menu

Every Secret Thing (2014)

mijn stem
2,63 (38)
38 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Amy Berg
met Dakota Fanning, Elizabeth Banks en Diane Lane

Twee jonge meisjes werden beschuldigd van een moord op een baby. Nadat ze op achttienjarige leeftijd de gevangenis verlaten, komen ze opnieuw in de problemen als er een kind vermist wordt. De lokale politie richt zijn aandacht op dezelfde twee jongedames, waardoor het mysterie rond de oude moord eveneens in de schijnwerpers staat.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=6QT0zKjvRfE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van gauke
2,0
Deze sombere, zwaarmoedige, maar eigenlijk vooral absurde karakterportret-achtige thriller (het scenario was werkelijk dom) waarvan je ook nog eens zou verwachten dat het de diepte in zou gaan maar dat niet deed. Daardoor greep deze film niet aan en kwam ie niet bevredigend over. Jammer, want de cast speelde werkelijk geweldig (tussen enkele speelsters was sprake van een intrigerende intensiteit).

avatar van SimonV
Prima whodunnit waarbij ik behoorlijk vaak op het verkeerde been werd gezet. Zo dacht ik in de opentingstitels (de agent die de baby vond en rechercheur werd) al een hint te zien. Script is oms wat vergezocht. Film laat dankzij prima acteerwerk zien hoe ver mensen kunnen gaan voor aandacht. Filmposter is zwaar misleidend.

avatar van weberanja
3,0
Goeie film maar geen hoogvlieger, voor een tussendoortje prima te doen.

avatar van Daan258
1,5
Absoluut geen boeiende film.
Wat gauke al eerder zei: De cast was nog niet eens zo slecht, alleen was het allemaal erg langdradig en zo matig uitgewerkt waardoor ik me hier niet goed mee heb vermaakt.

1,5*

avatar van Pazmaster
3,0
Helemaal niet zo slecht hoor. Een somber drama die wat aan de trage kant is maar toch is het verhaal interessant genoeg om te blijven boeien. De ontknoping is dan weer niet heel sterk, ik had gehoopt op een leuke wending maar die kwam helaas niet. Verder wordt er ook redelijk gespeeld en is het best een leuk filmpje voor een saaie zondagavond.

avatar van stinissen
2,5
stinissen (crew)
Film met prima cast die toch iets wordt onder gewaardeerd .

avatar van Collins
2,5
Film over een vermist kind en de raakvlakken die deze gebeurtenis heeft met het verleden van de personages. Best boeiend.
De uitwerking van deze gegevens is gedrenkt in somberheid. Dat is niet erg, want die somberheid past goed in het verhaal.
Erger is de vlakheid van de film. Er is gebrek aan intrige en handeling. Ook gebrek aan verdieping in de karakters. Door al deze gebreken is de opgebouwde spanningsboog al snel verdwenen.
Het verhaal moddert nog wat voort en de langdradigheid en verveling slaan toe.
Het acteerwerk is uitstekend en maakt veel goed.

avatar van ikkegoemikke
2,5
“Do you ever wonder what would have happened if maybe you had found the baby sooner?
Maybe you could have saved her. Maybe if you had walked just a little bit faster, she would still be alive.
Did you ever think about that?”


“Every secret thing” is een schamele poging om een suspenserijke thriller te creëren. De inspiratie werd gezocht in het gelijknamige boek dat geschreven werd door Laura Lippman. Een verhaal over vermiste kinderen geven meestal een ongemakkelijk gevoel en verhalen over het meest verschrikkelijke dat je als ouder kan overkomen. Ik zou echter aanraden om dan “Prisoners” te kijken met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman in de hoofdrollen. Qua suspense en visie op de ontreddering van de angstige ouders, overstijgt deze film moeiteloos deze poging. De twee tieners Alice (Danielle Macdonald) en Ronnie (Dakota Fanning) zien er niet echt creepy of angstaanjagend uit. Je krijgt eerder medelijden met deze twee randgevallen die door omstandigheden een kinderlijke, foute beslissing maken in hun jonge leven. Ook al blijkt het naderhand dat één van de twee inderdaad over een ziekelijke, naargeestige geest blijkt te beschikken.

Op 11 jarige leeftijd besluiten de twee jonge meisjes om een op de veranda achtergelaten peuter (kleindochter van de eerste zwarte rechter in deze gemeenschap) met zich mee te nemen, nadat ze een rampzalig verjaardagsfeestje hebben bijgewoond. De twee zijn niet bepaald populair bij de andere leeftijdsgenootjes. Alice is een zwaarlijvig meisje en Ronnie is een introvert kind die ook nog eens over een scherpe tong beschikt. Wat initieel bedoeld was als een onschuldig spel voor de twee tieners, loopt faliekant af de baby die het totaal ontbreken van noodzakelijke zorg fataal wordt. De twee worden berecht en veroordeeld voor de ontvoering en het vermoorden van het kind. Je moet geen briljante geest zijn om te raden wie er weer geviseerd wordt op het moment dat er een andere kleuter verdwijnt nadat de twee vrijgelaten werden.

De film schiet op meerdere vlakken tekort, vond ik. Dat deze film overwegend door vrouwen gedragen wordt (meerdere vrouwelijke acteurs, een vrouwelijke regisseur, scenariste en vrouwelijke schrijfster) , is te merken daar het grotendeels nogal soft overkomt. De vrouwelijke detective Nancy Porter (Elizabeth Banks), een soort volwassene versie van Nancy Drew die ook op een toevallige wijze het lijkje van het eerste slachtoffertje ontdekte en vervolgens gepromoveerd werd, is gemotiveerd genoeg om dit mysterie op te lossen. Alleen kwam ze nogal gelaten over. Alice’s moeder verrichte misschien wel baanbrekend werk als kunstlerares, maar faalde volledig als ouder. Alice was op een bepaalde manier griezelig en toch kwam die gespleten persoonlijkheid niet echt naar boven. Bij momenten waren haar geraffineerde en manipulatieve karaktertrekken alleraardigst gespeeld. Alleen bij de ontknoping was het allemaal niet zo overtuigend.

De enige die me kon bekoren met haar acteerwerk was Fanning (De laatste keer dat ik haar zag acteren was als piepjong meisje in “War of the Worlds”). Een schitterend personage (alhoewel haar totale bijdrage nogal beperkt was) met een gecompliceerd karakter. Een introvert meisje dat ondanks haar neerslachtig en alternatief uiterlijk toch een enorm aantrekkelijke dame is. Het was voor mij ook het enigste geloofwaardige personage.

Zelfs de rare kronkelingen die het verhaal te beurt vielen op het einde, konden niet vermijden dat deze melodramatische thriller louter het gehalte van een doorsnee TV-film behaalde. Het mysterieuze begin, het schokkende onderwerp en soms wel degelijk acteerwerk konden niet verhinderen dat het uiteindelijk verviel in een clichématige thriller zonder echte verassingen en met de meest clichématige eindscene ooit gemaakt.

2,5*

avatar van arno74
3,0
Stukken beter dan verwacht. Het script van deze detective-film is kwalitatief niet geweldig maar het kan ermee door, en de acteerprestaties van vooral Dakota Fanning en Elizabeth Banks maken het zeker de moeite waard. Personages zijn wel net te geforceerd, soms ook te verknipt om realistisch over te komen, met name die van Elizabeth Banks als moeder van een van de meisjes is over de rand om echt geloofwaardig te zijn, geldt ook wel voor de mannelijke inspecteur in relatie tot de vader van het vermiste meisje (waar kwam bijvoorbeeld die boosheid richting die vader zo opeens vandaan?).

De film lijkt me ook meer voor TV bedoeld dan voor de bioscoop. Desondanks is het wel prima tussendoortje die goed wegkijkt, geen spijt van de keuze. Met meer aandacht voor detail en een meer solide verhaal had het ook wel de 3,5* kunnen halen. Ruime 3*.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:36 uur

geplaatst: vandaag om 01:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.