ad
 • 139.660 films
 • 6.622 series
 • 20.067 seizoenen
 • 432.356 acteurs
 • 280.284 gebruikers
 • 8.089.310 stemmen
Avatar
 

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

zoeken in:
avatar van GoShort

GoShort

 • 5 berichten
 • 0 stemmen

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van Go Short, het internationale festival voor korte film. Goed moment dus om hier een topic te openen. Tot begin december konden korte films ingezonden worden voor Go Short 2010 en met zo'n 900 films uit 38 hadden we over het aanbod niks te klagen. De kwaliteit over de hele linie is hoog dus er zal weer een mooi programma uit komen rollen. Go Short vindt dit jaar plaats van 17 t/m 21 maart in en rond de LUX in Nijmegen.

Vrijwilligers Gezocht

Ben je nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurd bij een filmfestival, wil je ervaring opdoen, heb je tijd over of ben je gewoon enthousiast? Dan kunnen we jou goed gebruiken om ons team te versterken om van Go Short 2010 een fantastisch festival te maken. We zijn op zoek naar zaalwachten, runners, webredacteuren, technici, chauffeurs, medewerkers voor de informatie- en gastenbalie etc. etc. Als vrijwilliger heb je gratis toegang tot het reguliere programma van het festival. Kijk hier voor meer informatie

Go Short


avatar van GoShort

GoShort

 • 5 berichten
 • 0 stemmen

Figuranten gezocht!

Wil jij deel uit maken van ons flitsende promofilmpje? Donderdag maken we op locatie in Amsterdam opnames voor de nieuwe campagne van Go Short en we zoeken nog figuranten. Het zou mooi zijn als je een fotocamera mee kunt nemen met een flitser maar ook zonder camera kunnen we je goed gebruiken. We bieden geen vergoedingen maar wel een leuke avond!

Donderdag 21 januari 2010

op locatie in Amsterdam West

Aanvang: 19.00 uur tot een uur of 23.00 uur

aanmelden: [email protected] of 024-6636789


avatar van wibro

wibro

 • 11556 berichten
 • 4066 stemmen

Het Go Short festival 2010 is weer achter de rug. Als vrijwilliger heb ik hier voor de eerste keer aan meegewerkt en ik vond het in het geheel zeer geslaagd. De organisatoren en overige medewerkerkers hebben er alles aan gedaan om er iets leuks van te maken. Volgend jaar hoop ik in ieder geval weer als vrijwilliger van de partij te zijn.

Hier nog even een lijstje van de winnaars;

NPS/ Go Short Award for Best European Short Film: Fiction

Seeds Of The Fall (Patrik Eklund, Sweden, 2009)

NPS/ Go Short Award for Best European Short Film: Documentary

Unearthing the Pen (Carol Salter, United Kingdom, 2009)

NPS/ Go Short Award for Best European Short Film: Animation

Percorso #008 – 0209 (Igor Imhoff, Italy, 2009)

NPS/ Go Short Award for Best European Short Film: The Labo

Re-Constructions (Martijn Veldhoen, the Netherlands, 2009)

Go Short Award for Best Dutch Short Film:

Kiss (Joost van Ginkel, the Netherlands, 2009)

Dioraphte stimuleringsprijs voor beste Europese korte studentenfilm:

Albert 's Winter (Andreas Koefoed, Denmark, 2009)

Publieksprijs:

Jacco's Film (Daan Bakker, The Netherlands, 2009)


avatar van GoShort

GoShort

 • 5 berichten
 • 0 stemmen

(afbeelding)

Filmfestival Go Short focust op Nederlands talent

De derde editie van Go Short - International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 16 t/m 20 maart 2011. Naast het uitgebreide competitieprogramma met de beste korte films uit Europa richt het festival dit jaar de schijnwerpers op drie aanstormende Nederlandse filmmakers: Arne Toonen, Hanro Smitsman en Danyael Sugawara. Daarnaast worden stop-motion animatiefilms extra onder de aandacht gebracht en is er een retrospectief rondom Portugese films.

Waar Go Short in voorgaande edities buitenlandse regisseurs uitnodigde voor een speciaal programma, worden dit jaar drie aanstormende Nederlandse filmtalenten in de spotlight gezet. Arne Toonen, Hanro Smitsman en Danyael Sugawara hebben naast succesvolle speelfilms ook een indrukwekkend oeuvre aan korte films opgebouwd. Arne Toonen (bekend van Dik Trom en de serie Het Schnitzelparadijs) maakte tientallen korte films, commercials en videoclips, waaronder Hoho van De Jeugd van Tegenwoordig en Pro van Brainpower. Regisseur Hanro Smitsman won met zijn korte film Raak (2006) de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn en nam daarna de speelfilms Skin (2008) en Schemer (2010) op. Danyael Sugawara regisseerde onder andere de film Blondje in het kader van NTR Kort! en de One Night Stand film Liefde, Dank je wel. Alles Stroomt (2009), Sugawara's speelfilmdebuut won de publieksprijs tijdens het Nederlands Film Festival. Go Short toont de eigenheid en het talent van deze makers, die een centrale rol op het festival zullen spelen.

Het jonge animatietrio Job, Joris & Marieke stelde een speciaal programma samen met stop-motion films, een animatietechniek waarbij losse frames achter elkaar worden gemonteerd. Er zijn films te zien van Tim Burton, Adam Elliot, Aardman en Jan Svankmayer en diverse making-offs, commercials en videoclips van onder andere Tim Knol en Nobody Beats The Drum.

Tevens presenteert Go Short een programma met de beste korte films uit Portugal in samenwerking met Agência - Portuguese Short Film Agency.

Go Short

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland en vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa. Vier dagen lang zijn meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en kunstfilms te zien in filmzalen, in de openbare ruimte en online. In totaal werden 1.400 films uit 35 landen ingezonden en op zaterdagavond 19 maart worden de beste films bekroond met de NTR/ Go Short Awards, de prijs voor beste Nederlandse korte film, de beste Europese studentenfilm en natuurlijk de Go Short publieksprijs. Tijdens het festival organiseert Go Short workshops, lezingen, een internationale campus voor filmstudenten en feestjes.

Het volledige festivalprogramma is vanaf februari 2011 te vinden op www.goshort.nl


avatar van GoShort

GoShort

 • 5 berichten
 • 0 stemmen

De korte film is populairder dan ooit. Op internet worden populaire ‘shorts’ meer dan 10 miljoen keer bekeken en de voorfilm beleeft een comeback in de bioscoop. Go Short, hét festival voor de korte film, biedt voortaan maandelijks een kwalitatieve selectie met de beste internetfilms en startte onlangs het initiatief ‘De Voorfilm Moet Terug’.

Kijkcijferkanonnen en verborgen parels

Elke dag worden meer dan 3 miljard YouTube-video’s bekeken en in één maand wordt er meer videomateriaal geüpload dan de drie grootste Amerikaanse televisiezenders in 60 jaar samen hebben geproduceerd. Er is een wildgroei aan internetfilmpjes ontstaan, maar één ding is zeker online video is massive.

Het internet blijkt een vruchtbaar platform voor de korte film. Het Nederlandse kortefilmfestival Go Short ziet elk jaar een stijgende lijn in het aantal inzendingen en in de bezoekersaantallen van het festival. “Dankzij het internet is de korte film populairder dan ooit. Korte films zijn verrassend, veelzijdig en een showcase voor vaak jonge en talentvolle filmmakers. Als gatekeeper willen wij vooral het beste van de korte film laten zien laten zien, op het grote doek maar ook online”, aldus de organisatie.

De Beste Online Shorts

Uit het overgrote aanbod aan online video’s biedt Go Short voortaan maandelijks een selectie van vijf verse ‘online shorts’. De geselecteerde films zijn kort en krachtig; in een aantal minuten verrassen ze de kijker met hun sterke ideeën en vindingrijke concepten. Op de website van het festival zijn de nieuwste kijkcijferkanonnen in HD-kwaliteit te zien. Deze maand bevat het programma o.a. Tape Generations, een verrassend werk van de onlangs aan de HKU-afgestudeerde Johan Rijpma, die binnen een maand al meer dan half miljoen views wist te behalen.

Het publiek bepaalt welke twee films doorgaan naar de finale en kan zelf ook tips aandragen. De winnende film wint de Biosagenda / Go Short Online Award t.w.v. € 1.500 die tijdens het Go Short festival in maart 2012 wordt uitgereikt.

Voorfilm terug in de bioscoop

Go Short startte onlangs ook het initiatief ‘De Voorfilm Moet Terug’. In filmhuizen in Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Maastricht zijn sinds kort weer voorfilms te zien, zoals o.a. Dusk van de gerenommeerde fotograaf en filmmaker Erwin Olaf.

De voorfilm is de perfecte manier om de korte film te presenteren aan een groot publiek en de aandacht te geven die het verdient. Bovendien is het een leuke verrassing voor het publiek in afwachting voor de hoofdfilm.

(afbeelding)

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland. De 4e editie van filmfestival Go Short vindt plaats van 14 tot en met 18 maart 2012 in Nijmegen. Vaker korte films in de bioscoop? Steun de actie op facebook: http://www.facebook.com/dev...Kijk voor meer informatie op www.goshort.nl


avatar van Redlop

Redlop

 • 8906 berichten
 • 3527 stemmen

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen is vandaag begonnen. Een onderdeel van Go Short is het 48Hour Film Project. Daarbij krijgt elk deelnemend team 48 uur de tijd om een film van maximaal 7 minuten te maken. Zaterdag en zondag worden deze films achter elkaar gescreend in LUX.

Ik zit zelf ook in een team en wij kregen de opdracht om een vakantiefilm te maken. Dit is de poster van de film BESTEMMING.

(afbeelding)


avatar van Prudh

Prudh

 • 3124 berichten
 • 1874 stemmen

Succes! Welke zin/prop moeten jullie gebruiken?


avatar van Redlop

Redlop

 • 8906 berichten
 • 3527 stemmen

Zin: vergeet je broer niet!

Prop: een zakdoek.

Personage: Tanhte Henny of Ome Henk

Alle 48 Hour posters hier op een rij.


avatar van Prudh

Prudh

 • 3124 berichten
 • 1874 stemmen

Een zakdoek is makkelijk bij het uitwuiven


avatar van Redlop

Redlop

 • 8906 berichten
 • 3527 stemmen

Bij het uitwuiven was " vergeet je broer niet" makkelijk i.v.m kaarten sturen. De prop moest een plotwending markeren en dat is prima gelukt.

De poster van Lieve Sabine heeft de posterwedstrijd gewonnen.


avatar van kos

kos

 • 44882 berichten
 • 7764 stemmen

Gister nog tovenaar gezien die er hard aan het werk was


avatar van kappeuter

kappeuter (crew)

 • 59515 berichten
 • 4954 stemmen

Go Short dit jaar als vier weken durend online festival - Filmkrant

Filmkrant schreef:

De twaalfde editie van Go Short zou afgelopen woensdag van start zijn gegaan maar kon door de coronacrisis niet doorgaan. Het kortefilmfestival in Nijmegen komt nu met een online alternatief. Vanaf 15 april wordt het programma vier weken lang aangeboden via een eigen streamingplatform.

Bijna de helft van de 327 films die voor het festival geselecteerd waren, zal te zien zijn. Met uitzondering van de VR-selectie vinden alle officiële competities doorgang, inclusief prijsuitreiking. Ook worden het gehele In Focus- en Current Issues-programma vertoond.


avatar van John Milton

John Milton

 • 15000 berichten
 • 7722 stemmen

Go Short 2021: een nieuw festivalperspectief - Go Short

Go Short maakt vanaf dit jaar onderdeel uit van THIS IS SHORT. This is Short is het internationale platform waarin Go Short, samen met drie andere Europese kortefilmfestivals, intensief samenwerkt door online programmering voor publiek en professionals aan te bieden. Hiermee bundelen de festivals hun krachten en bieden ze één alternatief in het diffuse online aanbod. Het platform is live vanaf 1 april tot aan 30 juni 2021. Ook de periode daarna zal Go Short vaker online programma’s blijven aanbieden.

Volledige toegang tot meer dan 300 korte films & 4 filmfestivals tussen 1 april en 30 juni.

Dagelijks nieuwe films

Zorgvuldig gecureerde programma’s & hoogwaardige filmselecties

Europese online competitie New Point Of View

Vier perspectieven op het thema solidariteit in film en gesprek

Programma’s van 9 vooraanstaande festivals

Meer dan 90 festivalwinnaars uit voorgaande jaren

Interviews met filmmakers en inzichten van experts

Stemmen op jouw favorieten & reageren op programma’s

Toegang tot de platforms van Go Short, Internationale Kurzfilmtage Oberhausen, Vienna Shorts & Short Waves tijdens hun online festivaldagen.*

Voor 25 euro vind ik dat erg leuk!


avatar van John Milton

John Milton

 • 15000 berichten
 • 7722 stemmen

Go short is vanaf vandaag van start, met de films van Thisisshort erbij bijna teveel om te kijken, en ook nog Imagine vanaf vandaag. oei oei oei


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.