menu

Film / Video on Demand / Plex

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Bij Film > Video on Demand > Video on demand - VOD:

Plex Prepares Ad-Supported Movie Service, Strikes Warner Bros. Deal – Variety

Variety schreef:
Get ready for yet another ad-supported video service: Media center app maker Plex is gearing up to add free movies and TV shows to its app, starting with content from Warner Bros. Plex announced a deal with Warner Bros. Domestic Television Distribution Thursday, which will allow it to add a still-unspecified amount of the studio’s movie catalog to its app when it launches ad-supported video streaming later this year.

But Plex isn’t just looking to compete with ad-supported video services like Tubi and Pluto. Instead, the company is aiming to turn its app into a kind of one-stop-shop for digital media, capable of serving up anything you might want. To that end, Plex has plans to begin reselling video subscription services via its app, and add transactional VOD, in the first half of 2020.

avatar van John Milton
Dit is verrassend. Eens kijken of ik hier dit weekend meer info over kan vinden, want deze move verrast me wel als lifetime Plex Pass gebruiker, zag ik van beide kanten niet aankomen.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
En daar is dan de al eerder aangekondige gratis streamingdienst van Plex:

Watch Free - Thousands of movies| Plex

Het is gratis vanwege advertenties.

avatar van John Milton
Op zich logisch, maar dat is voor mij echt niet te verdragen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, en voor wie geen moeite heeft met wat reclames, is dit natuurlijk een fatastische gratis oplossing.

Ik ben wel benieuwd hoeveel reclames er langskomen, hoe frequent en hoelang die blokken duren.

avatar van Onderhond
Jammer dat er niet uitgelegd staat hoe het dan net werkt (of ik lees erover). Reclame ervoor kan ik best mee leven, reclame tussendoor zie ik niet zitten. Veel info over de beschikbare films is er blijkbaar ook niet.

avatar van SilverGun
Reclame ervoor kan ik best mee leven, reclame tussendoor zie ik niet zitten.


Komt in de app wel naar voren:
https://i.imgur.com/174qHnr.png

avatar van Gang_Star
Ik heb de app net even gedownload en even vlug naar het aanbod gekeken. Best wel een aantal interessante titels. Misschien binnenkort even kijken of ik wat tijd ervoor kan maken, eerste indruk is niet verkeerd.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Plex wil films verhuren, deep linken en lidmaatschappen in eigen app - iculture.nl

Plex focust meer op streaming on demand

Het wordt deze week tijdens CES 2020 duidelijker wat Plex voor ogen heeft. Tegenover TechCrunch meldt het bedrijf dat het ook content wil aanbieden zonder het zelf te moeten hosten. Dat zullen ze doen door zogenaamde deep links te ondersteunen. Met een dergelijke functie zal Plex meer op de TV-app van Apple lijken.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Bij Film > Video on Demand > Favoriete VOD-diensten:

Wie gebruikt er hier PLEX? Ze blijken sinds een paar maanden een gratis streaming service voor films te hebben. Ik had al de app op mijn telefoon en gebruikte die alleen nog maar om muziek van mijn NAS mee af te spelen. Laatst ontdekte ik dat er ook films aangeboden worden, voor zover ik kan ontdekken helemaal legaal en inderdaad gratis. Je krijgt er wel reclame tussendoor. Het aanbod is behoorlijk interessant. Een hoop oude cultklassiekers. Ik heb alleen nog geen plek gevonden om het totale aanbod in te zien (is ook natuurlijk regio-afhankelijk), maar door gewoon een beetje door de app te scrollen, had ik al snel een lijstje van 25 films die ik wel wil kijken.

avatar van John Milton
geplaatst:
Dagelijks en al jaren, lifetime plex pass user. Maar wel altijd mijn eigen collectie, tot nog toe.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
John Milton schreef:
Dagelijks en al jaren, lifetime plex pass user. Maar wel altijd mijn eigen collectie, tot nog toe.

Wat is het voordeel van een plex pass? Ik gebruik het tot nu toe alleen voor muziek van mijn NAS en dat werkt prima. Heb geloof ik alleen een keer een paar euro betaald voor de app.

avatar van John Milton
geplaatst:
Weinig volgens mij, maar ik heb hem al zo’n tijd dat ik geen goed zicht meer heb op wat het freebie account niet kan dat ik wel kan, en het wordt ook niet meer heel denderend aangegeven met vinkjes, zoals eerder het geval was.

Plex Pass Perks

As a subscriber, you get exclusive access to Plex Pass Perks, which offers discounts and deals, early looks, and VIP experiences from our partners. AND you get to use the newest features before everyone else! We add promotions all the time, so be sure to check back often.


Ik ben lifetime gegaan toen Plex Cloud geintroduceerd werd, met streaming vanuit een unlimited Amazon Drive account. Wat uiteindelijk niet door ging, toen ik al tegen de 250 euro lichter was, met de synchronisatiesoftware er nog bij.

Voor mij is het primair streamen van pc naar woonkamer en remote acces. Helaas geen Nas, vaak over gedacht maar kosten (voor een 30 TB library) en gebrek aan plek waar hij mag staan ratelen hebben me er tot nog toe van weerhouden.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
kappeuter, denk je dat het mogelijk is het aanbod van Plex Movies toe te voegen aan de lijst van VODs hier op MM? Geen idee of dat eenvoudig te implementeren is. Zou wel fijn zijn om een volledige lijst van het aanbod te hebben.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
joachimt

Het staat wel op de wensenlijst om meer On Demand diensten toe te voegen. Hoe eenvoudig dat te implementeren is weet ik niet.
Er zijn op dit moment storingen met meerdere diensten als Netflix en MUBI, daar ligt nu de prioriteit.

misschien ooit / ideeënlijst

meer on demand? bv cinetree / Fear Unlimited / kan kpn terug?
+ cinemember huur/koopfilms
+ apple

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
John Milton
Voor het geval je er gebruik van wilt maken. Dit zijn de "official checks" die ik in Plex tegenkwam, die ik zelf nog niet heb gezien. Behoorlijk lijstje al. Nog niet getest hoe het is om deze te kijken met reclame.
https://www.icheckmovies.com/movies/demon+seed/
https://www.icheckmovies.com/movies/ride+in+the+whirlwind/
Coffy (1973) - iCheckMovies.com
Phenomena (1985) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/navajo+joe/
https://www.icheckmovies.com/movies/kuai+can+che/
https://www.icheckmovies.com/movies/black+eagle/
Convoy (1978) - iCheckMovies.com
Django (1966) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/walking+tall-1973/
https://www.icheckmovies.com/movies/the+gorgon/
https://www.icheckmovies.com/movies/a+boy+and+his+dog/
https://www.icheckmovies.com/movies/house+on+haunted+hill/
https://www.icheckmovies.com/movies/premature+burial/
https://www.icheckmovies.com/movies/the+tingler/
https://www.icheckmovies.com/movies/night+of+the+lepus/
https://www.icheckmovies.com/movies/gruppo+di+famiglia+in+un+interno/
https://www.icheckmovies.com/movies/la+france/
D.O.A. (1949) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/he+walked+by+night/
https://www.icheckmovies.com/movies/the+second+woman/
Impact (1949) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/the+amazing+mr.+x/
Trapped (1949) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/man+in+the+attic/
https://www.icheckmovies.com/movies/hollow+triumph/
https://www.icheckmovies.com/movies/the+man+who+cheated+himself/
https://www.icheckmovies.com/movies/too+late+for+tears/
https://www.icheckmovies.com/movies/guest+in+the+house/
https://www.icheckmovies.com/movies/money+madness-1948/
Pitfall (1948) - iCheckMovies.com
Suddenly (1954) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/the+strange+woman/
Quicksand (1950) - iCheckMovies.com
https://www.icheckmovies.com/movies/kansas+city+confidential/

avatar van John Milton
geplaatst:
Thanks!

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Zijn er hier meer gebruikers van Plex, die ook gebruik maken van de gratis streamingservice? Sinds afgelopen december biedt Plex gratis films aan en daar zitten best wel leuke titels tussen. Gratis? Ja, inderdaad, maar dan krijg je wel af en toe reclame te zien. Ik heb het zelf nu een paar keer gebruikt en het valt me eigenlijk best mee. Meestal komt er elk kwartier een reclameblokje van 1-1,5 min. Daar ben je dus zo doorheen.

Ik zoek nog wel een manier om een volledig overzicht van het aanbod te krijgen. Ik heb wel een keer door de app gebladerd en interessante titels genoteerd in een spreadsheet, maar updaten is dan lastig. Wellicht dat er een keer een overzicht op MM kan komen? Maar tot die tijd...... is iemand anders hier al eens ingedoken?

avatar van Macmanus
geplaatst:
Ja, 1 ding pas gekeken. Beetje matig docu, maar ik vind het idee echt heel leuk. Die reclames zijn niet heel erg, nu nogal random erin gegooid, dat zou wellicht ooit iets subtieler kunnen, maar snap dat het nu zo werkt. Enige nadeel is dat ze het wel bekende probleem hebben met rechten, dus soms zie ik op Plex Youtube nieuwe films en denk dan, cool, maar dan heeft het het weer niet in NL. VPN biedt wel kansen.

Deze dienst zou echt geweldig zijn met relatief onbekende films uit Azië en Zuid-Amerika die hier toch nog een serieuze release krijgen of hebben gehad. Het zal niet gek veel geld zijn wat ze er mee verdienen maar het kan wat films toch nog wat gevonden geld opleveren en aandacht. Want het is nu nog nog geen content om heel erg wild te worden.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Sorry voor de mod die mijn vorige post moest mergen met dit topic. Ik had gezocht naar Plex, maar dit topic kwam niet naar voren, dus had ik maar een nieuwe gestart. Vandaar het vreemde begin van mijn post, want ik herhaal daar natuurlijk wat al gezegd is.

Anyway, ik heb vanmiddag de tijd genomen om door de app te browsen en alle films die op MM staan toe te voegen aan een mapje in Mijn Films (179 stuks). Ik zal daar morgen even een icheckmovies-lijstje van maken. Dat zoekt wat makkelijker. Zou wel fijn zijn als dit geautomatiseerd kan worden. Ik heb al ontdekt dat sommige films die ik eerder in mijn spreadsheet zette, ondertussen alweer verdwenen zijn. Ook vond ik een film in mijn spreadsheet die nog wel beschikbaar was, maar die niet te vinden was met alle menu's af te browsen. Ik heb alleen geen zin om de lijst regelmatig bij te werken als het allemaal handwerk is. Dit keer één voor één gedaan. Dat doe ik niet nog een keer.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
joachimt schreef:
Sorry voor de mod die mijn vorige post moest mergen met dit topic. Ik had gezocht naar Plex, maar dit topic kwam niet naar voren, dus had ik maar een nieuwe gestart. Vandaar het vreemde begin van mijn post, want ik herhaal daar natuurlijk wat al gezegd is.

Geen probleem.
Het topic bestond nog niet, dat heb jij namelijk aangemaakt.
De Plex-gerelateerde berichten uit het algemene VOD-topic heb ik hier alsnog naartoe verplaatst, zodat alle Plex berichten nu mooi overzichtelijk bij elkaar staan.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
kappeuter schreef:
(quote)

Geen probleem.
Het topic bestond nog niet, dat heb jij namelijk aangemaakt.
De Plex-gerelateerde berichten uit het algemene VOD-topic heb ik hier alsnog naartoe verplaatst, zodat alle Plex berichten nu mooi overzichtelijk bij elkaar staan.

Ah vandaar. Helemaal goed!

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Nog effe verder zitten zoeken. Elke keer dat je de app ververst, zie je dezelfde films in de verschillende categorieën staan. Ook in een webbrowser op de computer kom je dezelfde films tegen. Dan denk je dat je alles ziet. Nee dus. Zoek een willekeurig woord, bijvoorbeeld "love" en je krijgt een paar hits van films die nog niet eerder voorbij kwamen. En onder het kopje similar movies vind je nog veel meer. Ik ga nog effe een beetje doorklikken morgen. Teller staat inmiddels boven de 200 films.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Ik heb de lijst openbaar gemaakt. Ga naar mijn profiel en dan het tabblad lijsten.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Teller staat al op 318 films, allemaal één voor één gezocht.
Er zit een hoop troep bij, maar ook best wel wat juweeltjes en klassiekers. Met zo'n aanbod vind ik het echt een serieuze dienst. kappeuter, denk je dat we de staf zover kunnen krijgen om dit toe te voegen aan de overzichten van VODs?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
joachimt
Ja dat zou wel leuk zijn.
Het staat wel op de ideëenlijst het VOD-overzicht uit te breiden. Bijvoorbeeld ook AppleTv+ / Cinetree.

meer on demand? bv cinetree / Fear Unlimited / kan kpn terug?
+ cinemember huur/koopfilms
+ apple

AppleTv+ heeft dan denk ik wel iets meer prioriteit omdat dat een wat bekendere dienst is.
Ik zal vragen of Plex ook op deze lijst gezet kan worden.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
400 films and counting......

Ik heb ontdekt dat je in de app via acteurs leuk door kunt klikken. Klik bij een filmpagina op "vergelijkbaar". Dan zie je een lijstje met acteurs. Als je op een acteur klikt, krijg je alle beschikbare films met die acteur. Zo komen er nog veel meer films boven drijven.

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
Hier is de voorlopige lijst op iCM:
https://www.icheckmovies.com/lists/plex+all+movies+currently+on+plex+for+free/joachimt/

Dit zijn de eerste bijna 200 titels, die ik tot gisteravond verzameld had. Toen deed ik een export. Volgende week zal ik een nieuwe export doen en dan voeg ik de rest toe aan de lijst. Ziet er tot nu toe veelbelovend uit. 36% official checks (voor wie de iCM-taal kent......).

avatar van joachimt
joachimt (crew)
geplaatst:
450 ondertussen. Ik dacht dat het einde in zicht was, maar dan boor ik toch weer nieuwe bronnen aan. Eigenlijk best leuk spelletje om zo te browsen.

Is er iegenlijk iemand van plan van mijn lijst gebruik te maken of doe ik het helemaal voor mezelf? Ik klets hier namelijk nogal eenzaam op een enkel aangeklikt hartje na......

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
geplaatst:
Ik vind dat je goed werk doet en hou het in de gaten. Ik ben nog niet zeker, maar wellicht dat ik eens aan Plex ga snuffelen en dan kont je lijst erg goed van pas.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Ik zal er zeker eens gebruik van maken als ik door mijn voorraad heen ben op Netflix en MUBI.
Wat zijn van die 450 films de best gewaardeerde titels, heb jij daar een beeld bij joachimt?

Gast
geplaatst: vandaag om 09:51 uur

geplaatst: vandaag om 09:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.