menu

Film / Algemeen / Achtergrond bij autorijden

zoeken in:
avatar van petey
Ik viel van de week tijdens het zappen in de film (welke weet ik niet) waar ze in een auto aan het rijden waren. En gelijk viel het me weer op. Waarom is niemand in staat om een goed effect te realiseren. We kijken naar rennnende dino´s, vechtende skeletten, hele ruimteschepen en wat al niet mee, maar om een beetje reele achtergrond bij een scene waarbij de personen in een auto rijden kan blijkbaar niemand. Het ergste zijn vaak nog de onnatuurlijke bewegingen van de bestuurder en het draaien aan het stuur bij bochten.

En zoals met alles waar je aan erger, ik ga er de laatste tijd steeds meer op letten en zie het ook steeds vaker.

Heeft iemand ooit een film gezien waarbij zij/hij niet het idee had dat hij naar een projectie op de achterwand zat te kijken.

Input gewenst. Trouwens een antwoord van één van de deskundigen waarom deze scenes zo crap zijn is ook welkom.

GerwinF
The Blues Brothers
The Big Lebowski

Om er maar eens 2 te noemen...zien er redelijk goed uit.

En deze topic doet me beetje aan Amelie denken als ze in de bioscoop zit

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Da's toch alleen zo bij die oude films, Hitchcocks en zo, waar de bestuurders in de studio voor een projectieschermpje met de achtergrond 'rijden' ?

avatar van Stephan
Ik geloof dat hoe lager het budget, hoe beter dat soort shots want die worden gewoon op een auto-ambulance gedraaid. Nix geen projectie. Alleen moeten ze daar zorgen dat de Ambulance niet te hoog is, anders zie je van passerende auto's alleen de daken.
Hier een voorbeeld van zo'n ambulance.

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.de-beukelaer.com/cars/foto/img/01.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.*edit* Voor deze ambulance moet het budget trouwens wel weer iets hoger zijn.

Ik hoorde dat altijd een dieplader genoemd worden.

FisherKing
Smulltronstallet en Solyaris. Fantastische autoscenes zitten erin.

avatar van Goodfella
kappeuter schreef:
Da's toch alleen zo bij die oude films, Hitchcocks en zo, waar de bestuurders in de studio met een projectieschermpje voor de achtergrond 'rijden' ?

Dat dacht ik dus ook. Bedoel je ook recente films Petey?

avatar van bioscoopzaal
In Pulp Fiction zit er ook een scène met rear-projection: als Bruce Willis bij die griet in de taxi kruipt en zich begint om te kleden.

Ik heb het altijd al een rare scène gevonden, en die slechte achtergrond zal wel een knipoog naar de oude Hitchcocks geweest zijn ...

avatar van Yak
Yak
Ik zal wel worden weggehoond over te weinig kennis, maar was is er mis met een camerastellage óp de auto, zoals waarschijnlijk die geweldige auto-scène in La Haine geschoten is? Auto-ambulances, projectie.. monteer gewoon een camera op de auto met een stellage die tegen een stootje kan, en je bent toch klaar?

avatar van petey
Goodfella schreef:
(quote)

Dat dacht ik dus ook. Bedoel je ook recente films Petey?


Ja, ik bedoel inderdaad nieuwe films. Bij oude films vind ik het wel charmant en passen, maar bij films van de laatste 10 jaar zeker niet.

Ik zal gaan opletten en titels volgen.

[off topic] ik merk het de laatste tijd steeds vaker, maar als ik op een avond een paar keer op F5 druk, mis ik toch posts. Zo had ik de post van Kapp niet gezien en van Stephan wel [/off topic]

avatar van petey
Yak schreef:
... maar was is er mis met een camerastellage óp de auto¨...


Volgens mij is het probleem dan dat de acteur moet autorijden en acteren, en dat 1 van beide zaken dan niet met de volle 100% aandacht zal gebeuren.

FisherKing
Effen Vendredi Soir opwaarderen dan

avatar van BoordAppel
In oude Bond film is het ook al zo erg met die achtergrond. En als BA in het echt ook zo aan zn stuur zou sjorren dan had ie vast al een paar ongelukken gehad.

avatar van U-96
BoordAppel schreef:

En als BA in het echt ook zo aan zn stuur zou sjorren dan had ie vast al een paar ongelukken gehad.

Whahahaha, dat is mij in mijn jeugd ook vaak opgevallen. Ik d8 altijd "Hoe kan die BA nou zo een busje besturen"

Yak schreef:

monteer gewoon een camera op de auto

Dat betekent dat de camera alleen zo kan staan dat de acteur niet in het zicht op de weg belemmerd wordt, en dat de camera niet kan bewegen (wat op zo'n dieplader wel kan), en tevens kan het nodige licht om de auto worden gebouwd.
Maw: de camera op de auto kan ook, maar biedt minder mogelijkheden.

avatar van Captain Pervert
In Film > Algemeen > Projectie in achterruit bij oude films:

Waarom hebben oude films dat? Vaak zie je dat men wel vanuit de auto door de voorruit kan filmen, maar als de persoon achter het stuur in beeld komt, is het overduidelijk studiowerk (film in achterruit).
Het gekke is, dat ze die achterruitfilm wèl hebben gefilmd vanuit een auto (het beweegt immers), dus waarom dan niet in één keer?

avatar van Mug
Mug
Nieuwe films hebben dat ook...

Tja, er moet ook geacteerd worden, dat is de grootste reden. Het rijden zelf dient gedaan te worden door stunt-doubles.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:01 uur

geplaatst: vandaag om 11:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.