menu

Film / Algemeen / Lesmateriaal

zoeken in:
Hoi,
Ik ben docente Engels op een middelbare school (VMBO/HAVO/VWO). Ik zou graag wat films wilen draaien dit jaar (heb er zat), maar natuurlijk moet er wel een 'zinvolle' draai aan worden gegeven. De films moeten ze bij mij sowieso met engelse ondertiteling kijken...
Ik ben nu dus op zoek naar opdrachten die gegeven kunnen worden bij films. Dat kunnen standaard vragen zijn, of iets zoals 'beschrijf je favoriete scene'. Of heel iets anders?
Wie weet waar ik zulke film-gerelateerde opdrachten kan vinden die ik in de lessen kan gebruiken?

FisherKing
Goed plan, ik zou eerst kijken naar de filmrechten, als ik jou was.

Artifact
Om welke leeftijden gaat het?

Jeetje. Je kunt zelf toch wel wat bedenken...?

avatar van matthijs_013
Wouter schreef:
Jeetje. Je kunt zelf toch wel wat bedenken...?


Waar heb je anders een filmforum voor als je dit soort vragen niet kan stellen

avatar van Zelva
Als een docente zelf nog niet eens lesstof kan bedenken... Waar voor ben je dan docente vraag ik me af.

Als ze nou nog tips voor leuke films zocht, vooruit dan, maar de opdrachten bedenken? Kom nou toch.

Van Nunen
In plaats van zitten af te zeiken kan ze misschien ook gewoon geholpen worden.

Eventueel kun je bij ''filmgames'' eens kijken of er iets bij zit om je leerlingen spelenderwijs iets bij te brengen over film: http://www.moviemeter.nl/forum/5

Eh...ja. Fijne recaties hier (Zelva & Wouter)!

Ik KAN wel zelf opdrachten verzinnen, maar het gaat mij meer om het idee of er misschien websites zijn waar kant-en-klaar vragen over films worden gesteld, met antwoorden. Die zijn er namelijk wel over litaratuur, dus wellicht ook over films. En waarom zou ik dan het wiel opnieuw moeten willen uitvinden??

En omdat dit een forum is met filmliefhebbers, zouden er hier misschien wel leden zijn die weten waar ik zoiets zou kunnen vinden.

Het gaat trouwens om 3e klassers, dus 14-16 jaar.

avatar van Mug
Mug
Tja, je kunt dat soort kant-en-klaar vragen w.b. literatuur ook klakkeloos kopieren voor film (thematiek, perspectief, genre, etc.)

Daarnaast zijn er wel een aantal organisaties / websites gespecialiseerd in films voor jongeren. Zie bijv. Moviezone en Cinekid.

Aangezien je docente Engels bent, lijkt het me verstandig literatuurverfilmingen te nemen en niet zo maar een leuke film. Destijds heeft mijn docent Engels mij (en vele anderen) ons klaargestoomd en geinteresseerd voor Shakespeare dmv film en theaterbezoek. Dan het is ook gemakkelijker om het geschrevene en het visuele te vergelijken.

avatar van Ronnievb
Pm verstuurd, hoop dat je er iets aan hebt.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:30 uur

geplaatst: vandaag om 15:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.