menu

Filmdragers en apparatuur / Winkels en webshops / Boudisque

zoeken in:
Bij de Fame zag ik laatst een hele stapel van Dolls liggen, voor een euro of 5.

avatar van Quentin
Uh check even twee berichten boven je

Lange dag, dan verlies ik de scherpte een beetje...

avatar van Prudh
Boudisque Amsterdam zal zijn deuren sluiten, zo meldde de Volkskrant vandaag in hun Kunst sectie. Een te hoge huur, verslechterde locatie en te geringe omzet is hiervan de oorzaak. Gelukkig blijft de Utrechtse dependance wel open...

Link naar artikel.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
He bah. Ipv dat FRS zaken moet sluiten, eerst Ro-disc, nu dit.

Reinbo
kappeuter schreef:
He bah. Ipv dat FRS zaken moet sluiten, eerst Ro-disc, nu dit.


Ach, er is altijd nog internet. Zowel Boudisque als Rodisc waren toch veel te duur.

avatar van SelmaDuim
Echt jammer. Heb er veel films uit mijn verzameling vandaan. Boudisque heeft een mooi aanbod en als je vaak ook voor een prima prijs. Gelukkig hebben we de winkels in Utrecht en Nijmegen nog.

avatar van Mochizuki Rokuro
Jeetje. Ze waren soms wat duur (ik kocht er eigenlijk nooit muziek - maar dat was wel een belangrijke bron denk ik), maar een beetje klantcontact en inof over releases vind ik toch ook wel fijn. Bovendien heb ik toch te vaak gehad dat pakketjes niet aankomen. Altijd weer stress

Gelukkig in Utrecht nog niet... Nog even profiteren. Er moet toch een gat in de markt zijn om ook die import via de winkel aan te bieden, zonder belachelijke marges. Want die moeten er wel zijn als je bedankt dat je de Criterion DVD's voor zo'n 21 dollar bij DVD Pacific kunt krijgen. Zijn ze 39 euro (!) bij Boudisque...

dragje
Het artikel in de Volkrant verwoord precies de problematiek dat niet alleen Boudisque nekt maar tal van platen/film-zaken.

Bron: de Volkskrant

Uit een onderzoek in 2005 in opdracht van elektronicaconcern Packard Bell bleek dat jongeren tussen 8 en 17 jaar amper nog cd’s in de winkel kopen, 85 procent van deze leeftijdsgroep zegt illegaal muziek te downloaden via internet.


En dat was 2005, me dunkt dat 85 procent anno 2008 uitgegroeid is tot 90 procent.

Met de komst van sites als Last.fm kom je er zelf wel achter wat nieuw en hip is, wat de gidsfunctie van het gespecialiseerde winkelpersoneel ook overbodig maakt. Daarmee verdwijnt de toegevoegde waarde die de gang naar de muziekwinkel de moeite waard maakte.


Klopt ook als een bus. Vroeger had je ook Audiogalaxy waar je zelfs ook complete albums kon downloaden en waar derden tips achterlieten dat als je die artiest leuk vond je ook zeker eens naar die en die artiest zou moeten kijken. Zo kwam ik destijds achter tal van nieuwe artiesten waar ik nu lichtelijk fan van ben geworden.

Helaas ging Audiogalaxy down maar daar bied LastFM zeker uitkomst voor.

Gevolg: de winkel wordt steeds leger, de omzet daalt, terwijl de winkelhuur almaar blijft stijgen. De romantiek van het rennen naar de platenzaak omdat je het nieuwe album van je favoriete bandje dat die dag verschijnt móet hebben, lijkt snel iets uit de verleden tijd te worden.


De vraag is eigenlijk, is er anno 2008 nog wel ruimte voor speciaalzaken? Via het internet is het bestellen kwestie van 1 druk op de knop.
Wat ik echter wel erg fijn vindt aan "shoppen" in een winkel is dat je daadwerkelijk het product in je handen kunt nemen, maar als ik eerlijk ben krijg ik thuis veel beter informatie toegespeeld omdat ik daar direct toegang heb tot het internet die me daarin voorziet.

Nee, de dagen van speciaalzaken zijn mijns inziens gewoon geteld.

avatar van Mochizuki Rokuro
Ja maar info over leverbaarheid, verschillende uitgaven etc op een rijtje (ik heb het dan over DVD's niet muziek - daar ben ik het met je eens, heef nog nooit iemand in een winkel mij ooit iets kunnen vertellen of wijsmaken) heb ik altijd veel aan de info die ik aan de balie krijg. Bij Boudisque dan wel te verstaan.

Bij de meeste zaken (die ik dan geen speciaal zaken wil noemen) maakt het personeel zich meestal meer druk om hun naveltruitje, neuspiercing of hoody dan om de klant. Of om elkaar, zoals bij Velvet in R'dam. Leuke collectie DVD's maar volkomen achterlijk, contactgestoord personeel.

avatar van Prudh
Buitendat gaat er toch niets boven het graaien door bakken en bakken DVDs? Veel leuker dan ze op Internet kopen. Hopen dat de Boudisque hier en in Nijmegen zich nog staande houden. Inderdaad duur, maar wel een goed aanbod!

dragje
Prudh schreef:
Buitendat gaat er toch niets boven het graaien door bakken en bakken DVDs? Veel leuker dan ze op Internet kopen.Ik moet toegeven dat je hier zeker gelijk in hebt. Ik kan dan ook, tot grote irritante bij mijn vriendin, uren zitten graaien, stapels maken, afwegen...die of die? Ach...een ander speelt met treintjes

Hopen dat de Boudisque hier en in Nijmegen zich nog staande houden. Inderdaad duur, maar wel een goed aanbod!


Hm ja, ik vrees het ergste om redenen die het artikel in de Volkskrant ook al opsomt. We zullen zien.


avatar van Mochizuki Rokuro
Tja, beetje weemoedig word ik er wel van als ik het zo nog eens lees.

avatar van Onderhond
Maar nu lijkt ook de fanatieke muziekliefhebber voor illegaal downloaden te kiezen.

Als ik dit zo lees vind ik het plots veel minder erg dat ze sluiten.

Hoewel ze natuurlijk best een apart aanbod hadden waren ze allerminst concurrentieel met het aanbod op het internet. Gewoon niet qua aanbod maar zeker ook niet qua prijs. Vond het een erg dure winkel, waar je soms makkelijk 20+ EUR neertelde voor een DVD die je op het net voor 10EUR kon aanschaffen.

Je ziet een gelijkaardige tendens bij FNAC trouwens, waar de import sectie elke week kleiner wordt. Wie betaalt nog die 10EUR extra als ze de DVD zonder verzendingskosten gewoon in je brievenbus dumpen ?

Zulke winkels zijn gedoemd om te verdwijnen, zeker omdat ze weigeren meegaan met de tijd. Jammer maar ik kan er geen traantje om laten.

avatar van Mochizuki Rokuro
Onderhond schreef:
(quote)

Als ik dit zo lees vind ik het plots veel minder erg dat ze sluiten.

Hoewel ze natuurlijk best een apart aanbod hadden waren ze allerminst concurrentieel met het aanbod op het internet. Gewoon niet qua aanbod maar zeker ook niet qua prijs. Vond het een erg dure winkel, waar je soms makkelijk 20+ EUR neertelde voor een DVD die je op het net voor 10EUR kon aanschaffen.

Je ziet een gelijkaardige tendens bij FNAC trouwens, waar de import sectie elke week kleiner wordt. Wie betaalt nog die 10EUR extra als ze de DVD zonder verzendingskosten gewoon in je brievenbus dumpen ?

Zulke winkels zijn gedoemd om te verdwijnen, zeker omdat ze weigeren meegaan met de tijd. Jammer maar ik kan er geen traantje om laten.

Technisch gezien heb je helemaal gelijk. Al betrap ik me erop dat ik graag wel wat extra's betaal als ik ze direct meekrijg. Er is bij mij (met name toen ik nog in Den Haag woonde) genoeg niet aangekomen van bestelde DVD's en CD's. Vooral via eBay gekocht toen. Vind ik toch stress als je iets koopt voor 20 euro. Dat doe je niet te vaak als dat niet aan blijkt te komen. Communictie met Hong Kong (bijvoorbeeld) is dan ineens onmogeljk en bla-bla-bla. Geen geld terug en geen nieuw exemplaar.

Ook vind ik veel internetwinkels (Boudisque zelf onder andere) buitengewoon schimmig met releaseinfo en zo. Als ze als internetwinkel verder willen moeten ze daar iets aan doen. Een hoesfoto is toch wel het minste zou je denken.

Toch vind ik het ook wel prettig om er in de winkel met iemand over te kunnen bomen (maar dat schreven we ook al eerder), maar dat soort speciaalzaken moet je ook met een lampje zoeken. Écht geholpen wordt je zelden. Boudisque in Utrecht is daarin een gunstige uitzondering.

Muziek (en die collectie is in mijn geval vele malen groter dan mijn DVD collectie) kocht ik al jaren vrijwel niet meer in een winkel, met uitzondering van een speciaalzaak in Amsterdam, maar alleen nog via het net.

En misschien word ik nog wel eens modern en haal ik mijn films ook van het net af. Ach dat zal trouwens wel moeten als de bioscopen hun deuren sluiten, omdat niemand meer komt kijken en alles van internet afhaalt

avatar van Onderhond
Denk dat de grote webshops tegenwoordig een erg goede service bieden. Heb er in ieder geval nog nooit echt problemen mee gehad (en als die er waren werden ze steeds erg vriendelijk en kordaat opgelost).

eBay en dergelijke waag ik mij dan ook niet aan, da's inderdaad al wat loucher. Probleem is dat zo'n winkeltjes wel leuk zijn, maar de keuze gewoon erg beperkt blijft. Ben er wel eens geweest in A'dam. Mooie selectie aan Aziatische DVDs maar peanuts in vergelijking met wat ze op YesAsia hebben. Vaak voor 10EUR of minder. Wat moet je dan met zo'n winkeltje ?

Moet zeggen dat ik dingen in een fysieke winkel kopen ook charmanter vindt, maar voor mij persoonlijk is het gewoon niet haalbaar. Dus de boom in met die reguliere shopjes als ze niet aan mijn wensen kunnen voldoen.

Ik pleit verder uiteraard niet voor sluiting, maar stoor me wel aan opmerkingen over illegaal downloaden. Hoorde laatst dat in NL voor het eerst een nummer op nummer 1 stond nav internetverkoop. Times are changing.

avatar van Halcyon
Ebay zou ik niet bepaald "louche" noemen. Het feedbacksysteem dat daar wordt toegepast schijnt heel goed te werken. Heb er na tal van aankopen nog nooit problemen gehad.

avatar van Mochizuki Rokuro
Het topic over veilingssites staat hier. Dus daar ga ik niet op in, maar dat er dingen niet aankomen er er louche handelaren zijn staat vast. Feedback systeem of niet. Dat is nog reuze omslachtig om je recht te halen.

Maar goed. Eerst wachten op de uitverkoop van Boudisque De Azië sectie in A'dam was groter dan in Utrecht, maar die zijn zo krap behuist dat dat vast geen soelaas zal bieden. En voor YesAsia aanbieding (die relevant zijn) van 10€ hou ik me eenbevolen Onderhond. Want mijn ervaringen zijn goed qua levering, maar vaak erg duur (exclusieve smaak hè ).

avatar van Onderhond
Wel, HK edities van films zijn standaard vaak maar 10EUR. Hoeven niet eens in aanbieding te staan . Vroeger een markt die overspoeld werd door vage bootlegs maar ondertussen een mooie stabiele markt die fijne edities op de markt brengen voor weinig geld. Hoef je vaak de Japanse versie niet te kopen (die inderdaad schandelijk duur zijn).

Aanraders kan ik je moeilijk geven, heb zelf een lijstje met films die ik nog moet hebben. Ga regelmatig de site af om te kijken wat er voorradig is (en bij 3 bestellen vaak nog 1 DVD naar keuze (uit een beperkte lijst) gratis. Heb je 4 obscure Aziatische DVDs voor 30EUR. Kan geen reguliere winkel tegenop

't Is vooral jammer dat winkels zo lang gewacht hebben met het zoeken naar een oplossing. Enkele jaren geleden waren webshops nog verlieslatend en werd er enkel mee gelachen. Dat lachen komt nogal wat winkels duur te staan momenteel.

avatar van Mochizuki Rokuro
Onderhond schreef:
Wel, HK edities van films zijn standaard vaak maar 10EUR. Hoeven niet eens in aanbieding te staan . Vroeger een markt die overspoeld werd door vage bootlegs maar ondertussen een mooie stabiele markt die fijne edities op de markt brengen voor weinig geld. Hoef je vaak de Japanse versie niet te kopen (die inderdaad schandelijk duur zijn).

Dat kan ik dan nog moeilijk beoordelen. Vanwege dat vage bootleg gedoe (en veel mindere kwaliteit van bijv een label als Panorama) laat ik de regio 3 dingen bij YesAsia altijd links liggen. Die Japanse regio 2 is dus inderdaad duur. Ik zal me ook eens over die regio 3's buigen dan. Mijn aanwinst van Shinkai Makoto is inderdaad een gave regio 3 voor weinig dus het kan wel bedenkik me nu(en dat in een winkel, gewoon fysiek contact etc!)

avatar van Onderhond
Ter vergelijk, de Japanse editie van een film als Exte is 30EUR, de HK editie amper 10EUR. Ook een film als Tekkon Kinkreet is gewoon 10EUR. Da's goedkoper dan hem hier in de winkel aanschaffen.

Op YesAsia zitten er geen bootlegs meer tussen voor zover ik weet. Allemaal mooie legale edities

Zou in ieder geval niet weten waar ik hier aan een Makoto film moet geraken inclusief sociaal contact. Misschien dat een aantal Jap-shopjes hem al hebben, maar dan betaal je weer een ridicule meerprijs.

avatar van Mochizuki Rokuro
Onderhond schreef:
Zou in ieder geval niet weten waar ik hier aan een Makoto film moet geraken inclusief sociaal contact. Misschien dat een aantal Jap-shopjes hem al hebben, maar dan betaal je weer een ridicule meerprijs.
Nou dat viel dus mee. In Rotterdam tegenaangelopen. Was veel import ingekocht ivm filmfestival denk ik. De goedkoopste NL-se Tekkonkinkreet die ik heb gezien (en gekocht) was 14,99. Dus dat heb ik er wel voor over. Boudisque (om weer even on topic te komen) heeft alleen de Engelse voor 26,99. Tja dan gaat het natuurlijk mis.

avatar van Macmanus
Zonde, maar hebben ze ook wel een beetje aan hun zelf te danken.
Vet vage manier van cd's opstellen hebben die gasten daar, kon nooit een cd vinden. En qua dvd's waren het soms ook wel een beetje naaiers. De ene keer lag een dvd er voor 25 euro en daarna opeens voor 14,99. Natuurlijk kun je een dvd qua prijs verlagen maar er leek niet altijd een duidelijke lijn in te vinden, en het leek nogal random. Waardoor ik vaak maar bleef wachten want je weet nooit wanneer ze dat opeens gaan doen. Maar de laag geprijsde dvd's in het midden zijn altijd wel fijn, en het zat altijd mooi op mijn route huiswaarts.

Ik ga altijd wel even kijken als ik in Amsterdam ben. Leuke winkel vond ik het. Wel vreselijk duur, de import tenminste. Maarja, dat is niet zo heel vreemd. Zo af en toe hebben ze bij Boudisque wel eens leuke aanbiedingen via internet, dan bestel ik wel eens wat.

avatar van Onderhond
Nou dat viel dus mee. In Rotterdam tegenaangelopen.

Rotterdam is voor mij een 2 uur durende omweg met de wagen. Dat noem ik niet zomaar "tegenaan lopen".

Daarbij is 15EUR als laagste prijs toch nog 150% van de YesAsia prijs. Winkels blijven internet als wereldmarkt een beetje negeren, er zullen er nog volgen zolang ze dat blijven doen.


neo (crew)
Onderhond schreef:
Rotterdam is voor mij een 2 uur durende omweg met de wagen. Dat noem ik niet zomaar "tegenaan lopen".


Verhuizen naar Rotterdam lijkt mij de enige optie. De stad is het waard....

avatar van Onderhond
Zeg je tegen iemand die in Antwerpen woont. Center of the world

neo (crew)
Chauvinist!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:07 uur

geplaatst: vandaag om 12:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.