• 148.870 films
 • 8.179 series
 • 24.954 seizoenen
 • 546.565 acteurs
 • 323.689 gebruikers
 • 8.481.415 stemmen
Avatar
 

Cinebrasil (Amsterdam)

zoeken in:
avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 65312 berichten
 • 5266 stemmen

Het eerste Braziliaanse filmfestival in Nederland

CINEBRASIL 2005

20 – 25 september in Amsterdam

Brasil Art Factory Foundation kondigt vol trots het eerste Braziliaanse filmfestival van Nederland aan: CINEBRASIL 2005. Nederlands jongste filmfestival vindt plaats van 20 tot en met 25 september in de kleine zaal van KIT Tropentheater in Amsterdam en vertoont zeven actuele Braziliaanse speelfilms en zes korte Braziliaanse films.

De Braziliaanse cultuur is geliefd in Europa. De Braziliaanse muziek, sport, dans en mode hebben allen hun plek veroverd. Maar Brazilië is meer dan samba, carnaval en voetbal. De organisatoren willen met het festival laten zien dat Brazilië zoveel meer te bieden heeft.

De organisatoren van Cinebrasil zijn de uit Rio de Janeiro afkomstige Luca Clark (1965) en Ligia de Almeida (1968), afkomstig uit São Paulo. Beiden wonen sinds 1991 in Nederland en delen de pure liefde en passie voor film.

Bekend met de succesverhalen van Braziliaanse filmfestivals over de hele wereld, zijn de organisatoren ervan overtuigd dat het filmfestival ook in Nederland een plaats verdient.

De acht speelfilms en zes korte films worden op het festival vertoond met Engelstalige ondertiteling. Elk in zijn eigen soort zijn het kwalitatief hoogwaardige films, zowel uit artistiek als technisch oogpunt. Alle vertoonde films zijn met en door Brazilianen gemaakt tussen 2003 en 2005.

Filmliefhebbers, de Braziliaanse gemeenschap in Nederland en iedereen die benieuwd is naar Brazilië zal op het festival verrast, geprikkeld en vermaakt worden.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 65312 berichten
 • 5266 stemmen

PERSBERICHT Bussum, 25 juli 2005

Het eerste Braziliaanse filmfestival in Nederland

CINEBRASIL 2005

7 korte films en 7 lange films

20 – 25 september in Amsterdam

Eind juni kondigde Brasil Art Factory Foundation trots het eerste Braziliaanse filmfestival van Nederland aan: CINEBRASIL 2005. Het jongste filmfestival van Nederland vindt plaats van 20 tot en met 25 september in de kleine zaal van Het Tropentheater in Amsterdam.

Op CineBrasil 2005 worden iedere avond actuele korte en lange Braziliaanse speelfilms vertoond. Hieronder kort op rij de verwachte films die op CineBrasil 2005 te zien zullen zijn. Alle films zijn Portugees gesproken en Engels ondertiteld.

Korte films

- Vinil Verde (2004) – Regie: Kleber Mendonça Filho

- Entre Paredes (2004) - Regie: Eric Laurence

- Momento Trágico (2003) - Regie: Cibele Amaral

- Intimidade (2004) - Regie: Camila Gonzatto

- O último raio de sol (2004) - Regie: Bruno Torres

- Sobre quando não se tem nada a dizer (2004) - Regie: Cássio Pereira

- Formigas (2004) – Regie: Verônica Guedes

Lange films

- Cabra-Cega (2005) - Regie: Toni Venturi

Regisseur Toni Venturi is bij deze premiere aanwezig en zal na afloop van de

voorstelling in gesprek gaan met de bezoekers (onder voorbehoud).

- Cazuza – O tempo não pára (2004) - Regie: Sandra Werneck en Walter Carvalho

Regisseuse Sandra Werneck is bij deze voorstelling aanwezig en zal na afloop van

de voorstelling in gesprek gaan met de bezoekers (onder voorbehoud)

- Subterrâneos (2004) - Regie: José Eduardo Belmonte

- Meu tio matou um cara (2004) - Regie: Jorge Furtado

- Contra-Todos (2004) - Regie: Roberto Moreira

- Canfundó (2005) - Regie: Paulo Betti & Clóvis Bueno

- Bens Confiscados (2004) - Regie: Carlos Reichenbach

Alle vertoonde films zijn met en door Brazilianen gemaakt tussen 2004 en 2005.

Elk in zijn eigen soort zijn het kwalitatieve films, zowel uit artistiek als technisch oogpunt, die zorgvuldig geselecteerd zijn door de Braziliaanse Luca Clark (1965) en Ligia de Almeida (1969). Zij delen de pure liefde en passie voor film. Met Braziliaanse filmfestivals die jaarlijks overal ter wereld succesvol plaatsvinden, zijn ze ervan overtuigd dat het filmfestival ook in Nederland een plaats verdient.

Filmliefhebbers, de Braziliaanse gemeenschap in Nederland en iedereen die benieuwd is naar Brazilië zal op het festival verrast, geprikkeld en vermaakt worden.


avatar van kappeuter

kappeuter (crew films)

 • 65312 berichten
 • 5266 stemmen

REGISSEURS TE GAST OP CINEBRASIL 2005

20 t/m 25 september KIT Tropentheater Amsterdam

CINEBRASIL 2005, het eerste Braziliaanse Filmfestival van Nederland, verwelkomt twee talentvolle Braziliaanse regisseurs op het festival.

TONI VENTURI, regisseur van de openingsfilm ‘Cabra-Cega’ en CAMILA GONZATTO, die haar debuut (script en regie) maakt met de korte film ‘Intimidade’, zijn op het festival aanwezig.

Tevens zullen beiden het debat ‘De rol van vrouwen in de Braziliaanse filmwereld’ bijwonen op donderdag 22 september.

CABRA-CEGA van TONI VENTURI

Cabra Cega is een politieke thriller waarin de strijd tussen de gewelddadige dictatuur en een kleine groep idealisten centraal staat in de jaren ‘70. Eén van deze revolutionairs zit gevangen in een claustrofobische flat….

Venturi maakte naast ‘Cabra-Cega’ ook ‘Latitude Zero’ en ‘Velho - A História de Luiz Carlos Prestes, O’. Bij ‘Under the Table’ uit 1984 was hij cameraman en tevens producent.

‘Cabra-Cega’ opent het festival op 20 september en wordt ook vertoond op vrijdag 23 september om 22.00 uur. Na afloop vindt een Q&A plaats met Toni Venturi.

INTIMIDADE van CAMILA GONZATTO

‘Intimidade’ gaat over de relatie van een jong stel. Een knallende ruzie over een onbegrijpelijk onderwerp als een tandenborstel is illustratief hiervoor…

‘Intimidade’ is de debuutfilm (script en regie) van het 25 jarige talent Camila Gonzatto.

VROUWENAVOND met filmvertoningen van Intimidade en Cazuza gevolgd door een debat: “De rol van vrouwen in de Braziliaanse filmwereld”.

Donderdag 22 september is ‘Vrouwenavond’ op CineBrasil 2005. De avond opent om 19.30 uur met ‘Intimidade’, gevolgd door ‘Cazuza – O Tempo Não Pára’. Sandra Werneck en Walther Carvalho maakten van ‘Cazuza’ een indrukkend portret over het korte en wilde leven van de beroemde rockzanger Cazuza - vanaf het begin van zijn carrière in 1981 tot zijn dood op 32-jarige leeftijd in 1990. Zijn succes met de rockband Barão Vermelho, zijn solocarrière, zijn controversiële gedrag en zijn kracht om door te gaan met zijn creatieve werk en optredens nadat bij hem AIDS werd geconstateerd. De manier waarop Cazuza omging met zijn homoseksualiteit en zijn ziekte was uniek in Brazilië en bleek het startsein voor een meer openlijke houding tegenover homoseksualiteit en Aids in Brazilië.

Naast Camila Gonzatto en Toni Venturi is ook de Braziliaanse filmlegende ILKA SOARES (1932) bij de vrouwenavond aanwezig. Soares is in eigen land een begrip en enorm geliefde ster. Tussen 1949 en 2001 speelde zij in meer dan 30 TV-series en films.

www.cinebrasil.net


avatar van Knisper

Knisper

 • 12972 berichten
 • 1233 stemmen

In Film > Festivals en evenementen > Cinebrasil 2007:

Cinebrasil

Festival waarin de Braziliaanse film centraal staat. Vooral de film Drained (van de maker van de Moviemeter-hit Nina) doet me watertanden.

Van 11 t/m 15 September in het Tropenmuseum in Amsterdam.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.