Genre: Drama / Thriller
Australië
Geregisseerd door: Kim Farrant
Met onder meer: Nicole Kidman, Hugo Weaving en Joseph Fiennes
Plot Strangerland
"To find the truth they must lose themselves."
Catherine (Kidman) en Matt Parker proberen zich aan te passen aan hun nieuwe leven in het afgelegen Australische woestijnstadje Nathgari. Ze zijn een leuk gezin maar wel erg op zichzelf gesteld. Op de vooravond van een gigantische zandstorm verdwijnen hun twee kinderen, Lily en Tom, in de woestijn. Wanneer het stadje omhuld wordt door rood zand en duisternis helpt de lokale bevolking mee om de kinderen te zoeken. De leiding van de zoektocht is in handen van de lokale politieagent David Rae (Hugo Weaving). Men is bang dat er iets met de kinderen gebeurd kan zijn.
Catherine Parker
Burtie
Steve Robertson
Neil McPherson
joshua1988
Voor wie van zwoele, bizarre en losbandige verhalen in een zinderende atmosfeer van woeste landschappen houdt, is Strangerland een absolute aanrader. Andere filmliefhebbers zullen snel afhaken want voor hen zijn 108 min. tot de aftiteling teveel. Ik vond de beelden om te smullen, de music score is continu onheilspellend en sfeerbepalend, de cast is meer dan ok; met Joseph Fiennes en Nicole Kidman als desperate ouders, speurend naar hun twee vermiste kids. De rebelse 15-j. dochter Lily, die dezelfde seksuele moraal heeft als haar ouders, en de eveneens opstandige en spijbelende 14-j. zoon Tom, die vaak 's nachts de voor hem nieuwe omgeving verkent, verdwijnen beiden terwijl er een heftige zandstorm in het desolate Australische woestijnlandschap in aantocht is... Een botsing van culturen; de net verhuisde kids en hun ouders, die moeten opboksen tegen de lokale Aboriginal-gewoonten en de legendes die er rondwaren; een moeilijke taak voor agent Hugo Weaving die ook al intimiteiten voor zijn vrouw verbergt. Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet net als ik van deze broeierige speurtocht naar bevrediging...
gauke
Een markant en onheilspellend drama, met potentie, over een disfunctionerend en gekweld gezin dat verzandde in eentonigheid en aan de ene kant meer ondoorgrondelijk had kunnen zijn en aan de andere kant samenhang miste. Het verhaal, in de kern over verlies, rouw en verdriet en het vreemde gedrag dat daarmee kan samengaan, speelde zich af bij extreme hitte in een geïsoleerd en uitgestrekt land. De cast speelde uitermate sterk.
wendyvortex
Broeierig en speelt in Australië dus mooie beelden gegarandeerd.
Kids verdwijnen of zijn weggelopen, mooi daar krijgen we dus geen antwoord op en die kids gaan we dus ook niet volgen. We blijven bij de ouders, de politieagent en het dorp.
Kidman doet weer een typische Kidman, maar dat mag ook best, en Hugo Weaving mag altijd wel! Verder geen spectaculaire aktie en die zandstorm moet je het ook niet van hebben. Nee het gaat toch om de broeierige sfeer en het ongewisse.
Soort van moderne update van Picnic at Hanging Rock?
MrKowalski
Uhhhhh wendyvortex... serieus... hoezo plaats jij de tweede regel van je verhaaltje meteen de plot spoiler van heel de film? Ik kom hier vaak voordat ik een film ga kijken om sfeer te proeven en jij gooit zo zonder pardon roet in het eten. Dankjewel
Graag de volgende keer je tekst wit maken.
wendyvortex
MrKowalski misschien wat onduidelijk geformuleerd: de reden van de verdwijning is niet bekend bij de kijker, over het verdere verloop van het verhaal laat ik niets los.... u kunt de film gewoon bekijken vanavond.
broncode
waardeloze film, die een uur korter had gekund.
Na ongeveer 3 kwartier zakt de film volledig in elkaar door het idiote gedrag van Kidman.
Enigste pluspunt zijn de mooie landschappen van de outback.
Eibmoz
Prachtige film, inderdaad mooie beelden van de australische outback, jammer van het open einde!
Spiritmolecule
voor mooie beelden kijk ik wel een natuur docu! wat een slechte film zeg. langdradig en het verhaal gaat nergens naartoe behalve dan dat die vader en moeder een psychiater nodig hebben
Pazmaster
Het verhaal is op zich best oké, redelijk mysterieus en er is een zekere spanning voelbaar, maar het gaat me allemaal nét iets te traag. Er had wat mij betreft iets meer tempo in mogen zitten. Er wordt goed gespeeld, en Kidman ziet er nog steeds goed uit. Qua landschappen boeit het eigenlijk niet zo, het is maar een kale en dorre bedoening.
jerry r
zeer mooie beelden van de australische outback dat zeker .
maar wat een verhaal en wat een lange zit .
het broeierige sfeer slaat eigelijk gewoon nergen op .
veel te lang en te traag
Brabants
Ondanks dat het allemaal vrij traag is en er veel momenten zijn dat er weinig gebeurt, is het zeker geen slechte film. Het acteerwerk is erg goed en de film kent zeer goede cinematografie. Het verhaal ontbreekt zeker aan een stevige richting, maar er was genoeg wat dit stuurloze karakter toch wist te overtreffen. Het is namelijk allemaal puur weergegeven en het doorlopen van de meest gruwelijke situatie ooit, het verliezen van je kinderen wist me vanuit deze setting toch wel te raken.
Mooie beelden erg goede cast maar een script om van te huilen hier had zo veel meer ingezeten. Naarmate de film vordert is de film net een kaars die telkens uit gaat en die je weer opnieuw aan moet steken op het einde krijgt niemand de kaars meer aan...
mayhemblik
Mooie film die ik juist helemaal niet langdradig vond.
Het klopte gewoon vind ik.
bjerik76
een lang uitgebreid drama met soms een thriller neiging, maar dat daalt vervolgens dan weer terug naar drama.
De film duurt inderdaad lang, maar door de mooie landschapsbeelden vond ik het de moeite wel waard.
Nicole kidman ziet er eindelijk weer eens goed uit, en zet gelijk ook weer een ijzersterke rol neer, idem de rest van de cast zet een goede rol neer.
Ik begrijp dat mensen een ander eind willen zien, maar that;s life.
Zo nu en dan een ander gewenst einde maakt films soms ook de moeite waard om te kijken.
Flat Eric
Prima drama. Wat doet het met een echtpaar als de kinderen verdwijnen in de uitgestrekte desolate verstikkende outback.
De mooie beelden van de outback en de mysterieuze soundtrack compenseren de lange duur van de film maar benadrukt tegelijktijd de tergend lange zoektocht en onbeantwoorde vragen.
De film blijft daardoor boeiend.
Collins
Prachtig drama tegen de achtergrond van het desolate woestijngebied van de outback. Het landschap tekent de sfeer van de film. Traag en onheilspellend. Koud en broeierig. Mooie sfeer.
Prima spel van Kidman en Fiennes. Soms afstandelijk en sober, soms uitgelaten emotioneel in woede, verdriet en onmacht. En dat zonder ongeloofwaardige melodramatische overdrijving. Goed geacteerd dus. De overige (bij)rollen zijn ook bijzonder sterk ingevuld.
Het verhaal is zonder meer boeiend. Een whodunnit gedompeld in drama of vice versa.
Open vragen en halve antwoorden. Veel giswerk. Soms onbevredigend, soms niet. Maar wel realistisch. Life is immers a bitch.
Oliveri
Voor mij scoort deze film ook geen voldoende, mooie beelden en sfeer, maar een kansloos verhaal dat ook nog eens veel te traag voorbij kwam. Bovendien kwam die Kidman enigszins gestoord op me over, erg jammer.
Tartarus
Mooi gefilmd verhaal over 2 zeer irritante personen die iets heel naars meemaken. En daardoor nog irritanter gaan doen....ik denk dat ik het verhaal zo vrij goed samengevat heb.
Ik kan een goed drama wel waarderen, maar dit sloeg helemaal nergens op. Wat wil de film nou eigenlijk meegeven? Na een te lange zit weet ik dat nog steeds niet. Het enige genieten was de omgeving, hele mooie beelden en op zich ook goede acteurs (al valt er weinig te redden als er geen fatsoenlijk verhaal aanwezig is).
Het einde irriteerde me ook. Heb ik me al die tijd door een draak van een film kunnen doorworstelen, dan zou het fijn zijn om in ieder geval wat duidelijke antwoorden te krijgen, als een soort beloning. Maar nee hoor, ook daar gebeurt precies hetzelfde als wat de film nekt: er is geen verhaal. Er zijn wat acteurs bij elkaar gezet, die laten flink wat emoties zien en dat moet dan maar genoeg zijn. En nou ja, dat is het dus niet.
ralfsjam
Had het nooit zo op Kidman, maar nu ze vaker in kleinere films opduikt in rouwe rollen zonder te veel opsmuk moet ik zeggen dat ze goed te pruimen is. Hoop dat ze dit vol gaat houden.
De film is een bedrukkende. De sfeer is heet en zweterig, en het verhaal past dat goed in. Toch kwam het hier en daar niet zo lekker over. En had ik het idee dat ik dingen mistte.
Als dat de bedoeling was, dat is dat niet helemaal gelukt, en op het einde kreeg ik ook het idee dat dit het geval moest zijn. Al met al was het verder prima te volgen, en boeide het prima.
Cast was prima, verhaal vrij simpel, maar goed interessant gemaakt...
3.5**
DragQueen
Broeierige Thriller, met een prima sfeer. De settings zijn ook goed gekozen. Vele mooie beelden passeren de revue. Verder zit het verhaal onderhoudend in elkaar, en heeft de film een meer dan prima cast te bieden. 3,5 Ster.
filmkul
Best drama dat niet voor iedereen even toegankelijk zal zijn. De film is wat traag, het verhaal eenvoudig en het einde laat vragen open. Desondanks toch een prima film. De locatie, het broeierige weer, de eenvoudige karakters, de soms wat dromerige beelden en minimalistische soundtrack worden door Farrant tot een mooi sfeervol geheel gesmeden en tot in details (bv de vliegen en het vieze kraanwater) uitgewerkt. Daarnaast zetten met name Kidman en Weaving sterke rollen neer. Beetje vreemd, maar wel lekker. 3.5/4.0
joolstein
Intrigerend thriller/drama! Waarna de kinderen verdwijnen verwerken beide ouders dit op hun eigen manier. Om elkaar aan het eind weer te vinden. De zoektocht en de vraag waar zijn de kinderen voeren de spanning redelijk op! Hierdoor blijf je kijken en is de langere tijdsduur van de film niet opvallend. Het kleine minpuntje is de scene waar Nicole Kidman hysterisch word.En dan compleet naakt terug kom.Deze scene voegt niets toe aan de film(niet dat ik iets tegen een blote Nicole heb, integendeel!!) Ik keek de film omdat ik een zwak heb voor Nicole Kidman ( Beetje mijn All- time beauty). En oké ze heeft ook nog veel mindere films gemaakt! Maar deze hoort zeker tot de betere van haar! Joseph Fiennes vond ik persoonlijk erg tegenvallen als haar man. Vond hem soms erg irritant spelen maar dit kan aan mij liggen! Hugo Weaving daar tegen was zeer sterk. Het einde van de film is open maar kan me er wel heel goed in vinden Het geeft een beetje het gevoel wat ook de ouders moeten hebben zo van: "Het is goed zo!"
Best een goede Drama / Thriller die het vooral met hebben van de broeiende sfeer (letter en figuurlijk i.v.m. de gekozen locatie in Australië. De warmte en bijna voelbare hitte is ook fraai in beeld gebracht bij de omgevingen en bij de personen), de prachtige beelden het Australische woestijnstadje Nathgari en zijn omgeving en de cast die uitstekend speelt en dan doel ik op de drie hoofdrolspelers Nicole Kidman (in de rol van huisvrouw Catherine Parker), Joseph Fiennes (in de rol van drogist Matthew Parker) en Hugo Weaving (in de rol van rechercheur David Rae).
Het verhaal zit best goed en mooi in elkaar en weet ook te boeien tot het einde. Hoe Catherine Parker en Matthew Parker zeer verschillend omgaan met de verdwijning van hun twee kinderen is mooi inbeeld gebracht en levert ook regelmatig fraaie scenes op. Daarbij speelt rechercheur David Rae ook een belangrijke rol. Omdat de film bijna twee uren duurt en er relatief ook weinig in gebeurt, is de film wel wat langdradig en misschien soms ook wat saai. Het einde van de film vond ik eigenlijk ook tegenvallen omdat het namelijk onbevredigende is en vooral ook open is, want je weet nu niet wat er met de wulpse, zeer seksuele actieve rebelse 15 jarige dochter Lily Parker is gebeurt (het enige wat je weet en ziet is dat ze in het donker wegloopt en later verneem je via haar broertje, die toen ook wegliep maar uiteindelijk is gevonden, dat ze in een auto is gestapt). Wat wel nog apart is om te vermelden en misschien ook wel bijzonder is in het laatste gedeelte van het verhaal, is dat Nicole Nicole Kidman daarin in één scene volledig bloot (van top tot teen) in vooraanzicht is te bewonderen, als ze door het woestijnstadje Nathgari aangeslagen en emotioneel gebroken slentert.
Al met al is dit zeker geen slechte Drama / Thriller en wordt hij zelfs naar een hoog niveau getild door de uitstekend spelende cast.
blurp194
Niet mijn film.
Sowieso had ik een paar keer een minuutje niet heel goed opgelet en dacht daarna dat ik een essentiele clue gemist had. Als ik het hier zo lees valt dat dus wel mee. Op zich geen probleem mee, maar je komt wel wat raar uit de film.
Kidman ziet er in deze film eens wat gewoner en minder emotieloos-gebotoxt uit - en je zou haar ook niet voor bijna 50 aanzien. Best knap gedaan, in vergelijking met de haast karikaturale versie van een paar jaar geleden, en het enige dat me er wat bij opviel is dat ze nog maar weinig lijkt op de Nicole van Bangkok Hilton indertijd. En hoewel ze wel weer wat dicht bij haar gewone soort rol blijft hier, speelt ze wel weer goed. Beter dan de rest wat mij betreft - Weaving en Fiennes vond ik geen indruk maken.
AmazingPP
Vrij lage score hier op Moviemeter. Vond het wel een mooie film. Inderdaad, wel lang, maar ik vond hem dan weer niet echt langdradig. Er hangt een soort broeierige sfeer over deze film. Kidman zet haar rol met veel verve neer. Dapper om je zo kwetsbaar te laten zien. 3,5 *

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Human Stain
Drama / Romantiek, 2003

Tracers
Actie / Thriller, 2015
australiëmissing childoutbackalcoholic drink troubled marriagevrouwelijke regisseuraustralian outbackmissing daughter