• 9.371.784 stemmen

Geregisseerd door: Marco S. Puccioni

Met onder meer: Valeria Golino, Filippo Timi en Francesco Scianna

Gesproken taal: Italiaans

Plot Come il Vento

Armida Miserere, ontroostbaar door het verlies van haar geliefde, wordt dankzij haar vastberadenheid en pit als een van de eerste vrouwen directeur van een van de meest gevaarlijke en beruchte gevangenissen in Italië. Het betekent een leven waarin zij een gevecht aan moet gaan met de georganiseerde misdaad, maar tevens moet zien rechtvaardig te blijven en de waarheid te achterhalen.

avatar van gauke

gauke

Wellicht dat je als Italiaan en bekend met het leven van Armida Miserere deze productie, die gebaseerd is op haar tragische leven, meer op waarde kunt schatten. Echter ik vond het een moeizame en te fragmentarische biografie zonder verrassingen, die zichzelf voortdurend herhaalde. De hoofdpersoon werd als voortdurend kettingrookster geportretteerd maar voor het verhaal had dat geen enkele toegevoegde waarde. Op zichzelf fascineerde het dagelijks leven in gevangenissen me wel. Valeria Golino speelde haar rol gevoelig.

avatar van ramonbrenda

ramonbrenda

ik vond dit een slechte film en een slap verhaal met weinig gevangenis scenes erin met moeite uit gekeken 1*

avatar van vranque

vranque

werd ook wel een beetje depressief van dat ontroostbare gezichtje maar dit was wel een zeer gevoelige prent die bij mij wel aankwam. 3*

avatar van BBarbie

BBarbie

Bij het maken van een speelfilm over ware gebeurtenissen ligt het gevaar op de loer dat de film inhoudelijk op een documentaire gaat lijken. Dat is naar mijn mening hier het geval. Het is te kil, te afstandelijk en er worden veel te weinig emoties getoond. Kan best zijn dat dit laatste klopt met het karakter van de echte Armida Miserere (what’s in a name ?), maar ik had het liever anders gezien.