• 9.371.617 stemmen

Geregisseerd door: Seth Grossman

Met onder meer: Leslie Coutterand en Susan Ateh

Plot Inner Demons

"Exorcise caution."

Wanneer de tienerdochter van een religieuze familie verandert van een goede student in een heroïneverslaafde, stemmen haar ouders er mee dat een reality tv-show haar helpt en haar herstel filmt. Wat ze echter niet weten is dat ze drugs neemt om om te gaan met haar onnatuurlijke, kwade gevoelens. Wanneer ze instemt om af te kicken, en de drugs haar gevoelens niet meer kunnen onderdrukken, komen de demonen naar buiten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

HALVE TAMME. schreef:

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Mijne ook.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

tattoobob

Stiekem had ik gehoopt dat dit wat zou worden maar niets is minder waar...

Ik ben een fan van het Found Foutage/Fake Docu genre en dit bewijst nogmaals dat het niet makkelijk is om zo,n film te maken.

Uitgangspunt is niet nieuw alleen de uitwerking is dit maal anders...de hoofdrolspeelster vind ik wel goed in dr rol zitten eigenlijk, en ze heeft ook wel iets vind ik.Alleen het gebrek aan horror en schrikmomenten is hier te veel aanwezig en dus erg jammer.

Meer als een twee kan ik er niet voor geven.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

tattoobob schreef:

hm een gebrek aan schrikmomenten klinkt mij juist als positief

Hmm...nou bij dit soort films vind ik het wel fijn als ik me een hoedje schrik,of een onbehaagelijk gevoel krijg

Natuurlijk kan het ook in een andere vorm maar dat was helaas ook niet aanwezig

avatar van Bottleneck

Bottleneck

tattoobob schreef:

Natuurlijk kan het ook in een andere vorm maar dat was helaas ook niet aanwezig

Oké, laat ik hem wat zakken op de to-see lijst, heb toch even geen trek meer in found footage/docu : )

Bottleneck schreef:

Ja helaas dit was een tegenvaller...maar ik komen vast wel weer films uit dit subgenre waar we weer van onze stoelen geblazen worden

avatar van Tonypulp

Tonypulp

hm een gebrek aan schrikmomenten klinkt mij juist als positief

Film zit er tjokvol mee.. of ze werken is een ander verhaal. Hij is trouwens wel de moeite waard, beter dan het gros van de found/reality-footage. Best bekwaam gemaakt, maar met iets te veel oog voor goedkope scares (inclusief scenes die alleen om die reden bestaansrecht hebben ..).

avatar van Noodless

Noodless

Lijkt me toch wel iets.

avatar van Shub Niggurath

Shub Niggurath

Inner Demons is een found footage horror film geregisseerd door Seth Grossman. De film bestaat uit de teruggevonden camerabeelden van een filmteam dat werkte voor een realityshow met interventies als onderwerp.

De videobeelden leggen ene Carson vast, een studente aan een prestigieuze katholieke school. Als je de getuigenissen van haar ouders moge geloven, gaat het hier over een hardwerkend,vriendelijk en voornaam vroom meisje, dat om onbekende redenen verslaafd is geraakt aan de heroïne en nog maar een schaduw is van haar voormalig zelf.

Dit onderwerp biedt de mogelijkheid om de film op een ambigueuze wijze te benaderen. Gaat het hier om een echte verslaving, of is er mogelijk meer aan de hand? Het is dan ook spijtig dat men in het begin al volledig de kar trekt voor een paranormale oorzaak. De te voor de hand liggende hints maken een discussie over de oorsprong van haar probleem overbodig, en dwingt te kijker om dit beoordelen als het type horrorfilm waarvan de markt toch al zo overspoelt is.

Buiten het uitgangspunt heeft Inner Demons namelijk niets nieuws te bieden. Het volgt hetzelfde patroon als al die andere soortgelijke films, en kan zich nergens onderscheiden. Het wordt nergens echt slecht, maar je krijgt ook nooit het gevoel dat de scriptschrijvers ook maar enigszins het idee hadden om iets origineels te creëren. Je kijkt naar iets dat al honderd keer eerder gedaan is, en daarmee zou ik Inner Demons voornamelijk overbodig willen noemen.

avatar van ambrosini

ambrosini

Er zijn veel dit soort films op de markt. Helaas is het verhaal en casting slecht.

avatar van Corcicus

Corcicus

Vond het echt een belachelijk gedoe.

avatar van Daan258

Daan258

Vrij matig found footage exorcisme filmpje.

Het komt allemaal vrij traag opgang, matig acteerwerk, geen spanning te bekennen alleen de laatste 20 komt er een beetje vaart maar gebeurd er uiteindelijk nog zeer weinig waardoor ik me niet echt goed heb weten te vermaken met dit filmpje.

Helaas.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een meisje is opgegroeid in een godsdienstig gezin en behaalt op school goede resultaten. Ze is in staat om uit de bijbel heel wat verzen uit het hoofd te citeren. Maar op korte tijd verandert ze in een junkie. Haar ouders aanvaarden het voorstel om haar te laten opnemen in een instelling om af te kicken en ook dat de crew van een reality-show haar herstel filmt. Maar al vlug openbaren zich verschijnselen die aantonen dat het meisje demonisch bezeten is. En ze wordt steeds gewelddadiger.
Nog maar eens een found footage en fake docu misbaksel, met de gekende ingrediënten: schokkende camera, storingen in het beeld en overacting. Ik heb het met dit genre nu wel helemaal gehad: het is absoluut een soort film waar ik mij doorwinterde horrorfan aan erger. De schrikmomenten zijn belabberd en het einde geforceerd dramatisch. Slecht.

avatar van joolstein

joolstein

Volgens IDMB is regisseur Seth Grossman, producer van verschillende afleveringen van de reality-tv-show "Intervention" (de Amerikaanse tegenhanger van RTL4's Verslaafd!) waarin verslaafde worden geconfronteerd met hun verslaving door familie en vrienden.

Een studente en een dochter van een religieuze familie, die alleen maar goede cijfers haalt en uit de Bijbel kan citeren is het slachtoffer geworden van drugs, waardoor ze van vrienden en familie vervreemdt met een vijandige houding en stemmingswisselingen. Tijdens het filmen kom de filmploeg er achter dat Satan blijkbaar had besloten om zich in een afkickkliniek te laten opnemen!

Tja en dus zit je twee derde van de tijd naar weinig interessante realityshow interventie -stijl beelden op misschien wel de lelijkste locatie van een behandel- afkickkliniek te kijken. Dat Carson, een verborgen reden heeft om drugs te gebruiken, is eigenlijk direct duidelijk. Dus je afvragen of Carsons bovennatuurlijke kwelgeest zal verschijnen, en er bang voor worden....is nooit aan de orde. Het goede (of slechte) nieuws is dat het wel eindigt als een bezetenheidsfilm maar al met al was dit erg doorsnee!