menu

Overig / Algemeen / Multimedia

zoeken in:
avatar van speedy23
Nieuwste geheugenkaart past in USB-poort.

De geheugenkaarten worden steeds kleiner en sneller. De nieuwste geheugenkaart van Universal Transportable Memory Association (FISH) past in een USB-poort. Met een compacte bouw, hoge snelheden en grote capaciteiten moeten FISH-kaarten een alternatief zijn voor bijvoorbeeld Compact Flash en Memory Stick.

Eigenlijk is FISH een combinatie van een USB-stick en een geheugenkaart. De standaard voorziet twee fysische formaten: FISH en Baby FISH. Die laatste is een minuscule uitvoering van FISH (25 procent kleiner) en zou de kleinste geheugenkaart ooit worden. FISH zelf is even groot als een USB-connector en iets meer dan 3,3 centimeter lang.

Een grote troef van de technologie is de geïntegreerde USB 2.0-connector. Hierdoor zouden de geheugenkaarten vlot in een doorsnee pc passen, zonder nood aan een aparte lezer. Ook de snelheid zou hoog liggen, aldus UTMA: tientallen megabits per seconde. Een digitale camera met FISH zou in een seconde tot twintig 4-megapixel foto's overzetten. De standaard voorziet aanvankelijk een capaciteit tot 2 GB. Over enkele jaren zou dat uitgebreid worden tot acht keer zoveel.

avatar van kos
kos
Is dit nieuw?

Mijn pa heeft al zo'n ding geloof ik.

avatar van kos
kos
Overigens is het nieuws dat de Windows-source code uitgelekt is wel erg, erg opmerkelijk te noemen. Heel internet staat opeens vol met bronnen

Ik weet er niet echt veel van, maar Bill zal er wel niet zo blij mee zijn vermoed ik.

avatar van Jordy
kos schreef:

Is dit nieuw?


Nee. Heb al tijden een USB-ding aan m'n sleutelbos hangen. Dit gaat blijkbaar over een nieuwere standaard ofzo ?

avatar van kos
kos
Jordy schreef:


Nee. Heb al tijden een USB-ding aan m'n sleutelbos hangen.
Dat klinkt wel erg 1337

Jordy is dan ook de ultimate h4xx0r

H0bb3s, stfu n00b !!1!

avatar van speedy23
Deel Windows-broncode uitgelekt.

Een deel van de Windows-broncode, de angstvallig bewaakte blauwdruk van het besturingssysteem voor personal computers, is uitgelekt via internet. Dat bevestigde woordvoerder Tom Pilla van Microsoft.

Toegang tot de broncode kan hackers helpen de besturing over te nemen en computers die bepaalde versies van Windows draaien aan te vallen. Ook rivalen van Microsoft kunnen er profijt van hebben om te weten hoe de technologie van Microsoft werkt. De uitgelekte delen broncode betreffen Windows 2000 en Windows NT4.0. Pilla zei dat er geen aanwijzingen zijn dat het bedrijfsnetwerk van Microsoft is gekraakt. Microsoft heeft delen van zijn broncode beschikbaar gesteld aan sommige bedrijven, Amerikaanse en buitenlandse regeringsinstanties en universiteiten, maar onder strenge restricties die openbaarmaking moeten voorkomen.

Analisten en veiligheidsexperts waarschuwen dat het moeilijk te zeggen valt hoeveel schade het lek kan aanrichten, omdat er zo weinig details bekend zijn.

avatar van Jordy


my middle name

avatar van speedy23
Robot bewaakt gebouw.

Robotfabrikant Tmsuk gaat zijn mechanische bewaker T63 APTEMIZ verhuren. Voor ongeveer 23.000 euro per jaar kunnen Japanse bedrijven hun gebouw door het robotmannetje laten bewaken.

T63 APTEMIZ, vernoemd naar Artemis, loopt voorgeprogrammeerde routes door een gebouw. Hij kan zelfstandig de lift nemen. Zodra hij iets verdacht waarneemt, neemt hij contact op met een beveiligingscentrum. Mensen in het beveiligingscentrum kunnen de robot vervolgens op afstand besturen en zijn waarnemingen gadeslaan via een ingebouwde camera in het hoofd van de robot. Om eventuele indringers te verjagen en later te herkennen kan het robotmannetje een bal naar ze toegooien die gevuld is met inkt of een rookgordijn leggen.

(afbeelding)

Wat wordt het volgende bericht?

"Robot vermoordt man, d.m.v. rook?"

avatar van speedy23
Internetadressen met accenten kunnen vanaf 1 maart.

Domeinnamen op het internet mogen vanaf maandag 1 maart een umlaut of een accent bevatten. Franse accenten, umlauten, deeltekens, tildes en ander tekens kunnen dankzij de nieuwe standaardcode IDN (Internationalised Domain Name) door computers als dusdanig worden herkend. Totnogtoe werden voor internetadressen enkel de tekens van de zogenaamde ASCII-code toegelaten.

In die ´American Standard Code for Information Interchange´ werden enkel Engelse tekens opgenomen: de 26 tekens van het alfabet, de 10 cijfers en de koppeltekens. Voor vele talen, waaronder Frans en Duits, stelde dit een probleem.

De 92 extra letters worden voorgesteld in ´ASCII-compatible encoding´ (ACE), een codering die computers herkennen omdat ze altijd begint met xn--. Wereldwijd werd er al gewaarschuwd dat de omschakeling het internationale verkeer op het internet zou bemoeilijken omdat het voor veel mensen onmogelijk zal zijn e-mails te sturen naar iemand met "vreemde" tekens in zijn naam. Voorstanders zeggen dan weer dat ze het beu zijn hun naam verkeerd gespeld te zien. HLN

Dus vrienden: opletten geblazen...

avatar van Yak
Yak
Ah, ga ik snel www.björk.com reserveren en daar later veel poen mee opstrijken (of een dikke boete, natuurlijk).avatar van speedy23
Spanje installeert krachtigste supercomputer van Europa.

De Spaanse regering heeft vandaag ingestemd met de installatie op het schiereiland van de krachtigste supercomputer in Europa en de tweede krachtigste ter wereld. Dat heeft minister van Wetenschappen en Technologie Juan Costa bekendgemaakt.

De supercomputer kan 40.000 miljard bewerkingen per seconde tegelijk aan, omvat 4.500 processoren en heeft een geheugenbestand van 128 Terabytes. De computer draait op een Linux-platform. Het gaat om een project van meer dan 70 miljoen euro. De installatie in Spanje is de vrucht van een akkoord met IBM Spanje. Een en ander laat de oprichting toe van een ambitieus onderzoeksinstituut op velerlei domeinen, van klimatologie over geneeskunde tot aeronautica. De krachtigste supercomputer op aarde is de Earth Simulator in het Japanse Yokohama. HLN

Hey Jordy, was dit niet iets voor MovieMeter & MusicMeter???

avatar van Jordy
speedy23 schreef:

Het gaat om een project van meer dan 70 miljoen euro.


Ik doe mee voor een tientje. Nog 69.999.990 te gaan!

avatar van speedy23

(afbeelding) Echt een goeie...

sydney

Ik houd het toch maar bij www.fucking-amal.com. Teveel mensen die de å niet vinden.

sydney schreef:
(quote)

Ik houd het toch maar bij www.fucking-amal.com. Teveel mensen die de å niet vinden.

Jå. Grøt gelijk.

avatar van speedy23
Gratis virusscanner bij Windows XP.

Microsoft zal halverwege dit jaar een virusscanner toevoegen aan Windows XP. Een testversie van het product zal al aanwezig zijn in Service Pack 2, dat wordt klaargestoomd voor een release later dit jaar. De ingebouwde virusscanner van Windows XP moet de overlast van virussen sterk verminderen en gebruikers hoeven niet meer apart een virusscanner te installeren.

De toevoeging aan Windows maakt onderdeel uit van het Security Center-initiatief dat virussen, wormen, spam en hackers moet bestrijden. Daarvoor gaat Microsoft ook samenwerken met een groot aantal bedrijven zoals Tiscali, Wanadoo, NTT en British Telecom. Ontwikkelaars en bedrijven kunnen van Microsoft een gratis training krijgen voor de implementatie van de antivirusmaatregelen in Service Pack 2.
Om de compatibiliteit met bestaande programma's te waarborgen, wordt de virusscanner getest met 700 veelgebruikte applicaties op het Windows-platform. De virusscanner die wordt toegevoegd aan Windows kan wel worden uitgeschakeld. Daarmee komt het tegemoet aan de kritiek dat de implementatie van de scanner andere antivirusbedrijven het werken onmogelijk maakt. Criticasters wijzen op de situatie van enkele jaren geleden, toen Microsoft Internet Explorer bundelde met Windows en daarmee concurrent Netscape uit de markt drukte.

avatar van speedy23
Harde schijf van 400 gigabyte.

Het Japanse Hitachi kondigt deze week een nieuwe harde schijf aan met een capaciteit van 400 gigabyte. De harddisk is met name bedoeld voor de opslag van zakelijke gegevens en videobeelden.
De 400GB harde schijf draait met een snelheid van 7200 omwentelingen per minuut en kan naar keuze aan de computer worden gekoppeld via één van de twee mogelijke ATA-interfaces: serieel of parallel.
De grootste harde schijf op dit moment is een Maxtor met een capaciteit van 320GB. Deze draait evenwel een stuk langzamer: 5400 toeren per minuut.

avatar van Phoenix
Weet iemand of er een programmaatje bestaat waarmee je alleen het geluid uit een .mpg file kunt halen en deze dan weer kunt aanpassen. Ik wil namelijk de muziek uit die hilarische SIRE-nijntje reclames gebruiken voor mijn nijntje-versie van Memento (CKV-project, don't ask ). Maar dan wel de muziek ZONDER die stem er door . Bestaat vast niet maar je weet nooit.

er bestaat wel zoiets die het geluid opsplits als 1 grote equalizer met een filter erin weet niet hoe dat proggie heet en perfect lukt het nooit, maar kan je niet het originele titel van het liedje achterhalen? scheelt een hoop gedoe...natuurlijk kan je het ook naspelen. heb alleen geen idee welk liedje je bedoelt, dus weet niet hoe moeilijk dit is.


FisherKing
Lijkt erg op de muziekscore van Tic-Tac.

avatar van U-96
Mies doet het niet goed... Ik heb er wel een hekel aan als oude dames zeggen: "Zeg... Zou jij niet eens even voor mij opstaan?!..."

avatar van jassonn
Vind het wel een geweldig filmpje,vooral de reactie van Mies....o zo schokkend

avatar van speedy23
FisherKing schreef:

Lijkt erg op de muziekscore van Tic-Tac.


Maar is het helemaal niet. Ik denk dat het een wijsje is dat gewoon voor de gelegenheid gemaakt werd...

avatar van speedy23
Windows in nog meer talen.

Microsoft wil zijn Windows besturingssysteem in kleinere taalgebieden gaan uitbrengen. Door zijn software in talen als het Guarani, Amharic, Catalaans en Welsh beschikbaar te maken, hoopt de softwaregigant zijn software nog uitgebreider over de wereldbol te verspreiden. Momenteel is de software van Microsoft in 40 talen beschikbaar. Het Local Language Program heeft tot doel dit aantal te verdubbelen. De softwaregigant hoopt hiermee lokale programmeurs aan te moedigen om Windows-gebaseerde software te ontwikkelen. Microsoft ondervindt in toenemende mate concurrentie van Linux, het open-source besturingssysteem. Door in samenwerking met lokale overheden standaarden te bepalen en de software in de eigen taal beschikbaar te maken, hoopt Microsoft zijn positie te verstevigen...

Binnenkort misschien in het Fries...

Gast
geplaatst: vandaag om 05:23 uur

geplaatst: vandaag om 05:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.