menu

Mijn Updates +
Film / Toplijsten en favorieten / iCheckMovies

zoeken in:
Overigens is het wel handig om je IMDb-ratings te gebruiken als uitgangspunt. De lijst staat ook op IMDb. Als je er niet al te veel hebt gezien, kun je het handmatig verzamelen. Als het er te veel zijn (ik heb er een kleine 500 gezien), dan is het handig om de lijst zelf op IMDb aan te maken met IMDb-listhelper, zodat je de lijst daarna met je eigen ratings kunt exporteren. Daarna kun je grote batches omzetten naar de 0 tot 6 schaal in Excel. Uiteindelijk kopieer je dan de kolom met scores naar de ballot. Let wel op, dat je de volgorde van de films nooit aanpast!!

Ik vraag me af hoe beavis dat gedaan heeft. Hij heeft er bijna 600 ofzo gezien.

avatar van arno74
Dank je joachimt, dan had ik het ongeveer goed begrepen. Ik heb de ratings met een formule omgezet [ ((rating-1)/9)*6 ], en dan enkele correcties doorgevoerd vanwege de manier waarop ik rate (films met een 3 of lager op IMDb markeer ik op ICM als disliked, dus die krijgen van me een 0. 2* op MM (4 op IMDb) is bij mij de laagste voldoende). Ik heb er dus dit van gemaakt, scheelt niet veel met hoe jij het toekent:

6 = 10
5 = 9 of 8
4 = 7
3 = 6
2 = 5
1 = 4
0 = 1, 2 en 3

En vervolgens geef ik aan films die tussen de 1 en de 5 scoren een punt extra als die op géén ICM-lijsten staan, en films die op meer dan 5 ICM-lijsten staan krijgen van me een strafpunt want die zijn al ruim voldoende gerepresenteerd op andere ICM-lijstjes.

Gelukkig hoefde ik maar 87 te raten dus dat was nog wel te doen.

avatar van beavis
joachimt schreef:
Ik vraag me af hoe beavis dat gedaan heeft. Hij heeft er bijna 600 ofzo gezien.


zonder imdb moet dat met de hand! Ik gebruik wel de ICM lijst naast de Excel ballot zodat ik niet hoef na te denken welke ik gezien heb en welke niet, dan kan ik er best redelijk snel doorheen. Ik zet dus niet exact mijn sterren-score om naar een doubling score, doe het meer op gevoel. Alles wat ik als "favorite" heb aangemerkt op ICM kreeg de volle 6, "dislikes" de volle 0, shorts vind ik altijd minder dan features, dus die geef ik vrij automatisch een 0 of een 1, soms als ik het toch erg geslaagd vond een 2. De rest zijn split second besluiten die de ene keer hoger kunnen uitvallen dan de andere keer. Voor mijn gevoel was ik dit jaar best streng, maar mijn gemiddelde score viel nog positief uit

avatar van arno74
Mijn gemiddelde kwam uit op 2,88, precies één honderdste lager dan op MM

Films die op meer dan 10 ICM-lijsten stonden (The Green Mile bijvoorbeeld) heb ik toch maar 0 punten gegeven, ook al vind ik ze goed. Het Canon-lijstje lijkt me juist handig om de minder bekende films uit te lichten, ik zou het zonde vinden als een minder bekende film buiten het lijstje valt omdat The Green Mile er bijvoorbeeld in komt terwijl iedereen wel die film kent.

The Green Mile redt het nooit. Elk jaar is er wel iemand die hem weer probeert te nomineren, maar hij wordt toch altijd naar beneden gestemd.

avatar van Verhoeven
geplaatst:
Is dit iets nieuws? Zo ja, waarom wordt dit toegelaten?

avatar van tbouwh
geplaatst:
Al sinds ik begon met icm heb ik afleveringen van series zien passeren, maar nog niet eerder in een lijst.
Je kunt alles met IMDb code zo toevoegen..

geplaatst:
Volgens mij horen afleveringen niet op dit soort lijsten te komen (alleen als de maker van een lijst, bijvoorbeeld een critic, expliciet een aflevering kiest), dus gaat er iets mis met het filter. Ik zal het uitzoeken.

geplaatst:
Voor de horror-fans:
They Shoot Zombies Don't They is net ge-update.

avatar van Verhoeven
geplaatst:
joachimt schreef:
Volgens mij horen afleveringen niet op dit soort lijsten te komen (alleen als de maker van een lijst, bijvoorbeeld een critic, expliciet een aflevering kiest), dus gaat er iets mis met het filter. Ik zal het uitzoeken.
Dank!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:49 uur

geplaatst: vandaag om 13:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.