• 9.161.389 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Smith

Met onder meer: Jim Broadbent, Rafe Spall en Kit Connor

Plot Get Santa

"They have one chance to save Christmas..."

Een jongen en zijn vader bundelen hun krachten om het kerstfeest te redden zodra ze er achter komen dat de kerstman knock-out in hun garage ligt na te zijn gecrasht met zijn slee. De kerstman wordt daarnaast ook nog eens gezocht door de politie.

avatar van Albert020

Albert020

Lijkt me wel een leuke film voor 1e kerstdag op de bank

avatar van IcU

IcU

Zeker een aanrader! Hele fijne kerst film die, ondanks zijn cliche lijkende verhaal, leuk weet te verassen. Een lekkere sfeer met prima humor en de nodige kerst gedachten: de film bevat alles om een leuke kerst middag of avond te beleven. Ik weet niet zeker of kids de film kunnen waarderen, voor het hele gezin zou ik toch een andere film kiezen. Maar voor gezellig met zijn tweetjes op de bank de perfecte kerst film.

Heb hem trouwens gezien via de Amerikaanse Netflix. Geen bios release? Of alleen in de uk?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1915 stemmen

Voor zover ik weet alleen in de UK. Kan vast nog als verrassend filmpje uit de bus komen in de rest van de wereld lijkt me. Wellicht volgend jaar op TV?

avatar van sdr

sdr

Vanavond gekeken met zijn allen en het is een zeer vermakelijke film, goede cast.

Goed te doen

avatar van weberanja

weberanja

Leuke film! Had er niks van verwacht, maar heerlijke humor, goed spel, kortom een aanrader!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuke maar vooral erg grappige kerstfilm.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige kerstfilm, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Are you on medication?"

Het is opmerkelijk te noemen dat deze kerstfilm afkomstig is van Christopher Smith, aangezien hij bekend is geworden om zijn horrorwerk.

In eerste instantie dacht ik dat 'Get Santa' van Amerikaanse bodem afkomstig was, maar het blijkt gewoon een Engelse productie te zijn. Op zich is het gegeven leuk gevonden; vader en zoon moeten de Kerstman uit de gevangenis zien uit te breken. Hierbij moet gezegd worden dat Jim Broadbent de jolige man gedegen portretteert.

Wat helaas volgt is een flauwe bedoening waarin vader en zoon in de meest rare situaties terecht komen om de uitbraak te realiseren. Ondertussen wordt er een boodschap over Kerstmis in weggemoffeld. Het probleem is gewoonweg dat de film nergens grappig wordt en de grappen veelal hit-and-miss zijn. Misschien komt het omdat het meer op kleine kinderen gericht is, wat zich o.a. resulteert in - goedkope - plas- en poephumor.

Maar wat nog evidenter naar voren komt, is dat de kerstsfeer nauwelijks aanwezig is. In het geheel worden er wel wat elementen aangekaart, maar deze worden vrij banaal in beeld gebracht. Om vooral de vele losse eindjes niet te vergeten, waardoor je als kijker het gevoel hebt een incomplete film gezien te hebben.

Al met al een matige kerstfilm die zo veel probeert, maar zowat nergens in slaat. Best jammer, want de potentie is te zien.

2,0 Sterren.

avatar van Magister

Magister

Leuke film. Leuke grappen. Niet pretentieus. Gewoon een leuk kerstverhaaltje. Ook zeker leuk voor iets oudere kinderen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg leuke en sfeervolle kerstfilm met een uitstekend acterende Rafe Spall. De film slaagt erin om de juiste combinatie van cynisme en de kerstgedachte te vinden. Het algehele acteerniveau is hoog, de dialogen zijn scherp en er is voldoende humor om de zoetsappigheid niet te laten overheersen.

Kortom de film is mooi in balans en nergens pretentieus of kitscherig.

Een van de betere kerstfilms die ik in tijden heb gezien.

Goed

P.s. De leuke bijrol van Warwick Davis (o.a. bekend van Willow) mag niet onvermeld blijven.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Naar deze Get Santa was ik wel benieuwd, met name omdat ik las dat Jim Broadbent's prestatie geprezen werd en ik mij daar ook wel iets bij kon voorstellen. Het blijkt dat deze film mooi aansluit bij The Christmas Chronicles (2018). Het verhaal komt immers in grote lijnen overeen. Ik moet wel zeggen dat The Christmas Chronicles wat meer vaart, fantasie en geslaagde humor bevat en daardoor de voorkeur geniet. Dat wil overigens niet zeggen dat Get Santa opeens niet meer de moeite waard is.

De film lijkt uit twee verschillende helften te bestaan. De eerste helft lijkt typisch Brits te zijn en bevat best veel humor. De tweede helft doet wat meer Amerikaans aan. De clichés stapelen zich dan in een hoog tempo op en het wordt een race tegen de klok om ervoor te zorgen dat de kerstman nog tijdig alle cadeautjes kan bezorgen. De eerste helft viel bij mij persoonlijk wat beter in de smaak, hoewel het gelukkig nooit helemaal inzakt. De rol van de kerstman is, zoals verwacht, Jim Broadbent op het lijf geschreven. Hij doet het erg leuk. Hij wordt tevens prima bijgestaan door Rafe Spall, Jodie Whittaker, Warwick Davis en de jonge Kit Connor. Altijd fijn wanneer het kind niet zo'n wijsneus of veredelde volwassene speelt, maar gewoon een geloofwaardige tienjarige. En ja, plaatjes van Londen en het Engelse landschap doen het altijd goed bij mij

Ik heb me zeker niet verveeld. Get Santa is in feite niets nieuws onder de zon, maar dit is fijn kijkvoer voor tijdens de feestdagen. Het is geen dijenkletser, maar er waren zeker een aantal momenten die vrij grappig waren en ook de kerstsfeer is, hetzij niet altijd geheel subtiel, aanwezig. Ondanks dat de film iets veelbelovender van start gaat dan uiteindelijk het geval blijkt, heeft de film genoeg amusants te bieden.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Leuke film, gezellig voor de kerstdagen....3.5 stars.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Vermakelijke kerstfilm. Leuk vehaal en goed acteerwerk. Bij vlagen ook grappig.

avatar van Mescaline

Mescaline

Droge Britse variant op een verhaal wat al veel is verfilmd met soort gelijke verhaallijnen.
De film is vermakelijk omdat het zichzelf niet al te serieus neemt, het jongetje kan aardig acteren en de band met zijn pa is overtuigend genoeg.

Jammer dat er maar weinig is te zien van het pakjes rond brengen, dit vind ik vaak juist wel een interessant concept.

Niet bijzonder maar kijkt prettig weg.

avatar van ILDIB

ILDIB

Fijne kerstfilm met fijne acteurs. Alleen het kind viel uit de rol maar ook vanwege t script voor m vrees ik.

avatar van mrklm

mrklm

De Kerstman [Jim Broadbent] stort neer in de garage de net uit de gevangenis vrijgekomen Steve Anderson [Rafe Spall]. Alsof dat nog niet erg genoeg is ziet de politie hem aan voor een inbreker en komt hij de gevangenis terecht! Terwijl de gevangeniskapper [Stephen Graham] de Kerstman leert hoe hij zich staande kan houden tussen de geharde criminelen, probeert Steve [Rafe] onder druk van zijn zoontje Tom [Kit Connor] een plan te bedenken om de Kerstman uit de gevangenis te krijgen en Kerst te redden. Vrolijke Kerstkomedie getuigt niet altijd van goede smaak (de scheetgrap met de rendieren is daar een voorbeeld van) maar blijkt toch het hart op de juiste plaats te hebben. Maar de absolute troef is Broadbent die ronduit perfect is als de geplaagde, vriendelijke en altijd geloofwaardige Kerstman.

avatar van Brabants

Brabants

• 2086 stemmen

Get Santa is een kerstfilm die prima wegkijkt. Verwacht geen topper dan zit je zeker goed om de kerstsfeer wat gestalte te geven.