menu

Film / Video on Demand / Video on demand - VOD

zoeken in:
avatar van JP
JP
In Film > Algemeen > Films op rtl.nl:

Per toeval beland ik op het volgende deel van rtl.nl: RTL Video

Het lijkt erop dat je hier een aantal films en series kunt bekijken (ben geinteresseerd in Abel en de Noorderlingen) maar als ik op "nu kijken" klik krijg ik een zandlopertje maar gebeurt er verder niks.

Lukt iemand dit wel? Enig idee wat het probleem kan zijn?

thnx

Art
Het zijn volgens mij gewoon previews

Je kunt de eerste vijf minuten gratis bekijken, daarna moet je gaan betalen. Het bekijken van die eerste vijf minuten gaat hier overigens gewoon (wel enkel in IE, Firefox weigert), alleen in betalen heb ik geen zin

Als je op 'nu kijken' klikt, opent het bestand in de Windows Media Player waarna je kunt kiezen in welke kwaliteit je de stream wilt bekijken.

avatar van JP
JP
ah previews dus. Staat werkelijk nergens aangegeven dus dat is slim van ze.

Overigens heb ik IE en Windows Media Player 10 maar goed, maakt nu toch niks meer uit...

In Filmdragers en apparatuur > Algemeen > One2Watch:

heb een leuke site gevonden waar je dvd's kunt huren. Wat vinden jullie van deze site? van de prijzen? en het aanbod?

check de site: www.one2watch.tv

avatar van Edie
Lijkt heel erg op directmovie.nl

Mijn ervaring was wel okey, toch al een stuk of 15 films bekeken op die manier met z'n voor en nadelen;

voordelen is dat het snel en meestal prima verloopt, even je browser e.d. testen en jou snelheid aanklikken en hopla.. Ga dit niet doen met een brakke internetverbinding, film kijken op die laagste stand heeft nauwelijks zin vind ik, brak geluid en beeld, op de hoogste stand is het best te doen (1500) voor op je pc.

Een enkele keer heb ik een vervelende paarse streep rechts in beeld gehad, met wat klooien met de monitor-instellingen die streep uit het scherm gewerkt, niet echt ideaal maargoed.. Kan gebeuren (ik had dit geloof ik bij 'Once Were Warriors').

Een groot nadeel echter het zeer beperkte en bovenal slappe aanbod, een hoop troep-films zitten erbij zoals The Posessed, House of the Dead etc etc.. Soms wel wat aardigs, maar even een blik op die site; het is alweer een hele tijd geleden dat ik films keek op deze manier maar nog steeds zie ik dezelfde titels staan zoals 'Under Suspicion' e.d.

Overigens heb ik ervaring met Directmovie, RTL-Films, Lycos en ook One2Watch.

Het aanbod is overigens op al die site's zo'n beetje hetzelfde, alleen RTL4 heeft wel leuke titels erbij zitten vind ik, ook veel Nederlands.. Jammer dat je daar niet via Ideal betalen kan.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
'Video on demand gaat doorbreken' - Gelderlander

Video on Demand (VOD) of video op verzoek is een dienst die een gebruiker toelaat om, op het moment dat hij dit wil, video te bekijken, die opgevraagd wordt via een netwerk. Een VOD-systeem is vaak onderdeel van interactieve televisie.
De systemen zijn ofwel 'streaming', waarbij men al kan beginnen te kijken terwijl de video over het netwerk wordt verzonden, of 'download', waarbij het volledig programma eerst naar een set-topbox wordt gedownload voor men begint met kijken.
(Wikipedia)

(Ik kon nog niet een VOD topic vinden, maar als 'ie er toch blijkt te zijn zal ik het verplaatsen.)

McBoss
Ik heb alleen VOD via mijn X360, maar de prijzen zijn niet echt aantrekkelijk. Het kopen van een 1080p film kost zo een €21,-. Dan heb ik liever een Blu-ray Disc in mijn kast. Ik hoop dat we binnenkort toegang zullen krijgen tot een service als Netflix hier in Nederland. Een vast maandelijks bedrag voor een groot assortiment van film en tv.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ik hoop ook zeer dat Netflix hier komt, dat lijkt er wel van te komen:
Komt Netflix naar Nederland? - vodtoday | vodtoday
Uitlegparty: Netflix in Nederland | B R I G H T - bright.nl

Met een abonnement van om en nabij de zes euro per maand kan je bijvoorbeeld via Netflix ongelimiteerd films en tv-shows bekijken.

Wow, dat klinkt aantrekkelijk.
Eigenlijk de filmvariant van Spotify dus.

In Filmdragers en apparatuur > Winkels en webshops > Watchamovie.nl:

Een nieuwe vergelijk site voor online videotheken. Hebben jullie er ervaring mee? Wat zien jullie graag verbeterd worden?

Watch a movie. Movies kijken, huren of kopen. - watchamovie.nl

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vreemd, de Filmkrant biedt ook VOD aan:
http://www.filmkrant.nl/video_on_demand
avatar van Jimmiie
de bezorgchinees,
de pizzakoerier,
de dierenasielen,
e-mail,
online shoppen,
internetbankieren,
Video On Demand.....

Ligt het nu aan mij, of zijn we hondslui geworden?

avatar van kos
kos
Blijkbaar willen ze mensen dwingen om illegaal te downloaden.

avatar van Stephan
Interessant om te zien dat bij veel films uit Amerika de "on demand" release vóór die van de bioscoop ligt.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
RTL koopt Videoland On Demand - NOS Nieuws

RTL noemt video-on-demand een markt die enorm groeit. Voorlopig laat het bedrijf het beleid van Videoland in tact om mensen per film te laten betalen. Later dit jaar komt er een all-you-can-watch-abonnement.


avatar van Spirit_Catcher
In Filmdragers en apparatuur > Winkels en webshops > DirectMovie.be:

Toch even (mede)delen
Moest het hier al ergens tussenstaan verontschuldig ik mij. Ik vond hier meteen niets van terug of ik zag er net over.
Is een site waar je online kan huren voor meteen online (stream) te bekijken. Je hebt ze vanaf betaling 24 uur tot je beschikking.
http://www.directmovie.be/

avatar van Mochizuki Rokuro
NL'se concurrent Netflix stopt - NOS Nieuws Gaat over Ximon. Vreemd en jammer.

Ben juist via Ximon begonnen met VOD en ze hebben een uitstekende catalogus. Jammer, misschien dat de doelgroep te klein is of deze (meer traditionele) doelgroep ook nog veel DVD's koopt. Het hoger opgeleide, vergrijzende art-house publiek zeg maar.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Spijtig inderdaad. Er zijn voor Nederland nu te veel VOD diensten die met elkaar concurreren.
UPC + Ziggo on demand / Videoland / Netflix.
En breder is er ook concurrentie van HBO. Ik denk dat mensen een keuze maken; het een of het ander en verder illegaal downloaden.

Misschien kon Ximon voorheen net uit, maar ik denk dat Netflix de markt heeft opgeschud. Die laatste heeft sowieso een langere adem omdat ze al succesvol zijn in meerdere landen en misschien voornamelijk hebben geinvesteerd in ondertiteling en marketing. Zij hoeven voor elk nieuw land het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar gewoon het beproefde concept uitrollen.

avatar van Mochizuki Rokuro
Bericht van Ximon:

Ximon stopt per 29 januari.

Het nieuwe jaar begint voor Ximon anders dan gehoopt. Sinds de lancering van haar VOD-dienst in april 2011 heeft Ximon belangrijke stappen kunnen zetten. Ximon wordt gezien als dé video-on-demand aanbieder van kwaliteitsfilms en series in Nederland en België.

Niettemin groeit de markt voor VOD niet zo snel als Ximon bij haar oprichting in 2009 verwachtte. Om die reden is Ximon afgelopen halfjaar op zoek geweest naar een financiële investeerder of strategische partner die kon helpen om de periode totdat de markt voor VOD-diensten echt op gang komt, te overbruggen. Tot voor kort was er zicht op een afspraak met een dergelijke partij. Deze week bleek echter definitief dat er geen extra financiering voor Ximon komt.

Om deze reden heeft Ximon besloten om haar dienstverlening per 29 januari a.s. te stoppen.

‘Het Ximon team spijt het enorm dat een prachtig product als dat van Ximon het niet redt in de huidige video-on-demand markt in Nederland en België. Een grote tegenvaller voor onszelf en met name ook voor onze trouwe abonnees en consumenten (ruim 143.000 accounts) die met ons de liefde voor kwaliteitsfilms- en series delen en waarderen. Gelukkig hebben onze klanten nog tot het einde van de deze maand om hun kijktegoed op te maken. Met ruim 4.300 films en series online moet dat lukken’, aldus Esther Frijns, manager marketingcommunicatie & PR.

Marc Jurgens, directeur van Ximon: “Hoewel Ximon er mee ophoudt, hebben wij samen met de initiatiefnemers van het eerste uur goede hoop dat we onze unieke catalogus van speelfilms en TV-series voor het publiek toegankelijk kunnen houden. Als dat lukt, zal onze doelgroep van 2,2 miljoen Nederlanders en Vlamingen daar heel blij mee zijn. Ook hopen wij dat de Nederlandse filmproducenten en filmdistributeurs die hun content bij Ximon hadden ondergebracht, op deze manier hun films en series weer snel beschikbaar kunnen maken voor het publiek.”


Laatste dag van dienstverlening Ximon: dinsdag 28 januari 2014

Tot en met 28 januari a.s. zal de volledige dienstverlening van Ximon beschikbaar blijven via website, smart-TV’s, iPad en game consoles. In die periode kunnen klanten blijven genieten van het aanbod. Vanaf woensdag 29 januari a.s. zullen de diensten van Ximon aan consumenten worden stopgezet en niet meer beschikbaar zijn.

avatar van doncorleone
Bestaat er inmiddels niet een dienst waarbij je voor een vast (en zeer acceptabel) maandbedrag uit een zeer complete database kunt kiezen?
Naast de prijs is daarbij is het grote aanbod in recente films doorslaggevend.

Opvallend is dat je bij de meeste diensten echt je best moet doen om het aanbod te kunnen doorzoeken. Alsof dat niet van belang is, en de filmclub je wel iets voorschotelt..
Ik heb een lijst van een stuk of 80 films uit productiejaar 2013 die ik graag zou willen zien, maar als ik dan op de site van Nedflix kijk wordt ik niet blij.

Bij Ziggo zie ik alleen maar commerciële troep staan, en je kunt niet eens even op jaar sorteren/ selecteren.
Videoondemand.nu laat een een of andere overzichtspagina zien met wat willekeurige films, zonder dat je actief kunt zoeken om een werkelijke indruk te krijgen van wat ze te bieden hebben. Ik snap niet dat iemand dan ook werkelijk lid wordt.

Bij Itunes is, voor zover ik weet, helaas geen abonnementje mogelijk, je betaalt per filmen dat wordt natuurlijk een duur geintje als je 2 films per week kijkt.
Ook hier verbaas ik me over de onmogelijkheid van logisch zoeken. Geeft niemand daar om tegenwoordig? Waarom kan ik niet netjes een selectie van een bepaald jaar maken, en daar binnen dan op alfabet?
Videoland unlimited zou interessant zijn als het hun hele collectie zou betreffen.

Kortom: als iemand tips heeft.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
KPN werkt aan Netflix-concurrent | NOS

KPN werkt aan een video-on-demand-dienst, die 'Play' gaat heten. Het is de bedoeling dat via het platform tv-series, films en live tv worden aangeboden. Ook niet-KPN-abonnees kunnen er straks gebruik van maken.


Wordt er ook een wakker...

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Nog meer versnippering....

avatar van Jordy
Zo kan ik nooit een goede on demand-sectie maken op deze site, met al die verschillende aanbieders

avatar van Mochizuki Rokuro
Gisteren heb ik gebruik gemaakt van de On Demand service bij de film Zomer (2014) - zie de discussie daar en deze link: Zeven filmhuizen zenden film on demand uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dit is een proef, je kunt er nog steeds aan meedoen. Idee is dat een premièrefilm gelijk thuis OD te kijken is. Je betaalt €8 of nu tijdelijk €4 als je meedoet met het onderzoek/een enquete. Deze gaat over je filmkijkgedrag, hoe vaak je naar film gaat en hoe/waarom (niet) en de beprijzing van de OD-dienst.

Mooie is dat Cineville ook geldig was en de OD dienst (in HD) ook in deze proef 'gratis' is als je een Cineville abonnement hebt (was even wat uitzoekwerk en een mailtje heen en weer). Mochten in de toekomst alle films in de programmering via OD beschikbaar komen dan wordt Cineville natuurlijk voor iedereen aantrekkelijk, ook buiten de plaatsen waar de pas geldig is.

De proef is met een Nederlandse film. Zou goed kunnen dat in verband met rechten en zo (eerst?) alleen Nederlandse films in aanmerking komen voor zo'n regeling. Dat is natuurlijk minder aantrekkelijk, maar er zijn toch ook met regelmatig Nederlandse films die ik wil zien. Zelf vind ik een voordeel dat je een nieuwe film kan kijken op het tijdstip dat het jou uitkomt en niet afhankelijk bent van de aanvangstijden. Voor mensen die verder van een filmhuis/etc afwonen is het natuurlijk sowieso makkelijk. Ik zal films die ik per se in de bios zou willen zien natuurlijk niet kunnen vervangen door VOD, maar voor dit soort films vind ik het eigenlijk wel fijn.

Ik neem aan dat Pathé Thuis ongeveer ook zo werkt? Maar daar zit het huidige bios aanbod nog niet bij, toch?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Filmkrant :: Streaming wint het van downloaden

Volgens de Samsung technologiebarometer is het voor het eerst dat meer Nederlanders tv-programma’s en films streamen dan downloaden. Ook de bereidheid om te betalen voor on demand content neemt sterkt toe.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Spike Lee maakt film voor Amazon | RTL Nieuws - rtlnieuws.nl

De film is bedoeld voor leden van de dienst Prime van Amazon. Het concern wil, net als concurrenten als Netflix, hoogwaardige en unieke films aanbieden aan de klanten.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:09 uur

geplaatst: vandaag om 16:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.