• 143.203 films
 • 7.046 series
 • 21.386 seizoenen
 • 481.210 acteurs
 • 286.437 gebruikers
 • 8.227.802 stemmen
Avatar
 

SCENECS, The International Debut Film Festival

zoeken in:
avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

Is Cannes je te ver weg, dan kun je binnenkort ook in Amersfoort terecht. Daar zal op 4 november voor het eerst SCENECS gehouden worden, een filmfestival voor aankomend profesionals en de bestaande filmmakers.

SCENECS wordt een jaarlijks terugkerend filmfestival in het hart van ons land. Filmmakers met verschillende achtergronden uit alle delen van het land kunnen hun producties in een competitie mee laten doen. De categorien zijn drama, documentaire en shorts (videoclip / experimenteel / animatie). Per categorie kan er een prachtige award met een geldbedrag als hoofdprijs worden gewonnen. Ook wordt er naast deze hoofdprijs een publieksprijs per zaal bekendgemaakt.

De jury van SCENECS bestaat uit negen personen die de inzendingen kritisch zullen gaan beoordelen. De leeftijd van de juryleden varieert tussen de 20 en 60 jaar. In de jury zitten o.a. een producent, jonge filmmaker, kunstenaar, schrijver en een aantal gevestigde personen uit de cultuurwereld.

Wil je je film inzenden of ben je geinteresseerd in vrijwilligerswerk voor SCENECS, kijk dan voor meer informatie op www.scenecs.com. Inzenden kan nog tot 1 juni 2006.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

SCENECS 2007 gaat van start!

Inschrijfperiode van SCENECS filmfestival 2007 is ingegaan!

SCENECS vraagt alle filmmakers hun producten in de categorieën fictie, short, documentaire en debuut in te zenden. Ook is dit jaar een prijs te winnen voor de films met de thema ‘Natuur’.

Inschrijven kan tot 1 juli 2007 via de SCENECS website. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.scenecs.com.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > Inschrijving SCENECS filmfestival 2009!:

SCENECS filmfestival vraagt alle filmmakers hun producten in de categorieën fictie, documentaire, telefilms en experimenteel in te zenden. De winnaars ontvangen de 'Dutch Golden Stone'.

Voor deelname kunt u nu uw productie opsturen tot 1 juli 2009. Op onze website www.scenecs.com vindt u meer informatie, alle voorwaarden en een aanmeldingsformulier.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

SCENECS International Debut Film Festival biedt een podium aan debuterende filmmakers. Het festival vindt dit najaar voor de zesde keer plaats in Amersfoort en jouw fictie- of documentairefilm kan hier vertoond worden!

Je kunt met jouw productie strijden om de felbegeerde Dutch Golden Stone Award en een mooie geldprijs, welke je kunt investeren in jouw volgende productie. Jouw fictiefilm of documentaire zal met de andere (internationale) inzendingen gejureerd worden door grote namen in de Nederlandse filmindustrie, zoals Jos Stelling, Pieter Verhoef en Steven de Jong. De beste producties worden beloond tijdens het spectaculaire Grand Gala.

Naast filmvertoningen biedt SCENECS een educatieprogramma aan tijdens het festival voor de ontwikkeling van debuterende filmmakers. Het programma-aanbod bestond vorig jaar uit een aantal interviews met filmmakers, er was een masterclass van Jean van de Velde te volgen en je kon meedoen aan een pitch sessie met Jos Stelling.

Voor meer informatie en de voorwaarden voor het inzenden van jouw film, ga naar onze website www.scenecs.nl. Wij kijken uit naar jouw film!


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

Op zaterdag 5 november van 13.00 – 15.00 uur in Theater de Lieve Vrouw te Amersfoort is er tijdens het SCENECS Film Festival voor iedere beginnende filmmaker ruimte om deel te nemen aan de pitchsessies. Iedereen krijgt 5 minuten de tijd om zijn of haar idee te pitchen en ontvangt daarbij aansluitend 5 minuten feedback van een panel van gevestigde filmmakers. Het pitchpanel bestaan uit André van Duren, Frans Weisz, Pieter Verhoef en Mijke de Jong.

Tussen 15.30 – 17.00 uur word er een Masterclass gegeven door regisseur Mijke de Jong, winnaar van meerderen Gouden Kalveren en o.a. van de films ‘Joy’, ‘Het Zusje van Katia’ en ‘Tussenstand’. De Masterclass zal in het teken staan van ‘hoe te werken met onervaren acteurs als regisseur’.

Wil jij graag weten wat filmmakers van jou filmidee vinden? Of wil je graag meer leren van gevestigde filmmakers? Kijk dan voor meer informatie op www.scenecs.nl of mail naar [email protected] en meld je snel aan, want de plaatsen voor de pitchsessie en de masterclass zijn beperkt! De kosten voor het educatieprogramma met pitchsessie en/of masterclass zijn 15 euro per persoon.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > SCENECS Film Festival 2012:

Meld je aan voor het SCENECS Film Festival

SCENECS International Debut Film Festival biedt een podium aan nieuwe filmmakers. Dit jaar vindt de 7e editie van het SCENECS film festival plaats in Amersfoort en Hilversum.

Naast de vertoning van je productie kun je tevens meedingen voor de SCENECS Award, “Dutch Golden Stone”. De winaars voor deze officiële Award worden bekend gemaakt door een jury bestaande uit gevestigde namen uit de filmindustrie, zoals Jos Stelling, Pieter Verhoeff en Steven de Jong.

De deadline voor de inzendingen is 15 juli 2011.

Voor meer informatie en de voorwaarden, ga naar www.scenecs.nl.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

Schrijf je in voor SCENECS Film Festival

SCENECS International Debut Film Festival biedt een podium aan debuterende filmmakers. Het festival vindt dit najaar voor de zevende keer plaats in Amersfoort en jouw fictie- of documentairefilm kan hier vertoond worden!

Je kunt met jouw productie strijden om de felbegeerde Dutch Golden Stone Award en een mooie geldprijs, welke je kunt investeren in jouw volgende productie. Jouw fictiefilm of documentaire zal met de andere (internationale) inzendingen gejureerd worden door grote namen in de Nederlandse filmindustrie, zoals Jos Stelling, Pieter Verhoef en Steven de Jong. De beste producties worden beloond tijdens het spectaculaire Grand Gala.

Naast filmvertoningen biedt SCENECS een educatieprogramma aan tijdens het festival voor de ontwikkeling van debuterende filmmakers. Het programma-aanbod bestond vorig jaar uit een aantal interviews met filmmakers, er was een masterclass van Jean van de Velde te volgen.

Je kan je film inzenden tot 15 juli 2012

Voor meer informatie en de voorwaarden voor het inzenden van jouw film, ga naar onze website http://www.scenecs.nl/ Wij kijken uit naar jouw film!


avatar van chevy93

chevy93

 • 12509 berichten
 • 1111 stemmen

8 berichten, 7 in dit topic. Ik vraag me af waar dat 8e bericht dan staat.


avatar van scenecs

scenecs

 • 9 berichten
 • 0 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > SCENECS Film Festival 2013:

Schrijf je film nu in voor het SCENECS filmfestival 2013!

SCENECS International Debut Film Festival biedt een podium aan nieuwe filmmakers. Het festival vindt dit jaar van 6 t/m 10 November voor de achtste keer plaats in Amersfoort en Hilversum. Jouw fictie- of documentairefilm kunnen op deze locaties worden vertoond!

Naast de vertoning kun je met jouw producties strijden om de felbegeerde Dutch Golden Stone Award en vele andere interessante prijzen. Jouw productie zal met andere (internationale) inzendingen gejureerd worden door grote namen uit de Nederlandse filmindustrie zoals Jos Stelling, Pieter Verhoef en Steven de Jong. Naast vertoning en competitie kun je als filmmaker tevens deelnemen aan diverse educatieve en netwerkactiviteiten.

Je kan je film inzenden tot uiterlijk 15 juli 2013.

Voor meer informatie en de voorwaarden voor het inzenden van jouw film, ga naar onze website http://www.scenecs.nl/


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.