menu

Film / Spoilers / The Dark Knight Rises (2012)

zoeken in:
avatar van JacoBaco
Volgens mij zie je 10 seconde voor de explosie (boven water en in z'n vliegtuig) nog een close-up van Batman's gezicht. Dit overleeft toch niemand.

Phoenix schreef:
(quote)

In wiens handen legt hij de toekomst van Gotham als hij dood gaat dan?


Robin! Draagt het stokje overduidelijk over toch? En natuurlijk aan de mensen in Gotham. Hij is symbool van hoop geworden een voorbeeld. voor de mensen op het eind.

Malick
Eens met Timbo en Phoenix dat de stijlbreuk op het einde opvallend is! Daardoor interpreteerde ik het als een droomscène – Inception – van Alfred (Michael Caine).

avatar van Phoenix
timbo_ schreef:
(quote)


Robin! Draagt het stokje overduidelijk over toch?

Meh, een licht-ontvlambaar broekie die zojuist zijn vertrouwen in de normale wet-handhaving heeft verloren. Een grote gok als je het mij vraagt. Ik hoop dat hij Azrael wordt.

avatar van gillette
Bruce Wayne moest zelf nog werken aan de automatische piloot.
Hij is er waarschijnlijk uitgesprongen voor de bom ontplofte.
Fox krijgt nog te horen dat Wayne nog aan de Bat heeft zitten werken.

avatar van gillette
En wtf zitten jullie te vertellen dat de laatste scene een droom is?!
Doe ffkes normaal. Tis geen Inception wi. -.-' nerds man.
Jullie denken echt teveel na over films. Einde is een droom omg...

Och andere mensen zouden weer kunnen zeggen dat je filmtaal moet leren interpreteren en eens verder moet kijken dan wat je letterlijk ziet. Maar denk dat we met dergelijke uitwisselingen niet heel veel opschieten.

avatar van Chainsaw
Inmiddels The Dark Knight Rises voor de tweede keer gezien en hoewel mijn mening niet veel veranderd is tegenover die film, moet ik wel zeggen dat Nolan vaak maar een karige pay-off voor zijn schurken heeft. Karakters als Bane of The Joker krijgen ontzettend veel groots opgezette scènes, maar de conclusie rondom hun karakters is vrij teleurstellend. Bij The Joker kan het nog zijn dat hij het personage wilde bewaren voor The Dark Knight Rises, maar het viel me (bij de tweede keer The Dark Knight Rises) op hoe 'bam, weg' het einde van Bane is.

Helemaal mee eens. Beide zijn Batman eigenlijk gedurende de hele film op alle fronten de baas en worden dan ineens achteloos opzij geschoven. Verdienen allebei beter

avatar van horizons
?
The Joker was Batman nooit de baas, alleen creeerde the Joker situaties waarin Batman nooit voorzag (tot het einde)..
Het stap voor zijn principe.

Batman wist in tdkr de zwakke plek van Bane op het einde. Daarom kreeg hij de overhand.

tdkr is stuk beter dan tdk mijn inziens. BB er tussen in.

En het einde is gewoon realiteit hoor. Fantastisch

avatar van thunderball
Wanneer je iemand telkens een stap voor bent, ben je hem juist wel de baas, dat is nou net het hele principe er van.

avatar van horizons
Ja, de situatie de baas. Maar de Joker zou 1 op 1 Batman nooit en te nimmer Batman de baas zijn geweest.

avatar van stfuympos
horizons schreef:
Ja, de situatie de baas. Maar de Joker zou 1 op 1 Batman nooit en te nimmer Batman de baas zijn geweest.


Batman wel Bruce Waynen iet.

gillette schreef:
En wtf zitten jullie te vertellen dat de laatste scene een droom is?!
Doe ffkes normaal. Tis geen Inception wi. -.-' nerds man.
Jullie denken echt teveel na over films. Einde is een droom omg...

Ben vrij zeker dat Nolan de laatste scène als een droom heeft bedoeld, alleen zoekt de massa natuurlijk naar een bevredigender einde. Hoe je het ook draait of keer, doordat er meerdere interpretaties mogelijk zijn (vergeet niet, het gaat over de regisseur van Inception! Memento! the Prestige!) is ie in mijn ogen nog meer een van dé regisseurs van de laatste decennia geworden...

avatar van Karl van H.
Precies. Zou iemand ooit tot die belachelijke conclusie zijn gekomen als Nolan niet eerst Inception (vooral die dus), Memento of The Prestige had gemaakt? De man mag niet eens meer een normaal einde aan zijn film breien zonder dat er een of andere stomme plottwist achter wordt gezocht!

Het is heel eenvoudig, wat mij betreft: de laatste scène zou een droomscène kunnen zijn, ware het niet dat voorafgaand daaraan een paar hints worden gegeven dat Wayne inderdaad nog leeft (het feit dat de automatische piloot is gerepareerd bijvoorbeeld). Als Nolan die scène inderdaad als droomscène bedoeld zou hebben, vanwaar de hints? Gewoon om met het publiek te fucken?

Hartstikke leuk als je dit aan wil grijpen om jezelf te onderscheiden van 'de massa', maar soms dan heeft de massa gelijk omdat die het common sense heeft wat sommige mensen ontbeert

avatar van Fortune
Als het een droomscène is dan heeft die teveel weg van Inception en is het dus maar een karig einde en als het geen droomscène is dan is het ook maar een slecht einde. Hoe dan ook, het einde is ondermaats.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:05 uur

geplaatst: vandaag om 14:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.