieuw leven in. De samenwerking tussen Rask en Maddie neemt een verrassende wending wanneer Rask een onwaarschijnlijk bondgenootschap sluit. Ronald wordt meegesleurd in een golf van geweld.

5. 5. Buyout

6 september 2016 (44 minuten)

Rask glijdt steeds verder weg in een wereld vol geweld en corruptie en zet alles op alles om de controle terug te krijgen. Nick en Izzy vangen een grote klap bij GenCoin op. Ronald neemt een risico met de bedrijfspitch.

6. 6. Bootstrapped

6 september 2016 (42 minuten)

Rask moet de bende die hij heeft gemaakt weer opruimen. Izzy neemt contact op met een oude klasgenoot en vindt een veelbelovende aanwijzing. Taylor ontdekt in welke situatie Nick zich bevindt, waardoor GenCoin gevaar loopt. Wanneer er een ramp op handen is, heeft Ronald ineens inspiratie.

7. 7. Valuation

6 september 2016 (43 minuten)

GenCoin bevindt zich in zwaar weer maar weet te overleven. Ronalds plan om wat geld achterover te drukken, loopt verkeerd af. Een nerveuze Rask moet vragen beantwoorden van andere agenten. Izzy gaat een ambitieuze aanwijzing achterna.

8. 8. Pro Rata

6 september 2016 (44 minuten)

GenCoin sleept een grote investeerder binnen, ene Alex Bell met schimmige contacten. Rask komt toevallig een geheim te weten over Nick. Ronalds positie in de bende verandert en zijn zoon Touie moet een verontrustend besluit nemen.

9. 9. Hostile Takeover

6 september 2016 (43 minuten)

Rask wil de losse eindjes aan elkaar knopen. Alex zorgt voor een schokgolf bij GenCoin, waarbij Izzy's positie in gevaar wordt gebracht. Nick en Ronald leren elkaar beter kennen wanneer ze zich in dezelfde situatie bevinden. Izzy blijkt aan de verkeerde kant te staan.

10. 10. Recapitalization

6 september 2016 (45 minuten)

Nick en Izzy praten hun verschillen uit. Nick heeft nog een troef achter de hand, wat leidt tot een schokkende nieuwe bondgenoot voor GenCoin. Rask wordt geconfronteerd met de waarheid over Alex. De familie Morales moet een tragedie verwerken.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Uitstekende serie die lekker wegkijkt.

avatar van cor1946

cor1946

1e aflevering gezien(sex,drug en rock and roll) wat wil je nog meer. We gaan het zien.

avatar van cor1946

cor1946

1e seizoen gezien een redelijke serie, vind hem niet spannend en soms traag.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Gisteren seizoen 1 uit gekeken. Het is een serie met een mooie trailer die mijn aandacht trok door Freeman. Die zet een geweldig en gelaagd personage neer. En hij blijkt niet de enige topacteur te zijn, want de Haitiaan is ook geweldig. Zelfs Adam "The O.C." Brody heeft zo zijn momenten. Maar het latino-meisje Isabelle acteert heel slecht en haar personage is ook irritant.

Daarbij komt dat de kijker verondersteld wordt een totale digibeet te zijn alsmede lichtelijk imbeciel, want waar het gaat om crypto enz. heeft het echt niveau nul en worden de meest onnozele dingen beweerd. Ik ben zelf zeker geen expert op dat gebied, maar dit is echt next-level kinderlijk en dom.

Naast 2 uitstekende hoofdrolspelers moet de serie het hebben van enkele slim geschreven momenten en aardige twists, maar daar staan een domme keuzes en voorspelbare wendingen tegenover.

Al met al zeker geen topper, maar ik heb ze minder gezien.