menu

Mijn Updates +
Film / Algemeen / Interessante filmartikelen

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Van films word je slimmer - NRC

Waarom is er geen ‘kijklijst’ voor scholieren, vraagt Floor van Spaendonck zich af. Van films leer je misschien nog wel meer dan van boeken.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Twee nieuwe ‘Pinokkio’s’ - Hij is niet stout – De Groene Amsterdammer

Het verhaal van Pinokkio wordt komend jaar door twee topregisseurs opnieuw verfilmd en dat werd tijd. Aan de regisseurs Guillermo del Toro en Matteo Garrone de taak om de actualiteit van het grootste Italiaanse on the road-verhaal na Dante’s ‘Goddelijke komedie’ onder de clichés vandaan te halen.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Column: De geradicaliseerde fan | James Bond Nederland - jamesbond.nl

Hoe kan het toch dat op een review aggregate website als RottenTomatoes sommige films hele goede recensies krijgen in de Tomatometer (het gemiddelde van filmrecensies in kranten, op filmwebsites en andere media) maar compleet ‘neergesabeld’ worden in de publieke stem?

avatar van Onderhond
geplaatst:
Beetje zuur dat het hele artikel voorbij gaat aan het stemsysteem van RT. Op zich kan je een 100% fresh rating hebben met een gemiddelde van 51/100. Alles wordt namelijk gemapt op goed/slecht en daarvan wordt een gemiddelde berekend. Dat wil zeggen dat een 6/10 letterlijk evenveel gewicht heeft dan een 10/10 en tegelijkertijd ook een 1/10 kan opheffen tot een status quo. De audience score zijn gebaseerd op een ster-waardering net als op MM, die is dus véél genuanceerder.

Los daarvan klopt het natuurlijk wel dat fans veel vocaler en actiever zijn geworden, maar het zijn nét de studios die zulke dingen jarenlang in de hand gewerkt hebben. De populariteit van het MCU steunt op de gedrevenheid van die fans, niet zo verwonderlijk dat die zich dan af en toe tegen de studios keren wanneer ze de rug toegekeerd worden omdat ze nóg meer geld willen verdienen.

Voor alle duidelijk, ik ben ook absoluut geen fan van dat soort fandom, dat maar vanalles eist van makers, anderzijds kan ik ook echt geen medelijden hebben met de studios én mag de "kritische" pers ook wel eens naar zichzelf kijken, want de crap die tegenwoordig zonder schaamte de hemel in geprezen wordt is duidelijk gevoed door marketing en politieke voorkeuren, niet zozeer meer door de kwaliteit van een film.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
De laatste der Mohikanen - Verslag eerste lezing This Is Film! - Filmkrant

De Filmkrant schreef:
Mo Henry. Zij is een ‘negative cutter’, een beroep dat op het punt van verdwijnen staat. Henry vermoedt zelf dat zij een van de laatsten is, al beoefent haar zoon momenteel nog hetzelfde vak.
Een negative cutter is iemand die helemaal aan het eind van het productieproces zit en aan het werk gaat als de montage af is of, zoals dat heet, “op slot zit”. In dat eindstadium moet het negatief worden gemaakt dat aan de basis staat van de kopieën die in de bioscoop gaan draaien. Vroeger gebeurde dat analoog, nu vrijwel uitsluitend digitaal. Vandaar dat het vak aan het verdwijnen is. Er zijn slechts een paar filmmakers die nog met analoge film werken, zoals Quentin Tarantino, Paul Thomas Anderson en Christopher Nolan; regisseurs die interesse hebben in afwijkende beeldformaten als 70mm of IMAX.

De Filmkrant schreef:
Mo Henry werkt sinds 1975 als negative cutter in Hollywood, haar eerste film was Jaws. Haar familie doet dit werk al sinds de jaren twintig: Mo trad in de voetsporen van haar vader die het weer overnam van zijn tante. Het is een uiterst secuur beroep. De negative cutter begint als de film editor klaar is (verwarring over die termen bleek ook uit vragen uit de zaal). De editor monteert een film op basis van positieve kopieën van het cameranegatief. Pas als de film helemaal af is gemonteerd, inclusief special effects, gaat de negative cutter aan de slag. Die snijdt aan de hand van de gemonteerde versie het negatief tot een exacte kopie, tot op het beeldje nauwkeurig, van de eindmontage (de ‘final edit’). Fouten maken betekent het origineel verknallen. Van dit gesneden negatief worden dan de (positieve) kopieën getrokken die door de filmprojector gaan.


Mo Henry: The Last of the Negative Cutters? - CineMontage

avatar van eRCee
geplaatst:
"Er zijn slechts een paar filmmakers die nog met analoge film werken [...]".

Is dat echt zo? Ik heb de indruk dat je het nog wel regelmatig ziet?


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Deze acteurs slaagden er niet in om die ene grote rol af te schudden | AD.nl

Elijah Wood hoort niet helemaal in dit rijtje thuis vind ik.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Je beste tijd als acteur gehad? Deze wetenschappers ‘voorspellen’ het met behulp van IMDb | De Volkskrant

De Volkskrant schreef:
Of iemand de volgende Tom Cruise, Julia Roberts, Robert Downey Jr. of Jennifer Lawrence wordt, laat zich niet voorspellen. Maar wiskundigen van de Queen Mary University of Londen bleken wel met een zekerheid van 85 procent te kunnen voorspellen of het beste jaar van een acteur nog moet komen, of al is geweest. Dat schrijven zij deze week in het vakblad Nature Communications.


Quantifying and predicting success in show business | Nature Communications

Gast
geplaatst: vandaag om 23:09 uur

geplaatst: vandaag om 23:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.