menu

Film / Overige films / The Hunt For Gollum (2009)

zoeken in:
avatar van Reservoir Dogs
The Hunt for Gollum (2009) - imdb.com

Dit is geen grote Hollywood productie maar een amateurfilm (budget $3000 dollar) van een aantal zeer fanatieke LOTR fans. Zo zie je maar, met genoeg passie is nog heel veel te bereiken! De gehele film duurt 38 minuten en is alleen online te bekijken.
Première The Hunt For Gollum - Video op FilmTotaal

IMDb: 8.6/10 (75 votes)

aerts007
Prima werk! Echt de moeite waard om te bekijken.

avatar van RickZ
Leuk filmpje. Inderdaad geen Hollywoodproductie maar daarom bewonderingswaardig wat ze ervan hebben kunnen maken. Het verhaal is wat warrig maar de actie is prima in orde.

avatar van svauke69
Om met zo'n klein budget te werken is dit een prachtig werk.Elke fan zou het zeker de moeite waard vinden om eens te kijken.Het is echt goed gedaan,je moet enkel kunnen appreciëren dat er geen acteurs uit the Lord of the Rings in meespelen.

Ik heb deze korte film gezien en vind het echt prut. Ik begrijp dat er met een klein budget is gewerkt, maar deze film slaat nergens op, er zit amper een logisch verhaal in, en het voegt al helemaal niets toe aan de bestaande (fantastische) films.

avatar van Rudeo
Echt zwaar respect voor de makers met dit erg kleine budget Je moet daarentegen wel bekend zijn met de boeken om het verhaal in deze film te begrijpen. De makers hebben heel goed gekeken naar het orgineel en dat kun je terug zien in het acteren en het camera werk. Krijg steeds meer zin in de hobbit die als het goed is nog uit gaat komen, daarbij is dit een klein zoethoudertje.

Zeer leuke film!

avatar van MovieFreak1995
voor zon klein bedrag was het een prima film

avatar van henkies
zeer vermakelijk inderdaad

avatar van AmazingShikoku
Voor een budget kleiner dan 3.000 dollar dat ook nog eens een productie is die niet uit is gebracht met als doel geld op te brengen is het natuurlijk een klasse productie.

Ik heb overigens wel twee grote problemen met deze film. Er zit totaal geen verhaal in. De titel is de film niet meer niet minder. Het andere is dat de confrontatie met Gollum in beeld op gewoon irritante wijze uit de weg werd gegaan. Op den duur werd je zo flauw van het feit dat ze weer een maniertje hadden gevonden om Gollum meer dan 50 meter uit het zicht te houden dat het gewoon vervelend werd.

Maar als onafhankelijke productie is het best om trots op te zijn.

Zoals iedereen ongeveer al zei: Hij ziet er zeer mooi uit en is van goede kwaliteit. Dat is het verhaal zeker niet.

Maar het gaat allemaal zo snel, en onspontaan. De dialogen zijn zeer storend, een overschakeling van de ene heroïsche clichéuitspraak naar de volgende.

Ze apen ZEER VEEL muziek en vooral visuele elementen na van de The Lord of the Rings films. Zeer veel, maar dat begrijp ik nog wel. Dat moest haast om voor de fans van de films het niveau van die films te kunnen halen.

Maar soms lijkt het echt een parodie. Zeer spijtig.

Iets specifieks dat me ook stoorde was hoe klein Gollum leek in die zak en het gemak waarmee Aragorn hem droeg.

Ook is het nogal idioot dat een krijger als Aragorn die ene goblin die wegliep niet zou afmaken. Dat geeft hem toch veel meer tijd voordat de rest erachter komt waar hij is???

Domme Aragorn die een levend cliché is in deze film.

budget was geen 3000 dollar , maar 30.000 dollar

Vind gek genoeg een aantal beelden in dit filmpje sfeervoller en authentieker ogen dan de soms wat kitscherige, met cgi overladen beelden van LOTR zelf. Er mist wel wat focus in dit filmpje, tempo ligt ook vrij hoog (misschien logisch gezien de speelduur). Knap werk verder, zorgvuldig vormgeven en prima aansluitend op de wereld die Jackson creeërde.

avatar van Akkiej
Het idee van de film is sympathiek, maar het verhaal is gewoon belachelijk! De beelden zijn wel mooi, maar dat maakt niet erg veel goed. Sommigen zeggen dat de actiescenes nog wel acceptabel zijn, maar zelfs die vind ik niet leuk. Hier lijkt Aragon echt een watje. De manier waarop hij vecht is gewoon te soft.

Uit deze 'film' valt niet veel goeds te halen, dit is gewoon bagger...

dominion
Is deze nou eigenlijk al op dvd verkrijgbaar.

avatar van Mischa
Leuk gedaan, zeker gezien het budget!

avatar van Minotaures
Een tijdje geleden gezien. Het zag er inderdaad erg goed uit, Heel netjes gedaan en veel uitgehaald met zo'n budget.

Uitstekende korte film.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:09 uur

geplaatst: vandaag om 07:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.