• 10.980 nieuwsartikelen
 • 162.775 films
 • 10.300 series
 • 30.056 seizoenen
 • 616.475 acteurs
 • 193.536 gebruikers
 • 9.002.143 stemmen
Avatar
 

Arthouse distributeurs en gespecialiseerde labels

zoeken in:
avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21335 berichten
 • 4482 stemmen

Ik tel er zo snel 37 waaronder een boxset

.

skinny_tie schreef:

Hier toch een link gevonden met een overzicht van persberichten van Filmfreak waar in diverse het over het 'label' Contact Film gaat. En dat zijn ook films waarvan ik me kan herinneren dat Contact Film ze in de bioscoop uitbracht.

Dat is hoe Filmfreak altijd communiceerde. Ook met releases van Filmmuseum, Imagine Film, Tiger releases enzo. Ik vond net ook een DVD Van Artifilm die ze ook deden. Filmfreak deed in die tijd heel veel kleinere distributeurs en op DVD noemden ze dat labels en alles stond ook op hun eigen website. In hoeverre ze de productie van de DVD deden weet ik net, wel was het in ieder geval distributie en deel van de marketing. Maar Contacts logo stond er ook gewoon op. Met hun eigenaardigheden (zoals het logo van de kijkwijzer jaren niet gebruiken, maar het oude leeftijdslogo, volgens mij had dat iets te maken met dat ze geen lid waren van die club van filmdistibuteurs?)

Contact Film is ook zo'n beetje de enige distributeur waarbij ik direct geïnteresseerd ben als ik zie dat een film door hun wordt uitgebracht.

Iets te veel hit or miss voor zo'n statement voor mij. Ik had meer dat ik hoopte dat ze een bepaalde titel zouden aankopen die ik wilde zien. In mijn jaarlijstje van 2019 kwamen ze zowel in mijn top 10 als in mijn flop 10 voor. Volgens mij zelfs 2x in beide lijstjes.


avatar van skinny_tie

skinny_tie

 • 1228 berichten
 • 3648 stemmen

starbright boy schreef:

Dat is hoe Filmfreak altijd communiceerde. Ook met releases van Filmmuseum, Imagine Film, Tiger releases enzo. Ik vond net ook een DVD Van Artifilm die ze ook deden. Filmfreak deed in die tijd heel veel kleinere distributeurs en op DVD noemden ze dat labels en alles stond ook op hun eigen website. In hoeverre ze de productie van de DVD deden weet ik net, wel was het in ieder geval distributie en deel van de marketing. Maar Contacts logo stond er ook gewoon op.

Ah, dat wist ik niet, ik kon me vooral herinneren dat ik de dvd's van Contact Film op de site van Filmfreak vond en daardoor heeft in mijn hoofd het idee postgevat dat FF dat uitbracht

Iets te veel hit or miss voor zo'n statement voor mij. Ik had meer dat ik hoopte dat ze een bepaalde titel zouden aankopen die ik wilde zien. In mijn jaarlijstje van 2019 kwamen ze zowel in mijn top 10 als in mijn flop 10 voor. Volgens mij zelfs 2x in beide lijstjes.
Oh, ze hebben meerdere titels waar ik niks aan vind, maar op een of andere manier trok hun naam me toch over de drempel om een film te gaan kijken.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 72759 berichten
 • 5792 stemmen

De eigenzinnige filmdistributeur Gerard Huisman van Contact Film diende 29 jaar de cinema: ‘De mening van anderen interesseert me aanvankelijk niet’ | De Volkskrant

De Volkskrant schreef:

Dat Contact Film de dertig niet heeft gehaald, is volgens Huisman voornamelijk te wijten aan de verregaande commercialisering van de filmtheaters. ‘Begin jaren negentig had ik een veel beter afzetgebied. Destijds werden rond de 175 films per jaar uitgebracht, tegenwoordig zijn dat er 450 tot 500! Een gigantisch aanbod, en zie dan maar eens op te vallen. Een productie als Martti Heldes In the Crosswind, een van de recentere titels waar ik het meest trots op ben, raakt meteen ondergesneeuwd. Zo’n film, die de deportatie van duizenden Esten tijdens WO II toont in fraaie zwart-wit-tableaux vivants, heeft een lange adem nodig en niet wat sporadische voorstellingen.’avatar van tbouwh

tbouwh

 • 5663 berichten
 • 5011 stemmen

Eerbetoon aan de helaas gestopte distributeur Contact Film in Filmhuis de Spiegel in Heerlen. Maandelijks een nieuwe titel m.i.v. Augustus. Met oa In the Crosswind, Once Upon a Time in Anatolia en Marketa Lazarova.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 72759 berichten
 • 5792 stemmen

Einde van een tijdperk. Al zijn er nog wel enkele distributeurs die iets meer risico durven te nemen, maar het worden er rap minder. Er zijn ook lichtpunten: Gusto Entertainment, Imagine Film en vooral Periscoop film zijn distributeurs die dat nog wel doen.

De Filmfreak brengt ook nog sporadisch films uit in de bioscoop.

September film is eigenlijk een soort A-film 2.0 in afgeslankte vorm.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 72759 berichten
 • 5792 stemmen

Focus: Twaalf parels van Contact Film in Heerlen - Filmkrant

Filmkrant schreef:

Begin dit jaar stopte Contact Film met het uitbrengen van films. Geen wereldschokkend nieuws, maar wel een groot verlies voor de vertoning van artfilms in Nederland. Directeur Gerard Huisman had een zeldzaam goede neus voor nog onontdekte filmparels. Filmhuis Heerlen vertoont als eerbetoon een jaar lang maandelijks een film uit de rijke catalogus van Contact Film.

Onder de titel Eerbetoon aan distributeur Contact Film vertoont filmhuis Spiegel in Heerlen de komende twaalf maanden elke maand twee keer een film uit de rijke catalogus van Contact Film. De reeks opent 12 en 22 augustus met In the Crosswind van de Estlandse regisseur Matti Helde.

Ook de films in de volgende maanden zijn parels, die elke filmliefhebber gezien moet hebben: Être et avoir (Nicolas Philibert), The Missing Picture (Rithy Panh), Once Upon a Time in Anatolia (Nuri Bilge Ceylan), El abrazo de la serpiente (Ciro Guerra), The Wailing (Na Hong-jin), Silent Ones (Ricky Ryneke), Just the Wind (Bence Fliegauf), Marketa Lazarová (František Vláčil), Mimosas (Oliver Laxe), Tesnota (Kantemir Balagov) en Stray Dogs (Tsai Ming-Liang).


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 72759 berichten
 • 5792 stemmen

Nieuwe regeling Filmfonds helpt arthousedistributeurs - hollandfilmnieuws.nl

Holland Film Nieuws schreef:

Filmdistributeurs die een buitenlandse arthousefilm of documentaire willen uitbrengen in de Nederlandse theaters kunnen daar vanaf dit jaar een ondersteunende bijdrage voor aanvragen bij het Nederlands Filmfonds. Het fonds heeft de regeling deze week bekendgemaakt.

Alleen films die zijn geselecteerd voor een internationaal filmfestival komen voor de subsidie in aanmerking. Het Filmfonds heeft een lijst van festivals die al zodanig worden aangemerkt. Het gaat om 'uitgesproken, artistieke, kwalitatieve en onderscheidende internationale filmproductie(s)... met een toegevoegde waarde voor de filmcultuur in Nederland', zo valt te lezen op de site van het fonds.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 72759 berichten
 • 5792 stemmenGast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.