- Home
- Series - Toplijsten en favorieten
- Europese tv-series
Europese tv-series
timburton_mm
De Top 100 is zeker een lijst waar je uit kan putten als je het even niet meer weet. Helaas wordt ze, zoals te verwachten was, totaal gedomineerd door de Amerikaanse, en andere wel Engelstalige, media. Iemand suggesties van Europese series (Frans, Duits, Zweeds, etc.) die je móét hebben gezien?
brawljeff
Eerste seizoen Revenants, Les was echt geweldig, misschien een van de beste seizoenen televisie die ik ooit gezien heb, maar ik hoor dat het tweede seizoen ruk is.
De Bulgaarse serie Pod prikritie (TV Series 2011? ) - IMDb schijnt ook mega goed te zijn. Die zal ik binnenkort eens hier op de website zetten.
Brave-Neo
Moet zien gaat ver maar deze is misschien iets voor je als het onderwerp je voldoende aanspreekt.. Äkta Människor
joolstein
Er zijn inderdaad genoeg goeie buitenlandse series! bv. deze: Bnei Aruba (2013)
Er is ook een Amerikaanse remake van!
Deze Franse krijgen hier op tv-meter ook goeie waardering: Braquo - Seizoen 1 (2009) of Falco - Seizoen 2 (2014)
Scandinavië doet het ook altijd wel goed: Den som Dræber - Seizoen 1 (2011)
Uit Roemenië: Umbre - Seizoen 1 (2014-2015)
Duits: Deutschland 83
Dat is wat me zo te binnen schiet! Wie weet zit er iets voor je tussen!
NRT
Sowieso Gomorra. Het eerste seizoen van Les revenants is inderdaad echt goed, maar seizoen twee valt zwaar tegen. Heel rare verhaallijnen. Je krijgt ook geen antwoord op de vragen uit seizoen 1.
Esteban
Dark (2017) uit Duitsland vond ik behoorlijk straf.
GoodOldJack
Innan Vi Dör vond ik recent echt een pareltje, zeer sterke acteerprestaties imo.
Shaky
P'tit Quinquin (2014) is ook geweldig.
GoodOldJack
Ik weet niet hoezeer Vlaanderen hierin past maar Vlaamse toppers zijn voor mij:
Willy's en Marjetten - - Moet wel echt je type humor zijn, sommige vinden het flauwe humor, is zelfs tot aan bepaalde politici gegaan die het niet vonden kunnen dat dit soort shows gesponsord werd door de staat, ik vond het geniaal, vind je na twee afleveringen niet goed dan hoef je de rest ook niet te kijken.
Van Vlees en Bloed (2009) - Deze serie had op een gegeven moment het kijkcijferrecord in Vlaanderen en niet ontrecht, fantastische typische Vlaamse dorpssfeer maar het gaat verder dan dat, ook serieuze onderwerpen komen aan bod.
Tomtesterom - Tom Waes, één van de meest leuke tv-persoonlijkheden, die alle mogelijke bijzondere jobs / bijzondere uitdagingen aangaat, ik vind het topamusement. Hij doet me vaak aan een quote van Erik Van Looy denken: Tom Waes is de man die ik altijd heb willen zijn, maar ik mag niet van mijn vrouw.
Quiz Me Quick - Opnieuw zoals Van Vlees en Bloed nogal tragikomisch maar opnieuw, top geacteerd, originele invalshoek. Geweldige locaties, ... . Eén van de weinige series die ik meerdere keren volledig gezien heb (uiteraard ook omdat het maar één seizoen is).
Matroesjka's - Ray Van Mechelen zou wel eens het meest iconische personage uit de Vlaamse serie geschiedenis kunnen zijn voor mij, hard, rauw, grappig, ontroerend, maatschappijkritisch, ... deze serie is het allemaal. Let wel! Seizoen twee is een gigantisch stuk minder dan seizoen 1.
In de Gloria - Jan Eelen wordt in de Vlaams tv wereld op handen gedragen door zowat iedereen, of dat terecht is wil ik in het midden laten want niet alles wat hij gemaakt heeft is goed (soms zelfs ronduit matig) maar In de Gloria is geniaal, bepaalde sketches (lees: zo fake als wat) hebben voor oproer gezorgd tot in Amerika, want het kon toch niet dat je zo met mensen lachte die door een operatie een stemprobleem hadden, etc... . Bijzonder grappig.
En: Millennium (2010) vind ik nog een scandinavische topper, geen betere Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist gezien in andere versies.