• 9.371.874 stemmen

The Unknown Runner (2013)

Documentaire | 70 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland / Kenia / Duitsland

Geregisseerd door: Boudewijn de Kemp

Met onder meer: Geoffrey Kamworor, Stephen Kiprotich en Haile Gebrselassie

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Unknown Runner

"A STORY OF STRUGGLE, SACRIFICE AND DEDICATION"

De documentaire vertelt het verhaal van de Keniaanse atleet Geoffrey Kipsang Kamworor, de wereldkampioen op de halve marathon, en de weg die hij aflegt naar zijn debuut op de Marathon van Berlijn in 2012. Met onbeperkte toegang tot de atleten –in Kenia, op het trainingskamp en bij de Marathon van Berlijn– geeft de film een beeld van de wereld achter de Keniaanse topatleten. Hoe trainen, leven en werken de mannen die steevast vooraan lopen bij de marathons en zo hun dromen realiseren?

avatar van james_cameron

Sympathieke, sporadisch vertederende documentaire die het verhaal vertelt van de keniaanse atleet Geoffrey Kipsang Kamworor, de wereldkampioen op de halve marathon, en de weg die hij aflegt naar zijn debuut op de marathon van Berlijn in 2012. Vooral de beelden vanuit het met weinig middelen gerealiseerde trainingskamp zijn fascinerend. Leuk ook om de nederlanders te zien die op de achtergrond de kenianen ondersteunen en financieren.

avatar van Woland

Woland

Hardlopen vind ik sowieso al wel een interessant onderwerp, en deze docu geeft wel een aardig inzicht in het wereldje - en dan vooral voor hoe het eraan toegaat voor Keniaanse toplopers. Leuk om de combinatie van de Keniaanse loopcultuur en lokale trainingen daar met de Nederlandse begeleiding te zien. Het is verder niet heel diepgaand en ik heb ook niet het idee dat ik nou heel veel opgestoken heb of echt geraakt ben, maar voor een goed uurtje was dit prima vermaak.