menu

Film / Overige films / Mouth Music - Blaine Dunlap, Sol Korine

zoeken in:
avatar van danuz
Film by Blaine Dunlap, Sol Korine
Produced by Blaine Dunlap and Sol Korine
Cinematographer: Blaine Dunlap
Sound:
Editing: Blaine Dunlap
Copyright: 1981, Sol Korine and Blaine Dunlap
25 minutes, Black and White
Original format: 3/4 tape, 1981

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://img529.imageshack.us/img529/2818/mouthmusiccu9.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Mouth Music is een redelijk korte documentaire die onderzoek doet naar de traditie van het a capella zingen in Zuidelijk Amerika. Stijlen als het Hollerin', de Nonsense Song, maar ook legerliederen en het zingen tijdens touwtjespringen passeren de revue.

Zo krijgt de kijker een aardig, zij het gefragmenteerd, beeld van het begrip Mouth Music. Vooral de authentieke en uitstervende folkloristische zangers zijn erg genietbaar. Zo is het Hollerin' oorspronkelijk bedoeld als communicatiemiddel te midden van de swamps, maar zijn er nog maar weinig mannen over die het daadwerkelijk praktiseren. Het is aardig om te zien dat het a capella zingen nog steeds voortleeft, als is het op een andere manier.

En Sol Korine, één van de regisseurs, is inderdaad Harmony Korine's vader. Mouth Music schijnt daarmee ook een mooi nieuw licht op de cinema van Harmony. En voor wie bekend is met Herzog's Stroszek: De ratelende veilingmeester komt ook hier aan bod.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:23 uur

geplaatst: vandaag om 07:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.