• 155.433 films
 • 9.298 series
 • 27.660 seizoenen
 • 604.308 acteurs
 • 346.500 gebruikers
 • 8.761.934 stemmen
Avatar
 

Blu-ray

zoeken in:
avatar van Metalfist

Metalfist

 • 12407 berichten
 • 3964 stemmen

de grunt schreef:

Kon je die code kopen?

Gewoon op het internet te vinden: Philips BDP2100 region code - videohelp.com


avatar van de grunt

de grunt

 • 4268 berichten
 • 1569 stemmen

Super bedankt Dogie en Metalfirst. Nog een vraagje jongens: is hij dan regiovrij voor alleen dvd's of ook blu ray?


avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

 • 13380 berichten
 • 788 stemmen

@de grunt. Per toestel verschillend: ff navragen bij de NL regiovrij specialist: Over ons - Stegen Electronics


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Binnenkort een nieuwe tv (samsung h6200) en ik ben nu opzoek om de beste beeldkwaliteit (vooral bluray) mee af te spelen.

mijn vraag: met betrekking tot het genieten van het beste beeldkwaliteit van een bluray film. Als ik op mijn pc een bluray film heb staan en die dan verbind met een hdmi kabel naar mijn tv en zo afspeel, gaat er dan iets van beeldkwaliteit verloren? Of zal je veel verschil merken als ik een bluray DISK via mijn ps3 zou afspelen op de tv, of misschien via een usb stick in de tv of ps3?

Wat is volgens jullie het beste?

En zie je een verschil qua beeldkwaliteit met bestanden als MKV, AVCHD of AVC? Begrijp niet veel van al de bestanden en wil juist de beste kwaliteit krijgen.


avatar van de grunt

de grunt

 • 4268 berichten
 • 1569 stemmen

Mooie keus qua tv. 60inch nice! Mkv's van 10GB zijn doorgaans van topkwaliteit. Welke ook erg aangenaam zijn, zijn de mp4's; relatief klein qua grootte, maar mooie beeldkwaliteit. Pak wanneer mogelijk wel de 1080p variant. Blu-rays van klassiekers (jaren 50, 60, 70, 80) geven de beste filmbeleving; hier kan een mkv niet tegenop. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat de kwaliteit van 90's, 00's, 10's films in termen van beeldkwaliteit: het verschil hiertussen in Blu-ray, 10GB mkv of 4GB mp4 verwaarloosbaar is. Kortom koop je klassiekers. Mkv/mp4 via usbstick, of Mkv/mp4 via laptop hdmi, of Mkv/mp4/Blu-ray via ps4 hdmi, het maakt allemaal geen drol uit. Het draait allemaal om de bron! Lees: hoe de film is hersteld. Criterion, Sony en Arrow o.a. hebben hier hun specialiteit van gemaakt. Hopelijk een beetje duidelijk nu.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Thx voor de reactie de grunt

Is wel een 40 inch:P haha

Dus als ik het goed begrijp gaat er geen beeld verloren als ik een film afspeel via mijn pc en die dan aansluit op mijn tv? naar mijn wete was het beeldkwalitiet ietjes minder als een echte dvd/bluray via bijvoorbeeld mijn ps3.

Is het ook mogelijk om bluray 3d films die ik op mijn pc heb staan af te spelen via mijn tv? (ik heb het dan echt over real 3D, geen side by side gebeuren) Zoja weet je ook hoe? In de woonkamer heb ik zelf een mediaplayer staan die 3d ondersteund, maar ik wil natuurlijk ook op mijn kamertje kunnen genieten van 3d films.

Ik heb gelezen dat het volgens mij een heel gedoe is om een 3d film op een usb stick te zetten en die via de tv af te spelen.

Ik hoop dat je hier meer info over heb.

Je zou me erg blij maken.


avatar van Dick2008

Dick2008

 • 9975 berichten
 • 805 stemmen

Volgens mij was er ook nog een ander topic over de (beeld)kwaliteit, het (nauwelijks) verschil tussen dvd en Blu-ray.

Nu ik sinds een paar maanden over ben gegaan op Blu-ray en er inmiddels ook al heel wat heb, wil ik mijn mening hierover nog wel even kwijt.

Eigenlijk vind ik dvd's al goed genoeg. Het formaat doosjes heeft mij altijd erg tegengestaan. Ik heb dat een aantal jaren geleden ook duidelijk gemaakt, alleen in welk topic dat staat???. Als reactie kwam daarop, (ik dacht van Mochizuki Rokuro) dat de (poster)afbeelding dan beter tot zijn recht komt. Dat zal wel. Elpeehoezen waren vaak erg mooi (maar elpees erg onhandig), met filmposters heb ik er niet zo kijk op.

Als ze meteen over waren gegaan op een kleine formaat doosje voor dvd, zoals je ook bij games ziet, had ik waarschijnlijk nu nog steeds niet de overstap gemaakt. De blauwe kleur van de doosjes vind ik ook mooi. Nu hebben veel kinderdvd's wel doosjes met allerlei kleuren. Disney zijn bijvoorbeeld ook vaak blauw. Het formaat van cd's, vind ik nog steeds het beste formaat. Niet te groot maar precies zodat de schijf er goed in past.

Verder is het heel verschillend per Blu-ray. Animatiefilms staan vaak al goed op dvd, op Blu-ray vaak nog veel beter. Hoewel ik de beeldkwaliteit niet zo belangrijk vind, is de filmbeleving wel intenser, of je in de film zit, zo lijkt.

Naarmate films ouder zijn, worden de verschillen, per film ook steeds groter. De Naked Gun films die ik vandaag heb gekocht, zie er wel beter uit dan van dvd, maar bij bijvoorbeeld Saturday Night Fever en Beverly Hills zijn de verschillen groter.

Waar ik wel bang voor was is dat de weg terug niet zo gemakkelijk is. Ben je eenmaal over op Blu-ray dan zal je dvd's al snel als troep bestempelen.

Omdat ik niet meer zo'n lust heb ik in die oude films maar liever wat recentere dingen bekijk vanaf de 1990's heb ik er geen spijt van, het bevalt me goed en extra's zorgen ook voor wat meer kijkplezier. Het kopen doet me ook denken aan de tijd dat ik nog veel cd's kocht.


avatar van Dick2008

Dick2008

 • 9975 berichten
 • 805 stemmen

Wat de één troep vindt, vindt de ander een mooie of leuke film. Dat blijf je toch houden. Wat wel vreemd blijft en dat was met dvd's ook al dat je heel veel titels niet vindt of ze hangen er een flink prijskaartje aan, vooral met oude(re) films is dat. Want van nieuwe films is dat wel te begrijpen. Aan de andere kant heb je dan heel veel titels en daar zijn die aanbiedingenbak weer vol mee gevuld. Maar op marktplaats zie je dat ook. Steeds weer dezelfde titels maar andere films hebben waarschijnlijk weer een beperkte oplage gehad.

Ik ben er nog steeds zeer tevreden mee. Alleen het meeste wat ik op mijn wenslijst had staan en gewoon in Nederland is te vinden of met Nederlandse ondertitels, dat heb ik in een aantal maanden al gevonden.


avatar van blackwolves

blackwolves

 • 565 berichten
 • 575 stemmen

ik heb nu twee blu ray's gekocht om dat die films in dvd niet meer te vinden zijn en ik weet wat ze zijn omdat ik ze reeds heb gezien. binnen kort ga ik er dus eentje kopen. natuurlijk ga ik ze alle films vervangen door de blu ray want dat kost te veel geld en het is zondig om dat te doen. nu ik er al zo lang mee bezig ben. maar ik zou enkel graag willen weten welke de moeite van het kopen waard zijn om die op blu ray te bekijken en te kopen in plaats van dvd. alvast bedankt voor het antwoord


avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

 • 3100 berichten
 • 3393 stemmen

Als je wilt dat mensen hier serieus op gaan reageren raad ik je aan nog even naar de tekst te kijken blackwolves.

Dit is namelijk amper te lezen omdat het erg slecht Nederlands is.


avatar van Thorongil

Thorongil

 • 1454 berichten
 • 467 stemmen

Welk merk/model van blu-ray spelers raden jullie aan?

Denk dat mijn oude het begint te laten afweten.avatar van Malick

Malick

 • 9014 berichten
 • 0 stemmen

Na vijf jaar trouwe dienst een nieuwe speler gekocht. Namelijk de Sony UBP‑X800 MultiZone + MultiRegion.

http://www.mrmdvd.com/catalog/images/sony-ubp-x800.jpg


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 69459 berichten
 • 5539 stemmen

Mijn blu-ray speler is helaas ook bijna aan het einde van zijn levensduur. Gekocht in 2010.

De lade wil nog maar heel moeizaam open gaan, ik moet het heel vaak proberen voor dit lukt.

Een nieuwe kopen zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan reparatie.

4K blu-ray spelers zijn wel wat prijziger, al is daar nu ook een prijsdaling zichtbaar.

Panasonic DP-UB424: 4K Blu-ray voor een scherpe prijs - Hardware.Info Nederland

Hardware.Info schreef:

Eind vorig jaar testten wij Panasonic's DP-UB9004, een high-end 4K blu-ray speler die uitstekende prestaties biedt, maar met zijn prijs van bijna 1000 euro enkel voor een select publiek is weggelegd. De nieuwe DP-UB424 biedt op papier veel van de functionaliteit van zijn grote broer, maar kost gemiddeld slechts 230 euro. Is het daarmee de ultieme budget 4k blu-ray speler?


avatar van Malick

Malick

 • 9014 berichten
 • 0 stemmen

Wat is je budget? Ik kocht deze speler voor net geen 400 euro.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 69459 berichten
 • 5539 stemmen

Dat is mij te duur. Ik heb ook nog steeds een 40 inch HD LED tv uit 2010, die me nog goed bevalt. Dus investeren in hele dure 4K / ultra-HD heeft nu ook geen enkele zin.

Ik kijk nog maar heel weinig films op dvd / blu-ray (af en toe een herziening), dus ik zou waarschijnlijk voor een speler gaan in de prijsklasse tot 100 euro.

En dan zal ik ook naar het ontwerp kijken, want de meeste van die spelers zien er niet uit. Rare plastic bakken...


avatar van harm1985

harm1985

 • 526 berichten
 • 503 stemmen

Ik heb onlangs geïnvesteerd in de LG OLED55C8PLA in combinatie met de Sony UBP-X700. Mijn 10 jaar oude 32" LCD in combinatie met de PS3 voldeed echt niet meer, ook omdat mijn huidige woonkamer groter is dan in 2009. Ook een mediabox next in huis gehaald. Films als Mad Max Fury Road en Blade Runner 2049 zijn in 4K HDR een hele belevenis, maar zo groot als het verschil tussen DVD en blu-ray vind ik het niet. Ben dan ook niet van plan om mijn hele collectie nogmaals te upgraden. Alleen films die ik nog op DVD heb en een upgrade behoeven, zoals bijvoorbeeld Scarface, One Flew over the Cuckoos Nest en Star Wars zal ik op UHD Blu-Ray kopen, anders niet. Star Wars alleen als het de bioscoop versies betreft, aan de special editions ga ik geen geld besteden. Misschien in 2020.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

Mijn bluray speler speelt sommige bluraydiscs niet meer af. Dvd's pakt ie gewoon allemaal. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn? Het is een panasonic DMP BD60.


avatar van John Milton

John Milton

 • 19775 berichten
 • 10898 stemmen

krijg je een specifieke foutmelding Lebarron?

Als je vermoed dat de blu-rays zelf goed zijn (niet beschadigd oid), en the good ol' trick even compleet stroomloos maken niet helpt, dan zou je hem kunnen terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Wellicht ook even kijken via menu of er een firmware/software update is (werkt natuurlijk alleen als er een internetkabel inzit)?


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

John Milton schreef:

krijg je een specifieke foutmelding Lebarron?

Als je vermoed dat de blu-rays zelf goed zijn (niet beschadigd oid), en the good ol' trick even compleet stroomloos maken niet helpt, dan zou je hem kunnen terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Wellicht ook even kijken via menu of er een firmware/software update is (werkt natuurlijk alleen als er een internetkabel inzit)?

Ik krijg geen foutmelding. Hij wil ze gewoon niet eens opstarten en blijft maar loading zeggen. De discs zijn gewoon prima. Ik zal je tricks proberen. De firmware is voor het laatst in 2012 geupdate meen ik. Het is al een oud model, misschien gewoon tijd voor een nieuwe?


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 20985 berichten
 • 4201 stemmen

Je laser is gewoon stuk. Bij een Blu ray speler gaat dat meestal in deze volgorde: een paar blu rays doen het niet of pas na meerdere keren proberen> Blurays doen het allemaal niet meer> DVD's geven soms kuren> De speler speelt niks meer af. Ik heb me laten vertellen dat een blu rayspeler voor de blu rays de volledige kracht van de laser nodig heeft terwijl hij voor DVD's nog uit de voeten kan met een verzwakte laser.

Tijd voor een nieuwe.


avatar van John Milton

John Milton

 • 19775 berichten
 • 10898 stemmen

Ik zat al te twijfelen om je te taggen, dit is meer jouw straatje.

Bovendien, Als hij zo oud is, weet ik bijna zeker dat er al heel lang geen nieuwe firmware verschenen is.

En idd, met die leeftijd is hij wel afgeschreven en is het geen ramp om hem een keer te hoeven vervangen als de trucs niet helpen. Ik weet niet hoe zinvol het nog is om te investeren in een Ultra HD Blu-rayspeler anno 2021, of dat je beter het geld in de zak kunt houden en een Full HD exemplaar kopen.

Daar nog een mening over, SB?


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 20985 berichten
 • 4201 stemmen

Dat verschilt per persoon lijkt me. Hoe belangrijk is state of the art beeld en geluid. Hoe groot is de liefde voor fysieke media en wat voor TV heb je. Of ben je van plan die op korte termijn te vervangen. Zeg nooit nooit, maar ik ben er vooralsnog niet aan UHD toe.

Overigens kijkt mijn moeder nog steeds DVD's op mijn oude speler. Die dateert uit 2003 en doet het nog steeds prima. Maar dat is uitzonderlijk.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

starbright boy schreef:

Je laser is gewoon stuk. Bij een Blu ray speler gaat dat meestal in deze volgorde: een paar blu rays doen het niet of pas na meerdere keren proberen> Blurays doen het allemaal niet meer> DVD's geven soms kuren> De speler speelt niks meer af. Ik heb me laten vertellen dat een blu rayspeler voor de blu rays de volledige kracht van de laser nodig heeft terwijl hij voor DVD's nog uit de voeten kan met een verzwakte laser.

Tijd voor een nieuwe.

Daar was ik al bang voor. Dat gaat een pittige discussie worden met mijn vriendin vanavond. Die wil namelijk het vakantiegeld gebruiken om het huis een ander aanzien geven. Ik vrees dat ik het onderspit ga delven want het is slecht kersen eten in een discussie met een Latina. Ik ga alvast mijn tentje in de tuin opzetten en rond kersttijd maar een ander aanschaffen. Wel bedankt voor je expertise Starbrightboy!


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

starbright boy schreef:

Dat verschilt per persoon lijkt me. Hoe belangrijk is state of the art beeld en geluid. Hoe groot is de liefde voor fysieke media en wat voor TV heb je. Of ben je van plan die op korte termijn te vervangen. Zeg nooit nooit, maar ik ben er vooralsnog niet aan UHD toe.

Overigens kijkt mijn moeder nog steeds DVD's op mijn oude speler. Die dateert uit 2003 en doet het nog steeds prima. Maar dat is uitzonderlijk.

Ach ik hoef niet zo'n dure maar ik had gister zin om Sons of Anarchy te kijken en haalde mijn mooie Samcro box te voorschijn en tot mijn teleurstelling deed hij het niet. Ik kan ook streaming kijken maar ik heb die mooie box niet voor niks gekocht! Als ik gewoon mijn blu-rays en dvd's weer kan kijken ben ik al een happy camper. Dus een niet zo nieuwe maar wel betaalbare is al prima omdat onze tv ook niet supernieuw is. Ook 2010 geloof ik.


avatar van John Milton

John Milton

 • 19775 berichten
 • 10898 stemmen

starbright boy schreef:

Dat verschilt per persoon lijkt me. Hoe belangrijk is state of the art beeld en geluid. Hoe groot is de liefde voor fysieke media en wat voor TV heb je. Of ben je van plan die op korte termijn te vervangen. Zeg nooit nooit, maar ik ben er vooralsnog niet aan UHD toe.

Overigens kijkt mijn moeder nog steeds DVD's op mijn oude speler. Die dateert uit 2003 en doet het nog steeds prima. Maar dat is uitzonderlijk.

Dat is natuurlijk zo, ik bedoelde meer of er wat toekomst in die markt zit, of dat het al zowat einde oefening is voor 4k blu-ray, ik houd dat niet meer zo in de gaten

Zelf heb ik een Samsung BD-H5500 Blu-ray-Player waar ik maar liefst 52,36 euro voor heb betaald in 2015, maar die staat niet eens aangesloten en heb ik uiteindelijk echt heel weinig gebruikt. Als je een el cheapo koopt hoeft het vakantiegeld er niet aan, Lebarron.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

John Milton schreef:

(quote)
Dat is natuurlijk zo, ik bedoelde meer of er wat toekomst in die markt zit, of dat het al zowat einde oefening is voor 4k blu-ray, ik houd dat niet meer zo in de gaten

Zelf heb ik een Samsung BD-H5500 Blu-ray-Player waar ik maar liefst 52,36 euro voor heb betaald in 2015, maar die staat niet eens aangesloten en heb ik uiteindelijk echt heel weinig gebruikt. Als je een el cheapo koopt hoeft het vakantiegeld er niet aan, Lebarron.

Nee dat is waar! Ik zal eerst even research doen voor een goedkoop model. Als ik daar mee aankom met de blu-ray van The Lake House erbij, haar lievelingsfilm, dan scoor ik misschien zelfs bonuspunten!


avatar van John Milton

John Milton

 • 19775 berichten
 • 10898 stemmen

Weet je wie geen bonuspunten scoort bij zijn wederhelft? Deze dude.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

John Milton schreef:

Weet je wie geen bonuspunten scoort bij zijn wederhelft? Deze dude.

Ouch! Dat zou mij op een Colombian necktie komen te staan vrees ik.


avatar van John Milton

John Milton

 • 19775 berichten
 • 10898 stemmen

I feel your pain, brother.

Mijn wederhelft is aan de Kaspische Zee geboren. Geen fratsen bij 'exotische typjes', zeggen wij thuis. Als je je testikels wilt behouden, tenminste.


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 20985 berichten
 • 4201 stemmen

John Milton schreef:

Dat is natuurlijk zo, ik bedoelde meer of er wat toekomst in die markt zit, of dat het al zowat einde oefening is voor 4k blu-ray, ik houd dat niet meer zo in de gaten

Het is een liefhebbersmarkt geworden en dat blijft wel even. Dus veel mooie uitgaves, vaak gelimiteerd en veel extra's plus een NL markt die bijna dood is, dus je bent aangewezen op Duitsland en de UK waar nog behoorlijk veel uitkomt. Dat lijkt ook wel te blijven, ik denk zelfs nog wel decennia. Van een massamedium is het nu iets voor liefhebbers en verzamelaars. Veel geld eraan verdienen doen niet veel bedrijven meer, maar ook bij de labels zitten liefhebbers. Veel grote studio's laten de uitgaves ook aan die labels en doen zelf niet zoveel meer met oudere titels (Universal, Sony, MGM).


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 1021 berichten
 • 702 stemmen

John Milton schreef:

I feel your pain, brother.

Mijn wederhelft is aan de Kaspische Zee geboren. Geen fratsen bij 'exotische typjes', zeggen wij thuis. Als je je testikels wilt behouden, tenminste.

Nee, inderdaad. Flirteo es igual a castracion.....


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.