• 9.375.988 stemmen

I Due Superpiedi Quasi Piatti (1977)

Komedie / Actie | 115 minuten / 109 minuten (blu-ray)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 115 minuten / 109 minuten (blu-ray)

Alternatieve titels: Two Supercops / Twee door 't Dolle Heen / Crime Busters / I 2 Superpiedi Quasi Piatti / Crimebusters / Trinity: In Trouble Again

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Enzo Barboni

Met onder meer: Terence Hill, Bud Spencer en David Huddleston

Gesproken taal: Italiaans

Plot I Due Superpiedi Quasi Piatti

"Hill and Spencer! They're a pair of car-crashing, womanizing, rough-housing loudmouths... and they're the good guys!"

Wilbur (Bud Spencer) en Matt (Terence Hill) beramen een overval op een supermarkt. Ze worden echter per abuis bij een ernaast gelegen politieschool ingelijfd.

Matt Kirby

Countess Galina Kochilova

Angie Crawford

avatar van thunderball

thunderball

Weer zo'n knaller vh vuistenduo en een vd allerleukste!

Begin is ook weer hilarisch met het telkens weer opnieuw vernielen van weer een nieuwe auto van de schurken! je zit er als kijker gewoon telkens op te wachten (super voorspelbaar), maar ongeloofelijk leuk!

Tja, dan ben ik maar nooit volwassen geworden, maar ik vind ze nog net zo leuk als vroeger! haha!

Inderdaad die dvd's zijn om te huilen zo slecht! Ik heb ...safari zelfs terug gebracht, de tweede track was niet afspeelbaar, Bulldozer heb ik weg gegeven (was slechter van kwaliteit als mijn eigen videoversie), alleen Watch out... was van redelijke kwaliteit, maar die is inmiddels als een echte (dus gewone goede ) ook uitgebracht in breedbeeld (en met ook de Italiaanse stemmen (yes!!)).

Deze is echter toch wel 4,5 ster waard lijkt mij!

avatar van Spetie

Vond het vroeger wel leuke films, en dit is een van de betere films, die gewoon lekker wegkijkt.

Bij films van Spencer en Hill weet je van tevoren wat je kunt verwachten, namelijk een vaak niet zo goed verhaal waarin behoorlijk op los gemept wordt en als het meezit een hoop humor. Persoonlijk vind ik dit een van de leukere films van de heren. Er zitten redelijk aardige humor in en het vechten moeten je natuurlijk met een knipoog bekijken, want "de vier vuisten" slaan er weer lustig op los.

Het enthousiasme van Hill en de nuchterheid van Spencer vullen elkaar prima aan in deze aardige, soms flauwe, maar zeker geen slechte actiekomedie.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ach ja, ook deze is van het zelfde niveau, maar leuk zijn ze best. Sowieso doen Hill en Spencer het altijd leuk. Ook een kleine rol van Laura Gemser die dit keer niet uit de kleren ging. 3,0.

avatar van Metalfist

Metalfist

Spencer en Hill flikken het weer

Gisteravond na X-Men: the Last Stand had ik nog wel zin in iets luchtig en niet al te vermoeiend. Ik heb ooit is bij de Kringloopwinkel een resem Bud Spencer & Terence Hill films gekocht en zo af en toe kijk ik er eens eentje van. Tot nu toe is er nog geen enkele echt tegengevallen en ik hoopte dat die lijn zou kunnen voortgezet worden met deze Crime Busters.

En dat is zeker het geval. De film is niet hun beste werk, die eer gaat tot nu toe naar God Forgives, I Don't maar dit is toch weer een erg vermakelijke film in de reeks. Het begint al erg sterk de introductie van beide heren en de vernieling van een stuk of drie wagens en de pret lijkt nergens echt te stoppen. Spencer & Hill komen van de ene leuke situatie in de andere en het wordt pas echt grappig wanneer ze in een politiebureau binnen sukkelen en besluiten om politie te worden. Vanaf dan lijkt de film wat van zijn humor kwijt te geraken, er wordt meer geconcentreerd op de dood van de Chinees, maar de knokpartijen zijn nog altijd veelvuldig van de partij en daar doe je het bij dit soort films toch voor. De film duurt op zich iets te lang maar dat kan de pret gelukkig niet deren. Ook het vrolijke deuntje doorheen heel de film was bijlange na niet zo storend zoals in andere films, waaronder Watch Out We're Mad.

Als er een lijst bestaat van duo's die onafscheidbaar zijn van elkaar dan moeten Terence Hill en Bud Spencer hoog op die lijst staan. Bij mij zit er geen greintje nostalgie aan vast, ik was zelfs nog niet geboren toen het merendeel van de film gemaakt werden, maar hiermee kun amuseer ik me enorm hard. De twee zijn perfect op elkaar ingespeeld en vullen elkander op zoveel manieren aan. De brommerige commentaren van Spencer, het vlotte pretty-boy gehalte van Hill, ... Heerlijk om naar te kijken en het is dan ook jammer om te zien dat het duo langzamerhand vergeten begint te raken. Soms zitten er naast het duo nog een aantal leukere bijrollen (zoals Donald Pleasance in het hierboven genoemde Watch Out, We're Mad) maar dat is hier niet het geval. De rest van de cast is dan ook snel vergeten maar de sfeer zit goed en dat is toch wel het belangrijkste bij dit soort knokfilms. Het wordt allemaal niet te serieus genomen en juist daarmee wordt erg genietbaar om naar te kijken.

Niet hun beste film maar zeker ook niet hun slechtste. Met uitzondering van God Forgives, I Don't staan al de geziene films tot nu toe bij mij op 3.5* en daar hoort deze ook bij. Spencer & Hill zijn lekker op dreef, het verhaal heeft genoeg om handen om de speelduur vol te houden en de knokpartijen blijven geweldig om naar te kijken.

avatar van pjmj

pjmj

Sony Pictures Home Entertainment heeft onlangs een mooie box uitgebracht met 6 films op Blu-ray. Beeldkwaliteit is zeer goed.

De films zijn zwak qua verhaal. 2,5 ster voor het jaren '70 jeugdsentiment.

avatar van Film Pegasus

Jeugdnostalgie met een groot Gaston & Leo gehalte. Van een toegankelijk niveau uit de jaren '80 dat we ook kennen bij bvb The A-Team. Terence Hill en Bud Spencer vullen elkaar aan en de vrolijkheid in deze film is best wel aanstekelijk. Het resultaat is een film die alvast beter is dan de gelijkaardige politiefilm(reeks) Police Academy en voor mij als nostalgische terugblik nog altijd leuk is om terug te zien.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2072 stemmen

Bekeken uit jeugdsentimenten en was benieuwd wat ervan over zou blijven na al die jaren. En het volstond zeker voor een avondje vermaak. Een komedie van middelmatig niveau waarbij je best wel het verstand op nul zet. Geweld is hier van de cartooneske soort en dat zat ook nog wel zo in mijn herinnering. Bud Spencer en Terence HIll blijven gewoon wel leuk om bezig te zien. En ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Spencer zich laten inspireren heeft door Oliver Hardy met een aantal maniertjes. Deze film bevat bovendien een duidelijke referentie naar het legendarische duo met de tekstlijn ‘you made a fine mess’ (of iets van die aard).

De soundtrack bevatte een weerkerende soort country-achtige track die ik wel passend vond bij de jolige sfeer van de film.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een van de leukere classics films, van het onvergetelijke gouden duo de vier vuisten.

Met Bud Spencer en Terence Hill.

Wereldberoemd geweest voor de oudere generaties.

En dit soort films, mogen nooit verloren raken.

Ook niet voor de jongere generaties.

Gezellige en grappige films, met slap stick knokken.

In deze film, waarin ze besluiten tegen hun zin, bij de Politie te gaan werken.

En in allerlei situaties belanden.

Vooral de scenes met de boeven bende en hun leider de verkleedde Indiaan die zich Geronimo noemt,is hilarisch.

De leukste blijven.

De vier vuisten hebben de tropenkolder.

En de vier vuisten op safari.

Maar ook deze blijft genieten voor de liefhebbers.

avatar van Theunissen

Dit vind ik toch de beste Komedie / Actie film van het leuke Italiaanse duo Bud Spencer en Terence Hill. De film weet gewoon vanaf het begin (met o.a. de muziek en de leuke introducties van Bud Spencer en Terence Hill) t/m het einde te vermaken en het is gewoon één en al komedie en actie (met de vuisten) wat de klok slaat. De meeste geweldige scène in de film speelt zich af in een eenvoudig restaurantje (met alleen een kreupele eigenaar op krukken) welke wordt overvallen door een bende en waarbij Terence Hill speelt dat hij op krukken loopt en Bud Spencer doet net alsof hij doof en achterlijk is (althans dat zegt Terence Hill over hem tegen de bende ). Na een zeer komische intermezzo met de bende, gaan ze natuurlijk over tot knokken en ook dat was zeer leuk om te zien.

En verder is natuurlijk ook de scène in het football stadion "Orange Bowl" geweldig, waarbij Bud Spencer en Terence Hill het opnemen (via een een soort van football spel, maar dan zonder bal maar met een bendelid als bal ) tegen een bende (waarvan er een aantal fraai uitzagen qua aankleding) onder leiding van een verkleedde Indiaan met de naam Geronimo (Luciano Rossi), en die kraamt daarbij ook onzin uit als:

"Remember the Alamo!"

Als Bud Spencer en Terence Hill de bende verslaan (die dan ook neergeslagen, en dat ook letterlijk, afdruipen) en daarna naar de angstige Geronimo toelopen en hem aanspreken, wordt er gezegd:

Bud Spencer: What's your real name Geronimo?
Geronimo: John Phillips Forsythe.
Terence Hill: An unusual name for an Indian.

Geronimo trekt dan ook zijn indianen pruik af en zegt alles wat Bud Spencer en Terence Hill willen horen. Ook de scène vlak voordat men gaat vechten met de bende was leuk, want daarbij daagt Geronimo Bud Spencer en Terence Hill (die dan als politiemannen op motoren rijden en Bud Spencer rijdt op eentje met een karretje) uit door tegen Bud Spencer te roepen (als ze langs hem rijden op hun motoren):

"Ice cream."

Als Bud Spencer en Terence Hill dan stoppen, zeggen ze tegen Geronimo:

Bud Spencer: I only have vanilla left.
Terence Hill: Hey chief, nobody makes vanilla like he does.
Bud Spencer: Well?
Terence Hill: Give him a taste.

Waarna Bud Spencer een kwast met witte verf (die Bud Spencer uit zijn karretje haalt) over Geronimo's zijn gezicht smeert Daarna zegt Bud Spencer ook tegen hem:

"You like it?"

Ook de vele leuke intermezzo's met politie hoofdinspecteur McBride (David Huddleston die zeer leuk speelde) zijn leuk (zo zegt hij regelmatig tegen Bud Spencer dat hij zich moet scheren) en hetzelfde geldt voor het etentje bij twee sexy vrouwen, te weten de rondborstige Angie Crawford (April Clough die er tijdens het etentje fraai uitzag in een witte jurk waarbij haar borsten prominent pronken) en Galina Kocilova (Jill Flanter die zich voordoet als een Russische gravin), die deel uitmaken van een bende criminelen, die dronken worden gevoerd door Bud Spencer en Terence Hill met meegenomen whiskey en waarbij een zogenaamde Franse ober (die ook dronken wordt gevoerd), te weten Pierre (Emilio Delle Piane), steeds het eten serveert (de verschillende gangen) en waarbij Bud Spencer en Terence Hill hem steeds "penguin" noemen

Zo wordt er vlak voor het etentje gaat beginnen gezegd:

Bud Spencer: Call for the feed bag please.
Angie Crawford: Pardon?
Terence Hill: The penguin

De twee vrouwen noemen hem overigens "Whiskers" (oftewel snorremans vanwege zijn grote snor)

De film eindigt uiteindelijk met een groot en leuk gevecht in een bowlingbaan, waar Bud Spencer en Terence Hill het opnemen tegen de criminelen waar het in deze film om draait en die je o.a. tijdens de leuke opening van de film te zien krijgt in een haven, waar Bud Spencer en Terence Hill één voor één worden geïntroduceerd, en waarbij ze dan de bende ook voor schut zetten (en dat inclusief het uitdelen van klappen en het vernielen van de auto van de bende).

De volledig cast speelt leuk en ook was het leuk dat de Nederlands actrice Laura Gemser (die vooral bekend is als de zwarte Emmanuelle) van Indisch-Nederlandse komaf een rolletje heeft als de Aziatische Susy Lee, waar Terence Hill een oogje op heeft.

De film is na circa 115 minuten afgelopen en alles in deze film is gewoon leuk en goed (o.a. de actie, de humor, de sfeer, de locaties en de muziek). Omdat ik de film inmiddels best vaak heb gezien (afgelopen vrijdag nog eens via "Amazon Prime") en nog steeds zeer leuk vindt, heb ik ook mijn stem verhoogt met 0,5* (dus van 3,5* naar 4,0*).

avatar van Kondoro

Kondoro

"The tiger cub is a real S.O.B. - and the good dragon is a sucker!"

Na de tip van Theunissen zat ik te wachten op RTL 7 toen zij de uitzending begonnen van deze film, nogmaals dank! Maar hoewel ik hem dus heb gestart via RTL 7 zag ik onder tussen dat hij ook gewoon rustig op Amazon Prime staat, waardoor ik dus maar ben overgeschakeld. Zonder reclames en rustig deze film door kijken was wel net zo gewenst, of het is de luxe waar we tegenwoordig aan gewend zijn, televisie is zeker binnen mijn generatie (en ook binnen mijn leven) niet meer zo speciaal of zo erg van toepassing.

Goed, met best veel verwachtingen deze film aangezet, hoewel de score toch best laag uitvalt. Ik ben wat dat betreft ook best wel te porren voor een Bud Spencer en Terence Hill film, maar ik merk wel dat ik daar voor in de stemming moet zijn. Hun niveau van komedie ligt niet bijzonder hoog, maar door de fantastische chemie die deze twee met elkaar hebben en zo is het ook wel erg lekker door deze film heen komen. Al vond ik het soms best taai hoor, wist ik evenmin niet altijd zo goed waar de film nou precies naar toe wou en vond ik het verhaal nou ook niet héél geweldig. De film gaat zijn gangetje, maar voelt door dit soort momenten wel iets té lang.

De nostalgische waardes voel ik totaal niet bij deze films, dus wellicht dat het me daardoor nog weer wat minder pakt? Hoewel het daarnaast wel gewoon best entertaining is hoor. De leuke vuistgevechten (die overigens wel eenzijdig waren) deed me wel veel, en was ook heel vermakelijk, en het blijft leuk hoe ze constant in verschillende vreemde situaties terecht komen, dus ja: ik heb ook wel gewoon moeten lachen.

Maar zoals ik al zei, toch had ik die connectie niet met deze film die ik wel wou hebben. Ik ben dan bijvoorbeeld meer te spreken over Miami Supercops.