• 9.371.759 stemmen

Met onder meer: Geert Van Rampelberg, Eugenia Ramírez en Alexandros Potamianos

Gesproken taal: Spaans en Portugees

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot La Tierra Roja

Pierre wordt door een multinational in Misiones, in het noorden van Argentinië, aangesteld om de ontbossing en het planten van nieuwe dennen te beheren. Als rugby liefhebber leidt hij ook het jonge lokale team 'Los Carpinchos'. Pierre heeft geen morele bezwaren; hij haalt de bomen neer, verbrandt ze en dumpt agro-giftige producten op deze vruchtbare grond om de winsten van zijn bedrijf op te drijven. In Misiones zijn er talloze misvormde baby's, geestelijk gehandicapte kinderen en kankerpatiëntjes omwille van het gebruik van deze agro-toxische producten. Ondertussen broedt een beweging van verontwaardiging onder de lokale bevolking en Pierre ziet sommige van zijn eigen werknemers vertrekken. Pierre is ook verliefd op Ana, een jonge activistische lerares, die partij kiest voor de bevolking. In het nauw gedreven, zal ook Pierre partij moeten kiezen.

avatar van dimi303

dimi303

Ik zou bij deze film Argentinië als eerste plaatsen en daarna België.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Geert Van Rampelberg goes Argentina.

Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, lijkt te willen doen nadenken over het gebruik van pesticiden tegenover de schade die het aan de gezondheid toebrengt. Echter verdwijnt deze kerngedachte in het niets wanneer er een sentimenteel zijverhaal wordt gecreëerd. Amoureuze ontwikkelingen, bewoners die snel overgaan tot geweld en een einde dat niet bijdraagt tot de film (ook wil Vignatti duidelijk van zijn vrouw af, driemaal is scheepsrecht?). Er wordt een complexiteit meegegeven aan de personages, maar het is allemaal te geforceerd. Een degelijke ('goede' laat ik achterwege) opbouw is afwezig en het personage van Pierre zit clichématig in elkaar. Onze held lijkt heel snel van gedachten te veranderen. Obstakels lijken gemakkelijk te overwinnen en Vignatti weet totaal niet waar naartoe met zijn plot. Gelukkig koos hij redelijk snel voor de eindcredits.

Edoch... een knappe poging van Geert om zo zijn neus in andermans bossen te steken.

En nu terug de oceaan over.

avatar van Movsin

Movsin

Film over wantoestanden in het agrarisch Argentinië om winstgevende, maar milieu en - gezondheiddodende projecten.

Heel spijtig dat de film als het ware besmet wordt met een romantisch nevenverhaal, dat heel wat tijd in beslag neemt en in feite weinig terzake doet. Beter ware geweest enige achtergronden beter te verklaren, zoals de al dan niet politionele interventie bij de eerste ernstige gewelddaden.

Ook wel enigszins onsamenhangend in de opbouw.