menu

Filmdragers en apparatuur / Algemeen / Waarom is een 'making of' altijd aarslikkerij?

zoeken in:
the making of Kung Fu hustle is net als de film aan te raden

avatar van Knisper
De making of van 2LDK is ook fantastisch.

avatar van Fikret8
The Lexx schreef:
the making of Kung Fu hustle is net als de film aan te raden


Die is dus net zo slecht als de film?

het is maar wat je smaak is, maar ik vind KFH 100% entertainment en komedie

avatar van Halcyon
De audiocommentaar op Pelts is ook erg sterk. Ingesproken door Matt Venne (screenplay) die veel aandacht heeft voor de achterliggende symboliek, de ervaringen met regisseur Argento en het originele kortverhaal.

De audiocommentaar en extra's op Hatchet zijn ook erg goed. De film an sich stelde wat teleur, maar de extra's bieden zoveel context en interessante weetjes dat je op een bepaalde manier van de film gaat houden. Een beetje een guilty pleasure zeg maar.

avatar van Jonkman
The making of van Babel (2006) is zeker ook een aanrader, duurt meer dan anderhalf uur, maar laat echt prachtig zijn met wat voor omstandigheden ze te maken hadden tijdens het filmen (gezeur met politie in Tokyo, communicatieproblemen), prachtig om te zien. Vooral als je Babel (2006) zelf ook heel leuk vond/vindt.

avatar van tukkerstein
De making ofs van Jurassic Park en The Bourne Ultimatum zijn vrij interessant maar tegelijkertijd verschrikkelijk "aarslikkerij". Hoe bij Jurassic Park Spielberg zijn vriend George Lucas' effectenbedrijf ILM de hemel inprijst (hoe mooi de dinosauriers er wel uitzien) is bijna smerig. Bij The Bourne Ultimatum is het interessant om te zien hoe ze die grote actiescenes voorbereiden, maar het is storend hoe Matt Damon Paul Greengrass de hemel inprijst.

De making ofs van The Lord of the Rings zijn inderdaad erg boeiend, er zit weinig structuur in the making of, maar er wordt veel verteld over hoe de effecten tot stand zijn gekomen, welke tegenslagen er waren ed.

avatar van BoordAppel
Hoe bij Jurassic Park Spielberg zijn vriend George Lucas' effectenbedrijf ILM de hemel inprijst (hoe mooi de dinosauriers er wel uitzien) is bijna smerig.

Ehm, maar dat klopt toch ook gewoon?

avatar van tukkerstein
Dat klopt zeker, maar je kunt altijd overdrijven. Spielberg gaat wel erg lang door. Je zult de betreffende documentaire gezien moeten hebben.

avatar van BoordAppel
Ik heb hem vast gezien, maar het zegt me zo even niet zoveel meer.

Kan het me best voorstellen, volgens mij ging toen iedereen er lang op door aangezien zoiets toen nog ongezien was.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:34 uur

geplaatst: vandaag om 09:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.