• 9.371.676 stemmen

Geregisseerd door: Josef Hader

Met onder meer: Josef Hader, Pia Hierzegger en Jörg Hartmann

Gesproken taal: Duits, Italiaans en Engels

Plot Wilde Maus

De reeds jarenlang gevestigde muziekcriticus Georg schrijft een succesvolle column voor de Wiener Zeitung. Georg is van mening dat men hem vriendelijk moet behandelen, want hij is immers de koning in zijn genre. Maar plots is zijn tijd gekomen en wordt hij door zijn baas ontslagen als gevolg van bezuinigingsmaatregelen. Zijn vrouw Johanna vertelt hij echter nog niets over de recente gebeurtenis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Movsin

Movsin

Film vertoont een zekere gelijkenis met de Franse film "L'Emploi du Temps" met Aurélien Recoing in de hoofdrol, daar waar het gaat om een man die zijn ontslag voor zijn vrouw verborgen houdt.

Evenwel is deze "Wilde Maus" veel gekker. Een zwarte komedie die hoe meer hij vordert gekker en gekker wordt.

Josef Hader die hier toch een bijzondere vertolking moet weggeven, zag ik al eens aan het werk in "Arthur & Claire" met eveneens "zwarte-komedie"-accenten. Aldus blijft onze Josef, voor de eerste keer in de regiestoel en tevens instaan voor het script, zo een beetje binnen zijn geliefkoosd doen. Het levert een best te genieten film op, als ge de gekte er bijneemt natuurlijk.

avatar van AngelicV

AngelicV

Ein Wiener Prater Wilde Maus. Het leven is een achtbaan. In deze film is zij, Hierzegger, degene die een kind wil en hij, Hader, die in een midlifecrisis komt en daarbij zijn baan verliest. Nesteldrang en depressiviteit gaan matig samen. Hieruit volgt mensen die op zoek zijn naar zichzelf buiten henzelf en dat maakt dit verhaal een zwarte komedie. Aan de ene kant belachelijk aan de andere kant soms helaas ook realistisch. Transparantie in communicatie en echt zeggen wat je voelt is hier de uitdaging. 3,2* Muziek in de finale sluit prachtig aan bij de verlaten professie van Hader in deze film. Treffend: wat een recensie met een kok kan doen.