menu

Film / Festivals en evenementen / Kaboom Animation Festival (voorheen KLIK-HAFF)

zoeken in:
avatar van beavis
http://www.haff.nl/

Nieuwe film van Oshii binnekort te zien in Utrecht
en hopelijk nog wat interessante nieuwe anime... maar het programma is op dit moment nog niet bekend gemaakt. hopelijk snel meer nieuws.

heel erg leuk aan het Holland Animation Film Festival is dat er dit jaar een MovieSquad en een MovieSquad junior aanwezig zullen zijn! Ze kijken films, zijn als V.I.P. te gast op het festival en zullen op 5 november Gouden MovieSquad schilden uitreiken!

check de weblog van MovieSquad op:
www.moviezone.nl

voor die van MovieSquad Junior kijk je op:
www.klassefilm.nl

Van 4 tot en met 8 november staat Utrecht in het teken van het Holland Animation Film Festival (HAFF).

In het hoofdprogramma van het festival is er, naast aandacht voor de competities en de lange animatiefilms, het programma The Cutting Edge, waarin de vaak spannende en vernieuwende wisselwerking tussen film, beeldende kunst, games en internet wordt vertoond. Naast het hoofdprogramma zijn er retrospectieven en talkshows en presentaties.

Voor meer informatie: Webiste HAFF

Live verslag en berichtgeving:
http://www.neerlandsfilmdoek.nl/

avatar van beavis
28 maart t/m 1 april 2012 in Utrecht

volgens het persbericht zijn dit de hoogtepunten:

Hoogtepunten van het festival zijn het hoofdprogramma Cutting Edge, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op animatiegebied en de competities. Ook dit jaar zal HAFF daarbij het toneel zijn van verschillende wereldpremières, zoals Double Fikret van Haiyang Wang (China, 1982). Speciale aandacht in 2012 krijgen games, net als eigenzinnige animatiefilmmakers uit China. Op 30 maart vindt i.s.m. HAFF in de Janskerk de KunstStripBeurs plaats

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Animatiefilms halen de bioscoop en winnen Oscars, games leiden een verborgen bestaan. Toch hebben ze veel van elkaar weg. Het Holland Animation Film Festival laat zien hoe.

Artikel met fragementen:
Holland Animation Film Festival, of hoe games en films steeds meer op elkaar gaan lijken - volkskrant.nl

avatar van Onderhond
Vind het een weinig overtuigend artikel. Dat er overeenkomsten zijn is duidelijk, maar de verschillen zijn des te belangrijker.

In Film > Festivals en evenementen > Call for entries Holland Animation Film Festival:

Call for Submissions HAFFTube 2013

Animation highlights, from art-house to commercial, from cartoon to 3D, at the largest animation film festival of the Netherlands. The Holland Animation Film Festival is pleased to continue its web competition.

Deadline for submitting films is March 8th. Follow this link* to apply: Application form HAFFTube - Holland Animation Film Festival 2012 - HAFF

The web competition is open for entries right now. The channel will be filled with an international state of the art selection of contemporary animated films from all over the world with a maximum length of 5 minutes. At the set limit of 50 films, the voting begins. Holland Animation Film Festival will rate the films and daily films will be voted out, thus, creating possibilities for new films.
HAFFTube is our official channel within YouTube. Next to the competition, the channel will be a place to find footage of past festival editions, trailers and contacts of the festival.
An international jury selects the winner of the web. The director of the winning films will be hosted at the Holland Animation Film Festival with a festival pass and arranged stay in a hotel.

Participate now!
Go to the HAFF website, read the regulations and send the required information. Please be kind to note that your film should be uploaded on YouTube before entering the competition.
• Tag your film on YouTube ‘HAFF2013’.
• Go to the application site of HAFFTube and follow the required steps to apply your film for HAFFTube. For each film a separate entry form must be completed. Please read the regulations before completing the form.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
The Croods slotfilm 16de Holland Animation Film Festival


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=jwQSv-SClr4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Zondag 24 maart sluit het zestiende Holland Animation Film Festival af met de première van de kleurrijke 3D animatiefilm The Croods (2013). Deze nieuwste telg van DreamWorks Animation is geregisseerd door het duo Kirk De Micco en Chris Sanders, bekend van de hitfilm How To Train Your Dragon (2010). De film die een passende afsluiting is voor het afwisselende festival, zal na vertoning vanaf 27 maart ook in de rest van Nederland gaan draaien in zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie.

De avontuurlijke komedie The Croods gaat over de allereerste familie uit de prehistorie. Wanneer hun grot verwoest wordt, kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Reizend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een heel nieuwe wereld, vol avontuur en fantastische wezens. De situatie wordt nog gecompliceerder voor vader Grug (Nicolas Cage), als zijn familie valt voor de charmes van de nomaad Guy (Ryan Reynolds). Met de hulp van Guy overwinnen de Croods hun angst voor de buitenwereld en komen ze erachter dat ze alles om te overleven al in huis hebben - namelijk elkaar.

De langverwachte film is gebaseerd op een idee van John Cleese. De Engelstalige versie van The Croods bevat de stemmen van Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke en Cloris Leachman.


16de Holland Animation Film Festival
20 – 24 maart 2013 in Utrecht
haff.nl - facebook.com/HAFFnl - twitter.com/HAFFnl

(persbericht)

avatar van John Milton
Ik zie dat dit binnenkort weer is in Utrecht en dat Cinevillepas geldig is, ervaringen?

Weer wat leuke dingen op het programma. Onder andere ook een hele trits shorts uit Japan - die in een speciaal programma zitten: School in Focus: Japan - Holland Animation Film Festival - HAFF

Cineville is trouwens geldig op het HAFF.

avatar van John Milton
Ik heb er nog niet écht goed naar gekeken eigenlijk, wat er allemaal draait. Op het eerste gezicht een hoop waar ik onbekend mee ben, maar dat kan natuurlijk juist leuk zijn. Toch nog maar even een blik werpen op wat er zoal te zien is...

avatar van danuz
Ga dit jaar misschien wel Ghost in the Shell: Innocence meepakken! Maar ook Seoul Station zou best een interessant kunnen zijn.

avatar van John Milton
The Netherlands KLIK And HAFF Festivals Merge To Form Kaboom Animation Festival - cartoonbrew.com
Meanwhile, Utrecht has effectively traded an edgy, auteur-driven festival for a family one.
dat vind ik wel jammer, voor mij niet erg praktisch.

avatar van D-ark
Erg jammer, Klik is charmant maar de programmering is vaak nogal uhm ja kinderen gericht waar HAFF wat prachtig raar spul naar Nederland haalde

avatar van John Milton
Als de blokken er zijn maar eens kijken. Dagje Amsterdam ben ik niet te beroerd voor, maar dan houd ik wel bij een dagje. Als het Utrecht was, zou dat anders zijn.

avatar van John Milton
Is het wat om deze topic titel aan te passen kappeuter?

Iets van Kaboom Animation Festival (voorheen KLIK-HAFF), of is dat te lang?

About Us – Kaboom Festival

Gast
geplaatst: vandaag om 07:59 uur

geplaatst: vandaag om 07:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.